Ισως εκεινο το ξεχασμενο κλειδι να ειναι αυτο που θα γυρισει τη κλειδαρια ..το τελευταιο
Home » » πΑΕΙ Κ ΤΟ δΕΣΠΟΙΝΑΚΙ

πΑΕΙ Κ ΤΟ δΕΣΠΟΙΝΑΚΙ

Written By MOUS on 8.6.24 | 1:55 π.μ.

 Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου είναι μια διάσημη Ελληνίδα ηθοποιός που έγινε γνωστή μέσα από τον ελληνικό κινηματογράφο και το θέατρο. Γεννήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 1934 στην Ελευσίνα. Ξεκίνησε την καριέρα της τη δεκαετία του 1950 και κατάφερε να κερδίσει το κοινό με το ταλέντο και το χιούμορ της.



Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου, η αγαπημένη ηθοποιός του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, πέθανε στις 7 Ιουνίου 2024 σε ηλικία 91 ετών. Η είδηση του θανάτου της ανακοινώθηκε από την ανιψιά της, Άννα Στυλιανοπούλου, μέσω ανάρτησης στο Instagram, αναφέροντας ότι η ηθοποιός έφυγε γαλήνια, περιτριγυρισμένη από την οικογένειά της

Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου γεννήθηκε στη Μεσσήνη και σπούδασε φωνητική στο Ελληνικό Ωδείο και θέατρο στη Δραματική Σχολή του Δημήτρη Ροντήρη. Ξεκίνησε την καριέρα της στον κινηματογράφο τη δεκαετία του 1960, συμμετέχοντας σε πολλές δημοφιλείς ταινίες της εποχής, κυρίως σε κωμικούς ρόλους. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην ταινία "Ο Ξένος της Νύχτας" το 1960 και από τότε καθιερώθηκε για τους ρόλους της ως επαρχιώτισσα οικιακή βοηθός και λαϊκή κοπέλα​ 

 Η συνεργασία της με τον Φίνο Φίλμς και με άλλους γνωστούς σκηνοθέτες της εποχής, όπως ο Γιάννης Δαλιανίδης, την έκαναν μια από τις πιο αγαπημένες φιγούρες του ελληνικού κινηματογράφου.



Εκτός από τον κινηματογράφο, η Δέσποινα Στυλιανοπούλου έχει επίσης πλούσια παρουσία στο θέατρο, όπου έχει συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και επιθεωρήσεις. Η καριέρα της στο θέατρο συνεχίστηκε με μεγάλη επιτυχία, και η ίδια παραμένει ενεργή στον χώρο της υποκριτικής, κερδίζοντας τις καρδιές του ελληνικού κοινού για δεκαετίες.

Ηταν θιασάρχης στο θέατρο Αυλαία του Πειραιά. Το 2012 εξέδωσε την αυτοβιογραφία της με τίτλο "Ηθοποιός αμέσου δράσεως"​ 

Με την πάροδο των ετών, η Στυλιανοπούλου έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις για τη συμβολή της στην ελληνική τέχνη και πολιτισμό, επιβεβαιώνοντας την σημαντική της θέση στον χώρο της ελληνικής υποκριτικής.



Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ.ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΚΙΝΕΖΙΚΑ-ΑΓΓΛΕΖΙΚΑ-ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ-ΑΝΩΝΥΜΑ-ΜΕ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΣΟΥ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ?

Είναι πορνογραφία;

Ψαχνοντας ερχεται η ορεξη

Ν ακους αυτο που δεν λεγεται

Ψάχνουμε κάποιον που οι δαίμονες του να παίζουν καλά με τους δικούς μας


Tου Μηνού

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Σ.Π.Ε ε.π.ε

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
Φωτεινό, διαυγές, με χρυσαφένιο χρώμα, άρωμα απαλό, μελένιο και φρουτώδες, αφήνει γλυκιά γεύση στον ουρανίσκο.
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19 - Χωρίς δικαιώματα και με καμμία επιφύλαξη
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19