Ισως εκεινο το ξεχασμενο κλειδι να ειναι αυτο που θα γυρισει τη κλειδαρια ..το τελευταιο
Home » » Πιασε μια Μαλμπορια ,το ΒΑΒΕΛΑΚΙ κ ρεστα απο πεντοχιλιαρο..

Πιασε μια Μαλμπορια ,το ΒΑΒΕΛΑΚΙ κ ρεστα απο πεντοχιλιαρο..

Written By zone on 23.5.24 | 7:50 μ.μ.

..ζηταγαμε απο το περιπτερα τη δεκαετια του 80 κ συνηθως παιρναμε μονο τη μαλμπορια γιατι το Βαβελακι ενω ο μηνας ειχε πιασει 15 ,αυτο εκανε κογξες και δεν ειχε κυκλοφορησει



Το περιοδικό "Βαβέλ" ήταν ένα ελληνικό περιοδικό κόμικς και τέχνης που ξεκίνησε τη δημοσίευσή του το 1981 και συνέχισε μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2000. Είχε μεγάλη επιρροή στον χώρο των κόμικς στην Ελλάδα και ήταν γνωστό για την ποικιλία και την ποιότητα των έργων που φιλοξενούσε.





Η "Βαβέλ" ήταν ένα από τα πρώτα περιοδικά στην Ελλάδα που έφερε στο προσκήνιο την εναλλακτική και underground σκηνή των κόμικς, παρουσιάζοντας έργα τόσο Ελλήνων όσο και ξένων καλλιτεχνών. Ήταν γνωστό για τη δημοσίευση ερωτικών και κοινωνικοπολιτικών ιστοριών, και περιείχε επίσης άρθρα για τον κινηματογράφο, τη μουσική, τη λογοτεχνία και την τέχνη γενικότερα.

Η "Βαβέλ" ήταν γνωστή για την προκλητική της θεματολογία, αγγίζοντας ζητήματα όπως η αποποινικοποίηση των ψυχοτρόπων ουσιών, το AIDS, και τα δικαιώματα των ψυχικά ασθενών με έναν μαχητικό τρόπο που συχνά ενοχλούσε τους συντηρητικούς κύκλους​.


Η Νίκη Τζούδα, μια από τις συνιδρυτές του περιοδικού, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του ιδιαίτερου χαρακτήρα της "Βαβέλ". Μαζί με τον Γιώργο Σιούνα και την Εύη Τζούδα, δημιούργησαν μια εκδοτική κολεκτίβα που έδινε έμφαση στην ειλικρίνεια και την ακεραιότητα, αποφεύγοντας τις εμπορικές πιέσεις και διατηρώντας έναν ρομαντικό και ανεξάρτητο αέρα​. Ξεκίνησε το περιοδικό το 1981 μαζί με την ομάδα της, και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην καθιέρωση του ως κεντρικό σημείο αναφοράς για την εναλλακτική σκηνή των κόμικς στην Ελλάδα.

Η "Βαβέλ" υπό την καθοδήγηση της Νίκης Τζούδα κατάφερε να γίνει ένα από τα πιο επιδραστικά περιοδικά στον χώρο των κόμικς, συνδυάζοντας εικονογραφημένες ιστορίες με άρθρα που καλύπτουν ποικίλα θέματα όπως ο κινηματογράφος, η μουσική, η λογοτεχνία και η τέχνη. Το περιοδικό προωθούσε τη δουλειά τόσο Ελλήνων όσο και διεθνών καλλιτεχνών, συμβάλλοντας στην πολιτιστική ανταλλαγή και στην ανάπτυξη της τέχνης των κόμικς στην Ελλάδα.

Ανάμεσα στους γνωστούς καλλιτέχνες των οποίων τα έργα δημοσιεύτηκαν στη "Βαβέλ" ήταν και ο Alex Varenne, καθώς και άλλοι διεθνώς αναγνωρισμένοι δημιουργοί όπως οι Moebius, Milo Manara, ο Wolinski, ο Reiser, ο Quino,ο Caza και Art Spiegelman. Το περιοδικό βοήθησε στη διάδοση και την αποδοχή των κόμικς ως μορφής τέχνης στην Ελλάδα.

Η "Βαβέλ" διοργάνωνε επίσης το ετήσιο φεστιβάλ κόμικς "Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς της Βαβέλ" στην Αθήνα, το οποίο αποτέλεσε σημαντικό σημείο συνάντησης για καλλιτέχνες και θαυμαστές των κόμικς.

Το φεστιβάλ προσέλκυε διεθνείς καλλιτέχνες και κοινό, συμβάλλοντας έτσι στην πολιτιστική ανταλλαγή και στην ανάπτυξη της σκηνής των κόμικς στην Ελλάδα.Εγινε ένας θεσμός, συμβάλλοντας σημαντικά στην προβολή και την αποδοχή των κόμικς ως μορφή τέχνης. Ενα ετήσιο φεστιβάλ που προσέλκυε καλλιτέχνες και θαυμαστές των κόμικς από όλο τον κόσμο.

Το περιοδικό "Βαβέλ" διέκοψε την έκδοσή του στις αρχές της δεκαετίας του 2000, αφήνοντας πίσω του μια σημαντική κληρονομιά και επηρεάζοντας τις επόμενες γενιές δημιουργών και αναγνωστών κόμικς στην Ελλάδα. Η συνεισφορά του στον χώρο αυτό παραμένει αξιόλογη και αναγνωρίζεται για τον ρόλο του στην προώθηση των εναλλακτικών κόμικς και της πολιτιστικής και καλλιτεχνικής έκφρασης στη χώρα.

Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ.ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΚΙΝΕΖΙΚΑ-ΑΓΓΛΕΖΙΚΑ-ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ-ΑΝΩΝΥΜΑ-ΜΕ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΣΟΥ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ?

Είναι πορνογραφία;

Ψαχνοντας ερχεται η ορεξη

Ν ακους αυτο που δεν λεγεται

Ψάχνουμε κάποιον που οι δαίμονες του να παίζουν καλά με τους δικούς μας


Tου Μηνού

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Σ.Π.Ε ε.π.ε

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
Φωτεινό, διαυγές, με χρυσαφένιο χρώμα, άρωμα απαλό, μελένιο και φρουτώδες, αφήνει γλυκιά γεύση στον ουρανίσκο.
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19 - Χωρίς δικαιώματα και με καμμία επιφύλαξη
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19