Home » , » Η Τέχνη του Χιούμορ στα Κόμικς: Marcel Gotlib

Η Τέχνη του Χιούμορ στα Κόμικς: Marcel Gotlib

Written By mpen on 11.9.11 | 3:30 μ.μ.

Το Στυλ του Marcel Gotlib: Έμπνευση για Σκιτσογράφους και Εικονογραφήσεις 

Ο Marcel Gotlib ήταν Γάλλος σκιτσογράφος και καλλιτέχνης κόμικς .


Με μεγάλη επιρροή, περισσότερο γνωστός για τη δουλειά του στα κόμικς χιούμορ. Γεννήθηκε στις 14 Ιουλίου 1934 και πέθανε στις 4 Δεκεμβρίου 2016. Η καριέρα του Γκότλιμπ διήρκεσε αρκετές δεκαετίες και τον θυμούνται για τη σατιρική και συχνά παράλογη αίσθηση του χιούμορ του, την οποία εξέφραζε μέσα από τις λεπτομερείς και εκφραστικές εικονογραφήσεις του.
Μία από τις πιο διάσημες σειρές του Gotlib, το "Rubrique-à-Brac", ήταν ένα σατιρικό κόμικς που παρουσίαζε μια ποικιλία χαρακτήρων και καταστάσεων, συχνά παρωδώντας τη λαϊκή κουλτούρα, τα ιστορικά γεγονότα και άλλα θέματα. Η σειρά ήταν γνωστή για το έξυπνο χιούμορ και το περίπλοκο στυλ τέχνης της.
Μια άλλη δημοφιλής δημιουργία του Gotlib, ο "Gai-Luron" είναι ένας χαρακτήρας που είναι ένας μελαγχολικός και φιλοσοφημένος σκύλος. Αυτή η σειρά έγινε πολύ αγαπητή για το μοναδικό μείγμα slapstick και πνευματικού χιούμορ.
 Ο Gotlib συνίδρυσε το περιοδικό κόμικ "Fluide Glacial" το 1975, το οποίο έγινε μια σημαντική πλατφόρμα για χιούμορ κόμικς στη Γαλλία. Το περιοδικό είναι γνωστό για το ασεβές και συχνά προκλητικό περιεχόμενο του και έχει δημοσιεύσει έργα πολλών επιφανών σκιτσογράφων.
Ο Gotlib εργάστηκε επίσης για το περιοδικό "Pilote", το οποίο ήταν βασικό έντυπο στη γαλλική σκηνή των κόμικς. Οι συνεισφορές του βοήθησαν στη διαμόρφωση της ταυτότητας του περιοδικού, ιδιαίτερα μέσω σειρών όπως το "Les Dingodossiers", τις οποίες δημιούργησε με τον René Goscinny.

ΤΟ ΣΤΥΛ ΤΟΥ Marcel Gotlib

Το στυλ του Marcel Gotlib χαρακτηρίζεται από έναν μοναδικό συνδυασμό λεπτού χιούμορ, σαρκασμού και οξυδερκούς παρατήρησης της καθημερινής ζωής. Ο Gotlib ήταν γνωστός για την ικανότητά του να δημιουργεί ευφυείς και πολύπλοκους χαρακτήρες με απλές, καθαρές γραμμές, προσθέτοντας λεπτομέρειες που αναδείκνυαν την εκφραστικότητα και τη σάτιρα.

Η τεχνική του συχνά συνδυάζει καρτουνίστικες φιγούρες με πιο ρεαλιστικά στοιχεία, δίνοντας έμφαση στις αντιφάσεις και στα σουρεαλιστικά στοιχεία της πραγματικότητας. Η χρήση της υπερβολής και των εκφραστικών προσώπων στα σκίτσα του συνέβαλε στη δημιουργία κωμικών καταστάσεων που υπερβαίνουν τα κλισέ. Επιπλέον, οι εικονογραφήσεις του ήταν πλούσιες σε πολιτισμικές και κοινωνικές αναφορές, κάνοντας συχνά σχόλια για την πολιτική, την τέχνη και την ανθρώπινη φύση με έναν αιχμηρό αλλά χιουμοριστικό τρόπο.












Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ.ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΚΙΝΕΖΙΚΑ-ΑΓΓΛΕΖΙΚΑ-ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ-ΑΝΩΝΥΜΑ-ΜΕ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΣΟΥ....

Ψάχνουμε κάποιον που οι δαίμονες του να παίζουν καλά με τους δικούς μας

Search : Artist Name, Styles, Year, Your lost love,Anything you're looking for

Τα Top του Μηνού

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
ΠΙΝΑΚΕΣ,ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΙ,ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,ΧΑΡΑΚΤΕΣ,DIGITAL,DRAWING,EROTIC HUMOR,ILLUSTRATION,PORN ART,PARODY, SCULPTURES VINTAGE
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. Η Ερωτική Τέχνη και το Γυμνό Σώμα - Ανακαλύψτε πώς ο ερωτισμός εκφράζεται μέσα από την τέχνη, από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή.
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19