Ισως εκεινο το ξεχασμενο κλειδι να ειναι αυτο που θα γυρισει τη κλειδαρια ..το τελευταιο

William Bondi

Written By MOUS on 14.6.24 | 8:47 μ.μ.

 


Γεννήθηκα το 1959 στη Μπολόνια, μια πόλη πολιτισμού, μια πόλη στην οποία έκανα και τα πρώτα μου βήματα στον κόσμο των κόμικς. Σε αυτήν την πόλη είχα την τύχη να συναντήσω για πρώτη φορά τον Τζιοβάνι Ρομανίνι το 1975 (σε ηλικία μόλις 16 ετών), ο οποίος με οδήγησε αμέσως σε ιστορίες που ειπώθηκαν σε κόμικς και λίγο αργότερα στον Ρομπέρτο ​​Ραβιόλα (γνωστός και ως Μάγκνους). Μαζί τους έκανα τα πρώτα βήματα της ζωής μου στον εκδοτικό χώρο. Με τη μεγάλη μου προσπάθεια και με τη μεγάλη υπομονή του Τζιοβάνι έμαθα πώς να φτιάχνω μια κωμική ιστορία. Ενώ ο «Magnus» μου έλεγε τα μυστικά της τέχνης, το 1979/80 άρχισα να πιάνω στα χέρια μου το «Wallestein», την πρώτη μου πραγματική σύγκρουση με τη σειριακή παραγωγή ερωτικών κόμικς.




Στη συνέχεια συνέχισα να σχεδιάζω την Ulula πάντα κάτω από τα φτερά του Giovanni, μια σειρά στην οποία δημιούργησα τα πρώτα μου έργα από την αρχή μέχρι το τέλος με μόνο λεπτομέρεια από τον κύριο και συνέχισα με το «Pornostar» και το «Bionika». Ήταν μια θαυμάσια περίοδος κατά την οποία γνώρισα και άλλους δασκάλους όπως τον Πάολο Μορίσι και τον Λούτσιο Φιλιπούτσι, με τους οποίους επίσης συνεργάστηκα αργότερα. Ήταν το 1980 που γνώρισα και έναν άλλον που αργότερα θα γινόταν σύμβολο των ιταλικών κόμικς, τον Μάρκο Μπιαντσίνι, με τον οποίο ανταλλάσσουμε ακόμα ιδέες και απόψεις.





Μόλις τελειώσουν οι μεγάλες συνεργασίες με τον Τζιοβάνι, συνεχίζω την ιστορία μου με την πρώτη σειρά που δημιούργησα ως συγγραφέας: «Elton Cop». Λίγα τεύχη, αλλά ήταν θεμελιώδη για να συνεχιστούν μέχρι τα τέλη των 90s με τους Ediperiodici του Giorgio Cavedo, όπου δημιούργησα μια άπειρη σειρά κόμικς όλων των ειδών. Δυστυχώς, κακή τύχη εκείνες τις μέρες δεν υπήρχε υπογραφή και ως εκ τούτου όλη η παραγωγή με το Ediperiodici υποστηρίχθηκε από το άπιαστο 'Studio Romanini', το οποίο πλέον είχε μετακομίσει σε άλλες κόμικς ακτές. 



Αλλά όπως όλα τα καλά πράγματα, δεν διαρκούν πολύ. Κοίταξα τριγύρω, κάθε τόσο δημιουργούσα κάποια έργα σε κόμικς, αλλά όλο και πιο σπάνια και έτσι γύρω στο 2007/8 έλαβα υπόψη τη συγγραφική διαδρομή σχεδιάζοντας pin-ups. Το έκανα για να επιδιώξω την επανεκτίμηση του ονόματός μου (μέχρι τότε δεν είχε αξιοποιηθεί καθόλου), σε σημείο να το κάνω γνωστό σε όλη την Ευρώπη σε συλλέκτες τσιγκούνηδων γυναικών και ανάθεση θεματικών εικονογραφήσεων.





Με νέες τεχνολογίες και νέες ιδέες, σχεδίασα αυτές τις σειρές από pin up που στη συνέχεια εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο στη σελίδα μου στο Facebook «Bondi William» - the Brigantautore. Από εδώ πήραν το δρόμο σοβαρών δημοπρασιών Catawiki όπως το «Le Sbirrine», αυτό των «Επικίνδυνων αρκουδιών», μέχρι το «Angelica in her erotic garden» που εντοπίζουν την αναγέννησή μου στον τομέα της ερωτικής εικονογράφησης τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική.https://www.williambondi.info/it/biography










https://www.instagram.com/bondiwilliam/


Share this article :

1 σχόλιο :

 ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ.ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΚΙΝΕΖΙΚΑ-ΑΓΓΛΕΖΙΚΑ-ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ-ΑΝΩΝΥΜΑ-ΜΕ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΣΟΥ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ?

Είναι πορνογραφία;

Ψαχνοντας ερχεται η ορεξη

Ν ακους αυτο που δεν λεγεται

Ψάχνουμε κάποιον που οι δαίμονες του να παίζουν καλά με τους δικούς μας


Tου Μηνού

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Σ.Π.Ε ε.π.ε

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
Φωτεινό, διαυγές, με χρυσαφένιο χρώμα, άρωμα απαλό, μελένιο και φρουτώδες, αφήνει γλυκιά γεύση στον ουρανίσκο.
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19 - Χωρίς δικαιώματα και με καμμία επιφύλαξη
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19