Ισως εκεινο το ξεχασμενο κλειδι να ειναι αυτο που θα γυρισει τη κλειδαρια ..το τελευταιο
Home » » … τα ρέστα μου κουφάλες

… τα ρέστα μου κουφάλες

Written By Ανώνυμος on Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011 | 1:07 π.μ.

Ψάχνω μερικές  λέξεις που να μπορούν να καταλήξουν στο «καλά Χριστούγεννα».Σαν μύγες στην αναμμένη λάμπα πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα. Βλέπεις το φως μας έλκει . ίσως να είναι έτσι η ανθρώπινη φύση.
 
Αν και φέτος τα λαμπιόνια είναι λιγότερα. Το φως έχει γίνει λιγότερο  στην κυριολεξία. Ίσως οι φωτιές να καλύπτουν την ανάγκη για φως…και από φωτιές άλλο τίποτα…κάθε μέρα στις ειδήσεις ακούς για τις “φωτιές” στη ζωή μας…δεν αντέχεται άλλο αυτή η παραλυσία…καλύτερα μια αληθινή φωτιά…
Χωρίς χαμόγελο. Αβεβαιότητα στο βλέμμα των ανθρώπων. Η ευχή «το 2012 να είναι καλύτερο από το 2011» μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να ακουστεί. Πόσο να ζήσεις με ευχές? Πόσα αποθέματα ελπίδας και αισιοδοξίας να βρεις? Αδειανός ο κόσμος. Τόσο μαύρο στις γιορτές δεν νομίζω να έχει υπάρξει εδώ και δεκαετίες.
Κι όμως μπορείς να ταξιδέψεις…με τα μάτια του ονείρου , με τα μυστικά μονοπάτια! Μπορεί να είναι θεωρία η παραπάνω σκέψη αλλά αν το θέλεις γίνεται πράξη. Σε τελική ανάλυση όλα είναι ζήτημα επιλογών. Ακόμη και αυτή η γαμημένη «ευτυχία» είναι θέμα επιλογής.
Αν επιλέξεις την γκρίνια και τη μιζέρια ότι και ωραίο να γίνει θα σε προσπεράσει. Αγέλαστα και αμίλητα ανθρωπάκια που τελικά υπηρετούν τους σκοπούς όσων θέλουν να μην υπάρχει αντίσταση. Το χαμόγελο είναι το μεγαλύτερο όπλο. Ικανό να συντρίψει ακόμη και το ΔΝΤ. Θέλει όμως παιδεία. Θέλει να γίνει επιλογή σου.
 Να πέφτεις από ένα ουρανοξύστη και καθώς περνάς από τους ορόφους με προορισμό να σκάσεις στο έδαφος να λες «μέχρι εδώ όλα πάνε καλά» . Σε κάθε όροφο που περνάς καθώς πέφτεις να κάνεις την ίδια σκέψη. Το αποτέλεσμα βέβαια θα είναι το ίδιο…θα σκάσεις σαν καρπούζι στο έδαφος αλλά θα σκάσεις με χαμόγελο… Και τι θα κερδίσεις: τίποτα!  Μόνο τη χαρά της σκέψης.  Μπορεί όμως να γίνει και το θαύμα. Κάτι σαν χριστουγεννιάτικο θαύμα  βγαλμένο από το σήμερα. Που ξέρεις,  ίσως σκάσεις επάνω σε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο και σωθείς… αρκεί να έχεις προλάβει να μαζέψεις το 
κορμί σου όπως μαζεύεις τα χέρια σου
  
…μικρότερη επιφάνεια για πρόσκρουση…
Μένουν λίγες μέρες για τα Χριστούγεννα όπως με ενημερώνει και η σχετική διαφήμιση από το γνωστό κατάστημα παιχνιδιών . Το πρώτο κρύο Σαββατοκύριακο του χειμώνα.  Θα ήταν χειρότερο να πέφτεις και να έχει κρύο… Οι ριπές του παγωμένου αέρα θα ήταν μια επιπλέον ενόχληση.
Χριστούγεννα και κάποιοι θα παίξουν τα ρέστα τους… στην τελευταία παρτίδα πόκα! Διαλέγω να μην παίξω τώρα τα ρέστα μου. Όχι από άποψη αλλά από αντικειμενική δυσκολία. Δεν έχω τα ρέστα…
Κάτι υπόλοιπα που έχουν μείνει θα τα κρατήσω για την πρόσκρουση…
…και σιγά μην παίξω τα ρέστα μου στη δική τους πόκα…

..κλεμένο και αλλαγμένο ημερομηνιακά αλλά δεν θυμάμαι απο που.....
Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !



Tι μας λετε!!!

Στη Πρωτη Γραμμη

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
Φωτεινό, διαυγές, με χρυσαφένιο χρώμα, άρωμα απαλό, μελένιο και φρουτώδες, αφήνει γλυκιά γεύση στον ουρανίσκο.
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19 - Χωρίς δικαιώματα και με καμμία επιφύλαξη
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19