Home » » Το παγωτό στα πιο... sexy του!

Το παγωτό στα πιο... sexy του!

Written By Dou²lis on 12.7.18 | 7:30 μ.μ.

 
Εκείνες τα τρώνε και δροσίζονται, εμείς τις βλέπουμε και, κακά τα ψέματα, ζοριζόμαστε. Μας αφήνουν κανονικά 'παγωτό'.
Πόζες που μας αφήνουν … παγωτό

Η ιστορία του παγωτού είναι μακρά και πλούσια, με ρίζες που φτάνουν σε διάφορους πολιτισμούς ανά τους αιώνες. Η ακριβής ημερομηνία ανακάλυψης του παγωτού δεν είναι γνωστή, αλλά υπάρχουν ορισμένα σημαντικά ιστορικά σημεία που μπορούν να αναφερθούν:

Αρχαία Κίνα: Πιστεύεται ότι οι Κινέζοι άρχισαν να καταναλώνουν μια μορφή παγωμένου γλυκού περίπου το 200 π.Χ. Χρησιμοποιούσαν χιόνι αναμεμιγμένο με γάλα και ρύζι για να δημιουργήσουν ένα είδος παγωμένου γλύκισματος.


Αρχαία Ρώμη: Ο αυτοκράτορας Νέρωνας (37-68 μ.Χ.) φημολογείται ότι έστελνε δούλους στις Άλπεις για να φέρουν χιόνι, το οποίο ανακατευόταν με φρούτα και μέλι για να δημιουργήσει ένα παγωμένο γλύκισμα.


Αραβικός κόσμος: Οι Άραβες κατά τον Μεσαίωνα ανακάλυψαν τεχνικές ψύξης χρησιμοποιώντας χημικές ουσίες όπως το νιτρικό κάλιο (salpetre) για την παραγωγή παγωτών. Δημιούργησαν μια μορφή γλυκιάς παγωμένης κρέμας που την αποκαλούσαν "σέρμπετ".


Ιταλία του 16ου αιώνα: Οι Ιταλοί ήταν από τους πρώτους στην Ευρώπη που εξέλιξαν την τέχνη του παγωτού. Η Caterina de' Medici φέρεται να έφερε την τέχνη του παγωτού από την Ιταλία στη Γαλλία όταν παντρεύτηκε τον Ερρίκο Β' της Γαλλίας.


Γαλλία του 17ου αιώνα: Η παρασκευή παγωτού έγινε δημοφιλής στη Γαλλία, και η πρώτη καταγεγραμμένη συνταγή για παγωτό εμφανίζεται σε γαλλικό βιβλίο μαγειρικής το 1674.



Το σύγχρονο παγωτό όπως το ξέρουμε σήμερα, με βάση το γάλα, την κρέμα, τη ζάχαρη και τα διάφορα αρώματα, άρχισε να διαμορφώνεται τον 18ο και 19ο αιώνα, με την τεχνολογία ψύξης και τις βιομηχανικές καινοτομίες να παίζουν καθοριστικό ρόλο. Η μαζική παραγωγή παγωτού ξεκίνησε στις ΗΠΑ στα τέλη του 19ου αιώνα, κάνοντας το παγωτό ευρέως διαθέσιμο και δημοφιλές.




δροσερα σαν “ΠΑΓΩΤΟ”




Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ.ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΚΙΝΕΖΙΚΑ-ΑΓΓΛΕΖΙΚΑ-ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ-ΑΝΩΝΥΜΑ-ΜΕ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΣΟΥ....

Ψάχνουμε κάποιον που οι δαίμονες του να παίζουν καλά με τους δικούς μας

Search : Artist Name, Styles, Year, Your lost love,Anything you're looking for

Τα Top του Μηνού

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
ΠΙΝΑΚΕΣ,ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΙ,ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,ΧΑΡΑΚΤΕΣ,DIGITAL,DRAWING,EROTIC HUMOR,ILLUSTRATION,PORN ART,PARODY, SCULPTURES VINTAGE
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. Η Ερωτική Τέχνη και το Γυμνό Σώμα - Ανακαλύψτε πώς ο ερωτισμός εκφράζεται μέσα από την τέχνη, από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή.
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19