Home » , » Hans von Aachen (1552 –1615)

Hans von Aachen (1552 –1615)

Written By Dou²lis on 22.6.18 | 1:03 μ.μ.

 

Ο Hans von Aachen (1552 – 4 Μαρτίου 1615) ήταν εξέχων Γερμανός ζωγράφος γνωστός για το μανιεριστικό στυλ του. Δραστηριοποιήθηκε κατά την ύστερη Αναγέννηση και την πρώιμη περίοδο του μπαρόκ. 

Ηταν γνωστός για την δεξιοτεχνία του στην ανθρώπινη μορφή και δημιούργησε πολλά έργα που παρουσίαζαν γυμνά, συχνά μέσα σε μυθολογικά ή αλληγορικά πλαίσια. 
Ακολουθούν μερικά αξιοσημείωτα παραδείγματα γυμνών ζωγραφιών του:

"The Triumph of Truth" (1598) : Αυτός ο πίνακας είναι ένα αλληγορικό έργο που απεικονίζει τον θρίαμβο της Αλήθειας επί του Φθόνου και του Ψεύδους. Διαθέτει πολλές γυμνές φιγούρες σε δυναμικές πόζες, δείχνοντας την ικανότητα του von Aachen να αποδίδει το ανθρώπινο σώμα με χάρη και ρεαλισμό.

"Allegory of Peace, Art, and Abundance" (1602) : Ένας άλλος αλληγορικός πίνακας, αυτό το έργο περιλαμβάνει γυμνές φιγούρες που αντιπροσωπεύουν διάφορες αρετές και αφηρημένες έννοιες. Η σύνθεση είναι περίπλοκη, με πολλές φιγούρες να αλληλεπιδρούν με αρμονικό τρόπο.

"Βάκχος, Δήμητρα και Έρως" : Σε αυτόν τον μυθολογικό πίνακα, ο φον Άαχεν απεικονίζει τον Βάκχο, τον θεό του κρασιού, μαζί με τη Δήμητρα, τη θεά της γεωργίας και τον Έρως. Οι φιγούρες απεικονίζονται με μια αίσθηση ζωντάνιας και αισθησιασμού, χαρακτηριστικό του μανιεριστικού στυλ.

"Δίας και Αντιόπη" : Αυτό το έργο δείχνει τη μυθολογική ιστορία του Δία, ο οποίος μεταμφιέζεται σε σάτυρο για να αποπλανήσει τη νύμφη Αντιόπη. Ο πίνακας παρουσιάζει γυμνές φιγούρες σε ένα ποιμενικό σκηνικό, δίνοντας έμφαση στο δράμα και τον ερωτισμό του μύθου.

Αυτά τα έργα υπογραμμίζουν την ικανότητα του Hans von Aachen να συνδυάζει σύνθετες συνθέσεις με μια εκλεπτυσμένη απεικόνιση της γυμνής ανθρώπινης μορφής, συμβάλλοντας στη φήμη του ως δεξιοτέχνη της μανιεριστικής ζωγραφικής.














Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ.ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΚΙΝΕΖΙΚΑ-ΑΓΓΛΕΖΙΚΑ-ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ-ΑΝΩΝΥΜΑ-ΜΕ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΣΟΥ....

Ψάχνουμε κάποιον που οι δαίμονες του να παίζουν καλά με τους δικούς μας

Search : Artist Name, Styles, Year, Your lost love,Anything you're looking for

Τα Top του Μηνού

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
ΠΙΝΑΚΕΣ,ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΙ,ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,ΧΑΡΑΚΤΕΣ,DIGITAL,DRAWING,EROTIC HUMOR,ILLUSTRATION,PORN ART,PARODY, SCULPTURES VINTAGE
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. Η Ερωτική Τέχνη και το Γυμνό Σώμα - Ανακαλύψτε πώς ο ερωτισμός εκφράζεται μέσα από την τέχνη, από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή.
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19