Ισως εκεινο το ξεχασμενο κλειδι να ειναι αυτο που θα γυρισει τη κλειδαρια ..το τελευταιο
Home » , » Erotic Engravings By Picasso

Erotic Engravings By Picasso

Written By Drift Wood on 29.6.24 | 6:46 μ.μ.

 

Ο Πικάσο, ευρέως αναγνωρισμένος για την καινοτόμο συνεισφορά του στη σύγχρονη τέχνη, διερεύνησε επίσης ερωτικά θέματα στο έργο του, συμπεριλαμβανομένων των χαρακτικών. Τα ερωτικά του χαρακτικά ξεχωρίζουν για τη σαφή και προκλητική φύση τους, αντανακλώντας τη γοητεία του για τη σεξουαλικότητα και την ανθρώπινη μορφή. Αυτά τα έργα συνδυάζουν συχνά το μοναδικό καλλιτεχνικό του στυλ με μια ωμή, ειλικρινή εξερεύνηση του αισθησιασμού.

Η ενασχόληση του Πικάσο με την ερωτική τέχνη κάλυψε διάφορες περιόδους της καριέρας του, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών συνεισφορών στα τελευταία του χρόνια.

Αξιοσημείωτες σειρές περιλαμβάνουν το "Suite Vollard" (1930-1937) και το "347 Series" (1968), που περιέχουν και τα δύο πολλά ερωτικά χαρακτικά.
Τα χαρακτικά απεικονίζουν συχνά σκηνές έρωτα, μυθικά πλάσματα και ηδονοβλεψικά θέματα, συνδυάζοντας την κλασική μυθολογία με τον σύγχρονο ερωτισμό.
Το στυλ του ποικίλλει από εξαιρετικά λεπτομερείς και ρεαλιστικές έως πιο αφηρημένες και σουρεαλιστικές αναπαραστάσεις.

Ο Πικάσο χρησιμοποίησε διάφορες τεχνικές χαρακτικής για τα χαρακτικά του, συμπεριλαμβανομένης της χαλκογραφίας, του aquatint και του drypoint, επιδεικνύοντας την τεχνική ανδρεία και την ευελιξία του.
Αυτά τα έργα ήταν αρχικά αμφιλεγόμενα λόγω του ρητού περιεχομένου τους, αλλά έκτοτε αναγνωρίστηκαν για την καλλιτεχνική τους αξία και τη συνεισφορά τους στον λόγο για τον ερωτισμό στην τέχνη.

Προσφέρουν πληροφορίες για την προσωπική ζωή του Πικάσο, τις φαντασιώσεις και τις απόψεις του για τη σεξουαλικότητα και την επιθυμία.

Αξιόλογες συλλογές και εκθέσεις:

"Suite Vollard" : Ανάθεση από τον έμπορο έργων τέχνης Ambroise Vollard, αυτή η σειρά περιλαμβάνει πολλά ερωτικά prints, που συνδυάζουν μυθολογικές και σύγχρονες σκηνές.

"347 Series" : Μια μεταγενέστερη σειρά που περιέχει σημαντικό αριθμό ερωτικών χαρακτικών, που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια μιας περιόδου έντονης παραγωγικότητας στα τέλη της δεκαετίας του '80 του Πικάσο.
Τα ερωτικά χαρακτικά του Πικάσο αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του έργου του, παρέχοντας μια ολοκληρωμένη άποψη για το καλλιτεχνικό εύρος και τις προσωπικές του ενασχολήσεις. 
Παραμένουν αντικείμενο ενδιαφέροντος για ιστορικούς τέχνης και συλλέκτες, που συχνά παρουσιάζονται σε εκθέσεις αφιερωμένες στην εξερεύνηση των πιο οικείων και αμφιλεγόμενων πτυχών του έργου του.
Η εξερεύνηση των ερωτικών θεμάτων του Πικάσο μέσω χαρακτικών αναδεικνύει την ακλόνητη προσέγγισή του στην τέχνη, χωρίς φόβο να εμβαθύνει στο προκλητικό και το ταμπού, εμπλουτίζοντας την αφήγηση της τέχνης του 20ού αιώνα.



Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ.ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΚΙΝΕΖΙΚΑ-ΑΓΓΛΕΖΙΚΑ-ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ-ΑΝΩΝΥΜΑ-ΜΕ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΣΟΥ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ?

Είναι πορνογραφία;

Ψαχνοντας ερχεται η ορεξη

Ν ακους αυτο που δεν λεγεται

Ψάχνουμε κάποιον που οι δαίμονες του να παίζουν καλά με τους δικούς μας


Tου Μηνού

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Σ.Π.Ε ε.π.ε

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
Φωτεινό, διαυγές, με χρυσαφένιο χρώμα, άρωμα απαλό, μελένιο και φρουτώδες, αφήνει γλυκιά γεύση στον ουρανίσκο.
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19 - Χωρίς δικαιώματα και με καμμία επιφύλαξη
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19