Ισως εκεινο το ξεχασμενο κλειδι να ειναι αυτο που θα γυρισει τη κλειδαρια ..το τελευταιο
Home » , , » Τσεςπου σκαλιστες κ μιναρισμα κατω απο το φοβο του τυρανοσαυρου

Τσεςπου σκαλιστες κ μιναρισμα κατω απο το φοβο του τυρανοσαυρου

Written By MOUS on 10.8.23 | 9:34 μ.μ.

 καμπαναριο αρχιδια'' δεν το είχε


Από τη Μεσοποταμία μέχρι την αρχαία Ρώμη -φυσικά- οι σκηνές σεξ αποτυπώνονταν σχεδόν παντού.



Η πορνογραφία δεν γεννήθηκε στον 20ο αιώνα και ας γνώρισε τότε την απόλυτη αποθέωσή. Υπήρχε χρόνια πριν, αιώνες, και τη συναντάμε σε διάφορους πολιτισμούς, από την Ευρώπη και την Ασία μέχρι την Νότια Αμερική.

Αυτές είναι κάποιες μόνο από τις πιο γνωστές "σημαντικές" στιγμές της, προτού γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του ίντερνετ και της σύγχρονης ποπ κουλτούρας.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΗ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ



Όλα έπρεπε από κάπου να ξεκινήσουν… Και ενώ μπορεί να μην ξεκίνησαν με την Αφροδίτη του Βίλλεντορφ, δηλαδή με το γλυπτό μιας γυμνής γυναίκας ηλικίας περίπου 28.000 ετών, ωστόσο αυτό το γλυπτό παραμένει μέχρι και σήμερα μία από τις πιο γνωστές πρώιμες ερωτικές απεικονίσεις.

Αυτό το εκπληκτικό κομμάτι προϊστορικού πορνό που βρέθηκε στην Αυστρία έχει ύψος μόλις 11,1 εκατοστά και είναι μια φιγούρα γυναίκας που ίσως να είχε χρησιμοποιηθεί για τελετές γονιμότητας ή ως μία ερωτική εικόνα για τους ανθρώπους της εποχής που ήθελαν, ξέρετε τι.

Δεν έχουμε πολλά έργα τέχνης από αυτή τη χρονική περίοδο, ούτε και πιο πριν, αν και η ανθρώπινη τέχνη είναι γνωστό ότι είναι τουλάχιστον 700.000 ετών. Πιστεύεται ότι τελετές γονιμότητας και πιθανώς ακόμη και μαζικά όργια και φεστιβάλ σεξ έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια εκείνης της εποχής που δημιουργήθηκαν η Αφροδίτη του Βίλλεντορφ και παρόμοια αγάλματα.

Μερικά από αυτά τα αγάλματα πιστεύεται ότι έσπασαν από προϊστορικούς ανθρώπους κατά τη διάρκεια των οργιαστικών σεξουαλικών φεστιβάλ ως ένας τρόπος για να γιορτάσουν το σεξ και με την ελπίδα ότι μπορεί να τους κάνουν πιο γόνιμους.



ΠΕΤΡΟΓΛΥΦΙΚΑ KANGJIASHIMENJI

Αν και έχουν διαφημιστεί από πολλά clickbait άρθρα ως “η πρώτη πορνογραφία στον κόσμο”, τα πετρογλυφικά Kangjiashimenji δεν είναι οι πρώτες σκηνές σεξ στην ιστορία. Εντούτοις εξακολουθούν να είναι ένα εξαιρετικά συναρπαστικό και παράξενο κομμάτι τέχνης.


Αυτές οι αρχαίες απεικονίσεις που ανακαλύφθηκαν τη δεκαετία του 1980 στη Βόρεια Κίνα χρονολογούνται τουλάχιστον πριν από 4.000 χρόνια και είναι άκρως εντυπωσιακές.

Αν και θυμίζουν σχέδια αφηρημένης τέχνης, με μια προσεκτική ματιά μπορεί να δει κανείς ότι πρόκειται για σκηνές άκρως ακατάλληλες. Ένας άντρας είναι στα αριστερά γυμνός, γυρισμένος στο πλάι με στύση και οι άλλες εννέα φιγούρες είναι θηλυκές, προφανώς έτοιμες να τον ικανοποιήσουν.

Ναι, δεν έχουν αλλάξει και πολλά στον τρόπο που φαντασιώνονται οι άντρες τα τελευταία 4.000 χρόνια.

Η ΚΕΡΑΜΙΚΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Εδώ μάλλον δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά, όλοι έχουμε δει σκηνές σεξ πάνω σε αγγεία που σώζονται από τα αρχαία χρόνια.


Από πρωκτικό σεξ και (μεταξύ ανδρών) μέχρι και σεξουαλικά όργια, ο τεράστιος αριθμός λεπτομερών σκηνών σεξ που έχει σωθεί είναι απολύτως εκπληκτικός. Οι αρχαίοι Έλληνες σίγουρα λάτρευαν το σεξ και δεν φοβούνταν να το αποδείξουν δημιουργώντας σκηνές πορνό. Αυτή η πρακτική θα έθετε και τις βάσεις και για μεταγενέστερα έργα ερωτικής τέχνης, κυρίως ρωμαϊκού στυλ.

