Home » , » Henriette Bellair 1904–1963

Henriette Bellair 1904–1963

Written By Elena on 22.7.18 | 11:00 μ.μ.

 Η Henriette Bellair είναι μια από τις τόσες γυναίκες καλλιτέχνες για τις οποίες δεν έχει καταγραφεί σχεδόν τίποτα, ενώ το έργο της που έχει διασωθεί είναι η μόνη μαρτυρία του αναμφισβήτητου ταλέντου της. Κόρη μιας μητέρας μικρογράφου και λιθογράφου και πατέρα αρχιτέκτονα-διακοσμητή, το 1913 η οικογένειά της μετακόμισε από το Παρίσι, όπου γεννήθηκε, στη Νάντη της Βρετάνης, όπου σπούδασε λογοτεχνία και ιστορία πριν ξεκινήσει τις καλές τέχνες στη Νάντη. Έχοντας γίνει δασκάλα σχεδίου και μέλος της Société des Artistes Français (Εταιρεία Γάλλων Καλλιτεχνών), εξέθεσε τακτικά έργα ζωγραφικής των ανθρώπων και των τοπίων της ακτής της Βρετόν.

Η Bellair εικονογράφησε επίσης περίπου δέκα βιβλία, η πρώτη παραγγελία ήταν το 1926 για δεκατέσσερις πλάκες για να συνοδεύσουν μια έκδοση της σατιρικής ποιητικής συλλογής Voyage de Chapelle et de Bachaumont του δέκατου έβδομου αιώνα , που γράφτηκε από τους δύο επώνυμους ποιητές κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Προβηγκία και το Langued.

Το πρώτο από τα πολλά ερωτικά κλασικά για τα οποία δημιούργησε σχέδια ήταν  το Les nuits chaudes du Cap Français του Hugues Rebell, και φαίνεται ότι η δεξιοτεχνία και η αξιοπιστία της στο είδος τράβηξαν την προσοχή άλλων παρισινών εκδοτών, με αποτέλεσμα να αναθέσει την Félicia του Andréa de Nerciat . Roi Pausole του Pierre Louÿs και Fortunio του Théophile Gautier .


Fortunio - Henriette Bellair  1952

Το μυθιστόρημα Fortunio του 1836 του Γάλλου ρομαντικού συγγραφέα Théophile Gautier , με αρχικό τίτλο L'Eldorado , μιλά για τον μυστηριώδη Fortunio, «γιο της Ανατολής», ο οποίος δημιουργεί για τον εαυτό του έναν ανατολίτικο παράδεισο στην καρδιά του Παρισιού και του οποίου οι προστατευόμενοι, ο δανδής George και η Musidora. , «αυτή των όμορφων θαλασσοπράσινων ματιών», αφήνονται να αναρωτιούνται τι από τον κόσμο του Fortunio είναι πραγματικός και τι φαντασία.

Όμορφη εικονογράφηση από την Gerda Wegener το 1934, της οποίας το χαρτοφυλάκιο Fortunio μπορείτε να δείτε εδώ , ήταν μια πρόκληση για την Henriette Bellair να δημιουργήσει κάτι τόσο εντυπωσιακό, αλλά τα απλά, ολοκληρωμένα σχέδιά της πετυχαίνουν μέσω της χρήσης σκίασης και λεπτού χρωματισμού τονισμού για να προσθέσουν ένα νέα διάσταση στον φανταστικό κόσμο του Γκοτιέ.













Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ.ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΚΙΝΕΖΙΚΑ-ΑΓΓΛΕΖΙΚΑ-ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ-ΑΝΩΝΥΜΑ-ΜΕ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΣΟΥ....

Ψάχνουμε κάποιον που οι δαίμονες του να παίζουν καλά με τους δικούς μας

Search : Artist Name, Styles, Year, Your lost love,Anything you're looking for

Τα Top του Μηνού

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
ΠΙΝΑΚΕΣ,ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΙ,ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,ΧΑΡΑΚΤΕΣ,DIGITAL,DRAWING,EROTIC HUMOR,ILLUSTRATION,PORN ART,PARODY, SCULPTURES VINTAGE
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. Η Ερωτική Τέχνη και το Γυμνό Σώμα - Ανακαλύψτε πώς ο ερωτισμός εκφράζεται μέσα από την τέχνη, από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή.
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19