Μπορεις να δινεις χωρις να αγαπας αλλα δεν μπορεις να αγαπας χωρις να δινεις.
Home » » H πρώτη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα

H πρώτη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα

Written By Unknown on Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012 | 9:09 μ.μ.

Με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές, ανασύρουμε από το αρχείο μας την πρώτη συνέντευξη που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας ως (εν δυνάμει, ακόμη τότε) πρόσωπο της κεντρικής πολιτικής σκηνής της χώρας.

Τον Ιανουάριο του 2008, ως υποψήφιος τότε για τη θέση του Προέδρου του Συνασπισμού, δίνοντας προτεραιότητα στα νέα μέσα και τη "δημοσιογραφία των πολιτών", μίλησε πρώτα στους bloggers πριν  προχωρήσει στην «πατροπαράδοτη» συνέντευξη Τύπου.

Για τη συνέντευξη αυτή, δούλεψαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο είκοσι blogs και μέσα σε λίγες μόνο ημέρες, εν μέσω εορτών, συγκεντρώθηκαν 170 ερωτήσεις. Αφορούσαν, ανάμεσα σε άλλα, στον αντίπαλό του για τη θέση του Προέδρου του Συνασπισμού Φώτη Κουβέλη, στη συνθήκη του Μάαστριχτ, στο δίπολο "μεταρρύθμιση ή αντίσταση", στη στάση του Αλέκου Αλαβάνου εντός του Συνασπισμού, στους "κουκουλοφόρους", στο "πετρέλαιο του Τσάβες", τα "συμβατικά μέσα και το lifestyle", "το ΠΑΣΟΚ και τις διαφορές του με την Αριστερά", καθώς και τον εν δυνάμει "πλειοψηφικό αριστερό λόγο".Video streaming by Ustream
Για την ιστορία...
7 Ιανουαρίου 2008. Το radiobubble ανοίγει για πρώτη φορά, επίσημα, τα μικρόφωνά του... 
Κι η ελληνική bloggόσφαιρα πραγματοποιεί την πρώτη διαδικτυακή συνέντευξη υποψήφιου πολιτικού αρχηγού σε bloggers *.
 
Η εικόνα και ο ήχος της συνέντευξης (έγινε ταυτόχρονη ραδιοφωνική και τηλεοπτική/διαδικτυακή κάλυψη) μεταδίδονται από τα studio του Ραδιομεγάρου που τότε βρίσκονταν στο Παγκράτι.
Η ραδιοφωνική συνέντευξη βρίσκεται στο αρχείο συνεντεύξεων του radiobubble εδώ και το βίντεό της εδώ.  Ενώ περισσότερες πληροφορίες για το ιστορικό της συνέντευξης μπορείτε να διαβάσετε εδώ
 Αφορμή της, υπήρξε η πρόσκληση που απεύθυνε ο Ματθαίος Τσιμιτάκης μέσα από το blog του,  προς όσους θεωρούσε διαδικτυακούς του γείτονες, δηλαδή τους arxediamedia, politikoblog, metablogging, reality-tape, vrypan, δίκτυο indy, oneiros, allufunmarx, οικολόγιο, δεμασάμερε , Αθήναιου Βορβορυγμοί και pestaola , αλλά και όλη τη διαδικτυακή κοινότητα.

Η ιδέα ήταν, με αφορμή το συνέδριο του Συνασπισμού και  την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για τη θέση του Προέδρου του κόμματος, οι bloggers να συγκεντρώσουν ερωτήσεις προς τον υποψήφιο και αυτός με τη σειρά του να τις απαντήσει σε μια ζωντανή συζήτηση που η εικόνα της θα μεταδοθεί ζωντανά από social networks σαν τα mogulus και ustream. 

Θα επρόκειτο για την πρώτη φορά στην Ελλάδα όπου για ένα κεντρικό πολιτικό γεγονός, για το οποίο τα κλασσικά Μέσα θα επιδίδονταν στον συνήθη ανταγωνισμό της «πρωτιάς» και της «αποκλειστικότητας» της πρώτης συνέντευξης, η διαδικτυακή κοινότητα, θα έπαιρνε το προβάδισμα.

Στις παρακάτω εικόνες, βλέπετε τα μυστικά ντοκουμέντα από τη συνεννόηση μεταξύ των εκπροσώπων της bloggόσφαιρας που βρίσκονταν στο φουαγιέ, με την ομάδα που έπαιρνε τη συνέντευξη στο studio -τα χαρτάκια δηλαδή που ρίχναμε κάτω από την πόρτα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. 

 radiobubble
Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

>IRAKLIO WEB RADIO

Tι μας λετε!!!

Στη Πρωτη Γραμμη

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
Φωτεινό, διαυγές, με χρυσαφένιο χρώμα, άρωμα απαλό, μελένιο και φρουτώδες, αφήνει γλυκιά γεύση στον ουρανίσκο.
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19 - Χωρίς δικαιώματα και με καμμία επιφύλαξη
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19