Ισως εκεινο το ξεχασμενο κλειδι να ειναι αυτο που θα γυρισει τη κλειδαρια ..το τελευταιο
Home » , » Eugène Klementieff (1901–1985)

Eugène Klementieff (1901–1985)

Written By paulin on 30.6.24 | 5:00 μ.μ.

 Ο Eugène Klementieff, η γαλλική εκδοχή του Evgenii Klementiev, ήταν ένας Ρώσος ζωγράφος και εικονογράφος που μεγάλωσε στην Αγία Πετρούπολη και μετακόμισε στο Παρίσι στις αρχές της δεκαετίας του 1930. Μέχρι το 1934 παρήγαγε τακτικά εικονογραφήσεις για περιοδικά, συμπεριλαμβανομένου του δημοφιλούς εβδομαδιαίου La Vie Parisienne , χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Klem, το οποίο συνέχισε να χρησιμοποιεί τόσο για το περιοδικό όσο και για την εικονογράφηση βιβλίων του. Παρήγαγε επίσης έργα ζωγραφικής και χαρακτικά και έλαβε μέρος σε ομαδικές εκθέσεις, με την τελευταία χρονιά που καταγράφηκε για τους πίνακές του να είναι το 1964.




Εικονογράφηση για το La vie Parisienne , 1934

Το ξεχωριστό του στυλ, συνδυάζοντας στοιχεία κυβισμού, εξπρεσιονισμού, μοντερνισμού και αρτ ντεκό, έκανε τη δουλειά του ελκυστική και εμπορική, και ήταν πολύ περιζήτητος από εκδότες βιβλίων και περιοδικών, ενώ παρήγαγε επίσης πολλές διαφημιστικές εικόνες τη δεκαετία του 1930.

Μελέτη γυμνού, 1959

Γνωρίζουμε ελάχιστα για την ιδιωτική του ζωή, εκτός από το ότι ζούσε στο καλλιτεχνικό προάστιο του Παρισιού Colombes, και ήταν παντρεμένος και είχε τουλάχιστον ένα παιδί. ένα από τα εγγόνια του, η Πομ Κλεμεντίεφ, είναι γνωστή Γαλλίδα ηθοποιός και μοντέλο.

Διαφήμιση Librairie d'Antin, 1936

Από το 1934 περίπου, στον Κλεμεντίεφ ανατέθηκε η παραγωγή ερωτικών εικόνων από αρκετούς μυστικούς εκδότες, ιδιαίτερα από το βιβλιοπωλείο του Παρισιού και τον εκδότη Librairies d'Antin, γνωστό για το εύρος των ερωτικών του σε ποικίλες μορφές – περιοδικά, βιβλία, συλλογές φωτογραφιών  και ταινίες. Μία από τις προσφορές του Antin, όπως και αρκετών άλλων εκδοτών της περιόδου, ήταν η «αγγλική ειδικότητα» της σωματικής τιμωρίας και ο Klementieff εικονογράφησε τουλάχιστον τρεις τίτλους του Antin σε αυτό το είδος.

Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Klementieff στράφηκε σε πιο συμβατική τέχνη και εικονογράφηση, δουλεύοντας για εκδότες όπως οι Éditions de l'Ibis, όπου το πλούσιο στυλ εικονογράφησης του ήταν ακόμα σε μεγάλο βαθμό.

L’éducatrice passionnée  -  Eugène Klementieff  1937


Το L'éducatrice passionnée ( The Passionate Instructress ) είναι ένας από τους πιο πλούσιους εικονογραφημένους τίτλους που εκδόθηκαν από τις εκδόσεις Éditions d'Antin, με δέκα έγχρωμες εικονογραφήσεις (το αντίγραφό μας έχει μόνο επτά από αυτές) και ένα επαγγελματικά σχεδιασμένο εξώφυλλο.



Το κείμενο είναι από τον πολυγραφότατο «Τζιμ Γκάλντινγκ», συγγραφέα (ή πολύ πιθανό συγγραφείς, καθώς είναι πιθανώς συλλογικό ψευδώνυμο) μεταξύ 1934 και 1938 τουλάχιστον δώδεκα παρόμοιων τίτλων, κυρίως από τις Εκδόσεις του Κουβρέ-φεου και τις Εκδόσεις Éditions d' Αντίν.


Οι εικονογραφήσεις του Klementieff, που εδώ προσδιορίζονται μόνο με τα αρχικά «EK», είναι μερικές από τις καλύτερες και πιο ευφάνταστες ερωτικές συνθέσεις του, οι οποίες εκτιμώνται από τους αγοραστές τους και τώρα μάλλον σπάνιες.







Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ.ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΚΙΝΕΖΙΚΑ-ΑΓΓΛΕΖΙΚΑ-ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ-ΑΝΩΝΥΜΑ-ΜΕ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΣΟΥ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ?

Είναι πορνογραφία;

Ψαχνοντας ερχεται η ορεξη

Ν ακους αυτο που δεν λεγεται

Ψάχνουμε κάποιον που οι δαίμονες του να παίζουν καλά με τους δικούς μας


Tου Μηνού

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Σ.Π.Ε ε.π.ε

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
Φωτεινό, διαυγές, με χρυσαφένιο χρώμα, άρωμα απαλό, μελένιο και φρουτώδες, αφήνει γλυκιά γεύση στον ουρανίσκο.
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19 - Χωρίς δικαιώματα και με καμμία επιφύλαξη
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19