Ισως εκεινο το ξεχασμενο κλειδι να ειναι αυτο που θα γυρισει τη κλειδαρια ..το τελευταιο
Home » » ΟΧΙ ΓΚΡΙΝΙΕΣ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

ΟΧΙ ΓΚΡΙΝΙΕΣ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Written By katinios on Σάββατο 19 Μαΐου 2012 | 9:52 π.μ.

Η Αριστερά θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στην προοδευτική παράταξη και να μην αφήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο να διαλύσει το ιστορικό κόμμα του Αντρέα στέλνοντας τους ψηφοφόρους του στην αγκαλιά της κεντροδεξιάς. Υπάρχει όμως ελπίδα να μην συμβεί αυτό. Όπως έχει εξηγήσει και ο Ηλίας Νικολακόπουλος, στις τελευταίες εκλογές η μεγαλύτερη συσπείρωση των παραδοσιακών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ καταγράφεται στην ΔΗΜΑΡ. Τα εκλογικά δεδομένα δείχνουν πως ο πραγματικός νέος Αντρέας Παπανδρέου δεν είναι ο Αλέξης Τσίπρας αλλά ο Φώτης Κουβέλης.




Παραπλανούν τον λαό και σπέρνουν αυταπάτες αυτοί που μιλάνε σήμερα για κυβέρνηση συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΚΕ. Η Αριστερά δεν θα πρέπει να κλείνει να μάτια της μπροστά στις ανακατατάξεις που έχουν συντελεστεί στο εκλογικό σώμα: Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, στην ΔΗΜΑΡ και έχει πρόεδρο του τον Φώτη Κουβέλη. Με αυτό το ΠΑΣΟΚ υπάρχει κάποια ελπίδα να συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές για σχηματισμό κυβέρνησης και όχι με το ΚΚΕ.




Πρώτα απ' όλα όμως δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι μόνη ρεαλιστική πρόταση για να κυβερνήσει η Αριστερά στον τόπο μας – αλλά και να έχουμε ήσυχο το κεφάλι μας - είναι να κατακτήσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία ο ΣΥΡΙΖΑ. Να βγούμε με θάρρος μπροστά και να διαλαλούμε στην προεκλογική περίοδο ότι πρώτος στόχος είναι η κατάκτηση της αυτοδυναμίας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα περί ενότητας της Αριστεράς είναι νόθες λύσεις που διευκολύνουν το “μαύρο μέτωπο” να παραμείνει στην εξουσία, πράγμα το οποίο επιδιώκει συνειδητά πλέον και το ΚΚΕ.




Την προοπτική της αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κουτσουρέψει και ένα ετερόκλητο σύνολο αριστερών δυνάμεων από το χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς ως τις παρυφές του ΚΚΕ, το οποίο προσπάθησε ανεπιτυχώς να συγκροτήσει το “κόμμα της δραχμής”. Με αυτό το μέτωπο των αντισυριζικών δυνάμεων συμπορεύεται και ένα μέρος των δυνάμεων του ΜΑΑ και του ΣΥΝασπισμού. Πρόκειται στην πλειοψηφία τους για πρώην κουκουέδες, οι οποίο ποτέ δεν αποκόπηκαν πραγματικά από το ΚΚΕ και λαθροβιώνουν πολιτικά με τις φαντασιώσεις τους πως ο Περισσός είναι δυνατόν να αλλάξει γραμμή. Είναι τυχαίο άραγε ότι οι οπαδοί του “κόμματος της δραχμής” μπροστά στην εκλογική μάχη ήλπιζαν ότι το ΚΚΕ θα συντρίψει τον ΣΥΡΙΖΑ και μετά τις εκλογές, όταν τους ξίνισε το αποτέλεσμα, έκαναν προσευχές και τάματα στον Λένιν για να γίνει ο Φώτης Κουβέλης ο “νέος Τσιριμώκος” της Αριστεράς;




Ευτυχώς, ο κόσμος της Αριστεράς είναι πιο μπροστά από τις ηγεσίες της. Και αυτές οι μίζερες πολιτικές στις επόμενες εκλογές θα καταδικαστούν. Δεν χρειάζονται οι δημοσκοπήσεις για να αντιληφθούμε ότι το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα δουν τους ψηφοφόρους τους να τους εγκαταλείπουν και να στρατεύονται σήμερα - όπως κάθε πραγματικός αριστερός, - στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ στην μάχη για την εξουσία!



Share
Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !



Tι μας λετε!!!

Στη Πρωτη Γραμμη

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
Φωτεινό, διαυγές, με χρυσαφένιο χρώμα, άρωμα απαλό, μελένιο και φρουτώδες, αφήνει γλυκιά γεύση στον ουρανίσκο.
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19 - Χωρίς δικαιώματα και με καμμία επιφύλαξη
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19