Home » » Ψυχολογικά τρικ

Ψυχολογικά τρικ

Written By mpen on 16.4.18 | 5:17 μ.μ.

 Ψυχολογικά τρικ είναι στρατηγικές ή τεχνικές που χρησιμοποιούνται για να επηρεάσουν τον τρόπο σκέψης, τις αντιλήψεις, και τη συμπεριφορά των ανθρώπων. Αυτά τα τρικ μπορούν να εφαρμοστούν σε πολλές πτυχές της ζωής, όπως στην επικοινωνία, στις πωλήσεις, στην εκπαίδευση, και στις προσωπικές σχέσεις. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα ψυχολογικών τρικ:


Η δύναμη του καθρέπτισματος:

Καθρεπτίζοντας τη γλώσσα του σώματος ή τον τόνο της φωνής του συνομιλητή σας, μπορείτε να δημιουργήσετε μια αίσθηση οικειότητας και εμπιστοσύνης. Αυτό το τρικ χρησιμοποιείται συχνά στην πώληση και στις διαπραγματεύσεις.


Η τεχνική της "Πόρτας στο πρόσωπο":

Ζητήστε κάτι μεγάλο που γνωρίζετε ότι θα απορριφθεί και στη συνέχεια ζητήστε κάτι μικρότερο. Ο συνομιλητής σας πιθανότατα θα αισθανθεί την ανάγκη να δεχτεί τη μικρότερη χάρη.


Η τεχνική της "Ποδιού στην πόρτα":

Ξεκινήστε με ένα μικρό αίτημα που είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα γίνει αποδεκτό, και αφού το άτομο συμφωνήσει, προχωρήστε σε ένα μεγαλύτερο αίτημα. Αυτό το τρικ βασίζεται στην επιθυμία των ανθρώπων να είναι συνεπείς με τις προηγούμενες πράξεις τους.


Η χρήση θετικής γλώσσας:

Η αντικατάσταση αρνητικών λέξεων με θετικές μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που οι άλλοι αντιλαμβάνονται τα λόγια σας. Για παράδειγμα, αντί να πείτε "Δεν έχω καμία ιδέα", μπορείτε να πείτε "Ας το διερευνήσουμε μαζί".


Η επίκληση της αρχής της σπανιότητας:

Όταν κάτι φαίνεται σπάνιο ή περιορισμένο, οι άνθρωποι το επιθυμούν περισσότερο. Αυτό το τρικ χρησιμοποιείται συχνά στο μάρκετινγκ, όπως με προσφορές περιορισμένου χρόνου ή προϊόντα περιορισμένης έκδοσης.

Η χρήση της κολακείας:

Μια ειλικρινής και συγκεκριμένη φιλοφρόνηση μπορεί να κάνει τους άλλους να αισθανθούν πιο θετικά προς εσάς και να είναι πιο πρόθυμοι να συνεργαστούν.


Η τεχνική της ερώτησης "πώς" αντί για "γιατί":

Όταν ρωτάτε κάποιον πώς νιώθει ή πώς σκέφτεται για κάτι, είναι πιο πιθανό να λάβετε λεπτομερείς και συγκεκριμένες απαντήσεις. Οι ερωτήσεις "γιατί" μπορεί να κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται άβολα ή αμυντικά.


Αυτά τα ψυχολογικά τρικ βασίζονται σε κατανοημένες ψυχολογικές αρχές και μπορούν να είναι πολύ αποτελεσματικά αν χρησιμοποιηθούν σωστά. 




Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ.ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΚΙΝΕΖΙΚΑ-ΑΓΓΛΕΖΙΚΑ-ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ-ΑΝΩΝΥΜΑ-ΜΕ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΣΟΥ....

Ψάχνουμε κάποιον που οι δαίμονες του να παίζουν καλά με τους δικούς μας

Search : Artist Name, Styles, Year, Your lost love,Anything you're looking for

Τα Top του Μηνού

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
ΠΙΝΑΚΕΣ,ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΙ,ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,ΧΑΡΑΚΤΕΣ,DIGITAL,DRAWING,EROTIC HUMOR,ILLUSTRATION,PORN ART,PARODY, SCULPTURES VINTAGE
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. Η Ερωτική Τέχνη και το Γυμνό Σώμα - Ανακαλύψτε πώς ο ερωτισμός εκφράζεται μέσα από την τέχνη, από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή.
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19