František Drtikol

Written By Dou²lis on 24.7.18 | 11:00 π.μ.

 


Ο František Drtikol (1883 – 1961) ήταν Τσέχος φωτογράφος διεθνούς φήμης. Είναι ιδιαίτερα γνωστός για τις χαρακτηριστικές επικές φωτογραφίες του, συχνά γυμνές και πορτρέτα. Ο Drtikol έφτιαξε πολλά πορτρέτα πολύ σημαντικών προσώπων και γυμνών που δείχνουν την εξέλιξη από τον εικονογραφισμό και τον συμβολισμό έως τις σύγχρονες σύνθετες εικόνες του γυμνού σώματος με γεωμετρικές διακοσμήσεις και σκιές, όπου είναι δυνατόν να βρεθούν αρκετοί παραλληλισμοί με τα πρωτοποριακά έργα του περίοδος.







Αυτά θυμίζουν κυβισμό και ταυτόχρονα τα γυμνά του υποδηλώνουν το είδος της κίνησης που ήταν χαρακτηριστικό της φουτουριστικής αισθητικής.






Παρουσιάζω μερικές από τις πιο σκοτεινές και μακάβριες φωτογραφίες του με ερωτική στάση, σαλώμη, θάνατο και παρθενική (ερωτική παιχνιδιάρικη στάση με τον θάνατο σε αντίθεση με το προειδοποιητικό μήνυμα του κλασικού θέματος) και τη σταυρωμένη γυναίκα

































https://metalonmetalblog.blogspot.com/
Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ.ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΚΙΝΕΖΙΚΑ-ΑΓΓΛΕΖΙΚΑ-ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ-ΑΝΩΝΥΜΑ-ΜΕ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΣΟΥ....

Ψάχνουμε κάποιον που οι δαίμονες του να παίζουν καλά με τους δικούς μας

Search : Artist Name, Styles, Year, Your lost love,Anything you're looking for

Τα Top του Μηνού

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
ΠΙΝΑΚΕΣ,ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΙ,ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,ΧΑΡΑΚΤΕΣ,DIGITAL,DRAWING,EROTIC HUMOR,ILLUSTRATION,PORN ART,PARODY, SCULPTURES VINTAGE
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. Η Ερωτική Τέχνη και το Γυμνό Σώμα - Ανακαλύψτε πώς ο ερωτισμός εκφράζεται μέσα από την τέχνη, από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή.
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19