ΠΟΜΠΗΙΑ

Η Πομπηία, η φημισμένη ρωμαϊκή πόλη που καταστράφηκε από την έκρηξη του Βεζούβιου το 79 μ.Χ., ήταν για πολλούς ιστορικούς κάτι σαν τα Σόδομα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, με τους οίκους ανοχής και την πορνογραφία να βρίσκονται κυριολεκτικά παντού. Ακόμα και σήμερα, μετά από τόσες αρχαιολογικές ανασκαφές συνεχίζουν να βρίσκονται εικόνες που να απεικονίζουν σκηνές σεξ.

Οι σκηνές αυτές βρίσκονται στους τοίχους των λουτρών και σε άλλες τοποθεσίες και δείχνουν γυναίκες να βρίσκονται πάνω σε άντρες, με τέτοια λεπτομέρεια ώστε να μπορούμε να διακρίνουμε κυριολεκτικά τα πάντα. Υπάρχουν επίσης αρκετά πέη σκαλισμένα σε τοίχους και δρόμους, ενώ ένα σωζόμενο έργο απεικονίζει μια γυναίκα σκυμμένη και έναν άνδρα να κάνει έρωτα μαζί της.

Φαίνεται ότι η Πομπηία ήταν κάτι σαν ο παράδεισος για έναν λάτρη του πορνό. Βασικά ήταν σαν μια τεράστια “ανήθικη” πόλη του αρχαίου κόσμου, εκεί που πήγαιναν για να καλοπεράσουν τα ευκατάστατα μέλη της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, είτε με κατ’ επάγγελμα σεξεργάτριες είτε, δυστυχώς, με σκλάβους του σεξ.

ΟΙ ΜΟΤΣΕ

Εκτός απ’ τους αρχαίους Έλληνες, υπήρχε και μία άλλη φυλή που έφτιαχνε πήλινα αγγεία που απεικόνιζαν σεξ. Πρόκειται για τους Μότσε, έναν πολιτισμό που άνθισε στη Νότια Αμερική και εξαφανίστηκε κάπου στο 800 μ.Χ.

Αυτοί οι άνθρωποι, λοιπόν, από ό, τι φαίνεται είχαν μεγάλη εμμονή με το πρωκτικό σεξ. Ο λόγος άγνωστος. Μας άφησαν πάντως κυριολεκτικά χιλιάδες και χιλιάδες αγγεία που απεικονίζουν σκηνές σεξ, αλλά το κολπικό σεξ είναι στην πραγματικότητα τόσο σπάνιο που οι μελετητές δεν πίστευαν για δεκαετίες καν ότι μπορεί να υπάρχουν τέτοια αγγεία. Έχουν βρεθεί μερικά κομμάτια αγγείων που απεικονίζουν κολπικό σεξ, αλλά σχεδόν πάντα, απεικονίζεται είτε πρωκτικό είτε στοματικό σεξ (κυρίως πρωκτικό).

Και ο αυνανισμός, βέβαια, έχει την τιμητική του. Μέσα σε όλα τα περίεργα, έχει βρεθεί και ένα αγγείο που έχει και την εξής εμετική σκηνή με έναν άντρα που αυνανίζεται κρατώντας στην αγκαλιά του ένα μωρό.



ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ

Είναι γνωστό ότι οι αρχαίοι Μεσοποτάμιοι, ιδιαίτερα οι Βαβυλώνιοι, δεν ήταν καθόλου πουριτανοί όσον αφορά το σεξ -το έκαναν όποτε ήθελαν, όπου ήθελαν και όπως ήθελαν, με άνδρες ή γυναίκες. Η κουλτούρα γύρω απ’ το σεξ ήταν εξαιρετικά χαλαρή. Έτσι δεν προκαλεί εντύπωση που κατάφεραν να αφήσουν πίσω μερικά άθικτα γλυπτά πορνογραφίας.

Ένα απ’ αυτά είναι 4.000 ετών, και ενώ δεν δείχνει γραφικά τη διείσδυση, το γλυπτό πιστεύεται ότι δείχνει πρωκτικό σεξ μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας, μία δημοφιλής αντισυλληπτική μέθοδο εκείνης της εποχής τόσο για παντρεμένα όσο και για ανύπαντρα ζευγάρια.

Αυτή η πλάκα από τερακότα μας δίνει μια ματιά στον κόσμο των σεξουαλικών ζωών του παρελθόντος και πιθανότατα χρησιμοποιήθηκε με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε εμείς πορνογραφικές ταινίες και εικόνες σήμερα.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι στον αρχαίο κόσμο, ειδικά στην αρχαία Βαβυλώνα, το σεξ και η θρησκεία ήταν βαθιά συνδεδεμένα -πχ οι ναοί είχαν ιερόδουλες, γίνονταν σεξουαλικές τελετουργίες κλπ. Οι άνθρωποι απολάμβαναν το σεξ, προφανώς, αλλά ήταν κι ένας τρόπος για να επικοινωνήσουν και να συνδεθούν πνευματικά με τους θεούς τους.

απο γιο

Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !



Tι μας λετε!!!

Στη Πρωτη Γραμμη

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
Φωτεινό, διαυγές, με χρυσαφένιο χρώμα, άρωμα απαλό, μελένιο και φρουτώδες, αφήνει γλυκιά γεύση στον ουρανίσκο.
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19 - Χωρίς δικαιώματα και με καμμία επιφύλαξη
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19