Home » , » Gengoroh Tagame, Marquise De Sade της Ιαπωνικής Gay Τέχνης

Gengoroh Tagame, Marquise De Sade της Ιαπωνικής Gay Τέχνης

Written By Dou²lis on 10.8.20 | 8:00 μ.μ.



Ο Gengoroh Tagame (γεν. 1964) είναι εξέχων καλλιτέχνης του είδους gay manga. Όντας επηρεασμένος από μαζοχιστικά και σαδιστικός.Γνωστός για το έργο του στο είδος του bara, το οποίο περιλαμβάνει ομοερωτικές, συχνά σαφείς, απεικονίσεις με μυώδεις άντρες. 

Απευθύνεται σε ένα ομοφυλόφιλο ανδρικό κοινό και χαρακτηρίζεται από την απεικόνιση υπερ-αρρενωπών ανδρών σε ρητά σεξουαλικά πλαίσια.
Τα έργα του συχνά διερευνούν θέματα εξουσίας, κυριαρχίας και υποταγής, αντανακλώντας μια βαθιά κατανόηση της κουλτούρας του BDSM.

Ο ομοερωτισμός που εκδηλώθηκε πλούσια σε διαφορετικές περιόδους του ανθρώπινου πολιτισμού, ο Tagame έχει εκδώσει περισσότερα από 20 βιβλία από τη δεκαετία του 1980.
Το έργο τέχνης του Tagame διακρίνεται για τις λεπτομερείς και ρεαλιστικές απεικονίσεις ανδρικών σωμάτων, δίνοντας έμφαση στη μυϊκή σωματική διάπλαση και τις τρίχες του προσώπου, κάτι που το διαφοροποιεί από τις πιο στυλιζαρισμένες και συχνά ανδρόγυνες απεικονίσεις που βρίσκονται σε άλλα έργα yaoi (αγάπη των αγοριών).
Το έργο του Tagame είχε σημαντικό αντίκτυπο στην προβολή και την αποδοχή της γκέι κουλτούρας στην Ιαπωνία και στο εξωτερικό.
Η ειλικρινής και με σεβασμό απεικόνιση των σχέσεων και της σεξουαλικότητας των ομοφυλοφίλων έχει ανοίξει διαλόγους σχετικά με την εκπροσώπηση LGBTQ+ στα μέσα ενημέρωσης.

















Ο Ταγκάμε γεννήθηκε στην Καμακούρα (νομός Καναγκάουα) σε οικογένεια απογόνων σαμουράι. Ως παιδί δεν του επέτρεπαν να διαβάσει manga.

 Μιλώντας για την προσωπική του ζωή, ο Tagame θυμάται την εποχή στο νηπιαγωγείο όταν του έδωσαν ένα τετράδιο με σκίτσο και κραγιόνια. Συνέβη το 1967 όταν ο καλλιτέχνης ήταν μόλις τριών ετών. «Όταν ζωγράφιζα, οι μεγάλοι με αποκαλούσαν καλό παιδί, οπότε με παρακίνησε να συνεχίσω» . Στη δεκαετία του 1970, ο Tagame γοητεύτηκε από χαρακτήρες τύπου macho όπως ο Ταρζάν. Ήταν ένα τζακ ποτ όταν ανακάλυψε την ελληνική μυθολογία με σκηνές του βασανισμένου Προμηθέα   που γδέρνονταν ζωντανός, του ετοιμοθάνατου Ηρακλή ή του σαδιστή Προκρούστη. Αρχετυπικά, οι γενειοφόροι και μυώδεις ήρωες του manga του Tagame εντοπίζονται σε αυτούς τους κλασικούς χαρακτήρες. Επιπλέον, οι ελληνικοί θρύλοι, γεμάτοι κένταυρους και πανίδα, ανέπτυξαν στο νεαρό αγόρι ένα περίεργο μισό θηρίο φετίχ























Όπως είπε κάποτε ο Tagame, συνειδητοποίησε το ενδιαφέρον του για το BDSM νωρίτερα από το δικιά του οφιλομοφυλία

 Στα τέλη της δεκαετίας του 1970, ανακάλυψε τα έργα του ντε Σαντ, τα οποία έμοιαζαν σαν μια άλλη θαυμάσια αποκάλυψη. Περιέργως, το πράγμα που οδήγησε σε αυτή την ανακάλυψη ήταν η εικόνα των 120 ημερών των Σοδόμων του Παζολίνι (1975). Αργότερα έλεγε: «Το να γνωρίζω ότι ο αγαπημένος μου Jean Cocteau και ο Pier Paolo Pasolini είναι ομοφυλόφιλοι με κάνει ευτυχισμένο». 

Ο Gengoroh Tagame παραμένει μια κρίσιμη φιγούρα στη λογοτεχνία manga και LGBTQ+, με σεβασμό για την καλλιτεχνική του ικανότητα, την τολμηρή αφήγηση και την αφοσίωσή του στην αντιπροσώπευση της γκέι κουλτούρας αυθεντικά και με σεβασμό. Το έργο του συνεχίζει να εμπνέει νέες γενιές καλλιτεχνών και αναγνωστών, ενθαρρύνοντας τη μεγαλύτερη κατανόηση και αποδοχή διαφορετικών σεξουαλικών ταυτοτήτων και εκφράσεων.

Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ.ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΚΙΝΕΖΙΚΑ-ΑΓΓΛΕΖΙΚΑ-ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ-ΑΝΩΝΥΜΑ-ΜΕ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΣΟΥ....

Ψάχνουμε κάποιον που οι δαίμονες του να παίζουν καλά με τους δικούς μας

Search : Artist Name, Styles, Year, Your lost love,Anything you're looking for

Τα Top του Μηνού

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
ΠΙΝΑΚΕΣ,ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΙ,ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,ΧΑΡΑΚΤΕΣ,DIGITAL,DRAWING,EROTIC HUMOR,ILLUSTRATION,PORN ART,PARODY, SCULPTURES VINTAGE
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. Η Ερωτική Τέχνη και το Γυμνό Σώμα - Ανακαλύψτε πώς ο ερωτισμός εκφράζεται μέσα από την τέχνη, από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή.
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19