Μπορεις να δινεις χωρις να αγαπας αλλα δεν μπορεις να αγαπας χωρις να δινεις.
Home » » ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΠΟΓΚΡΟΜ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΠΟΓΚΡΟΜ

Written By Unknown on Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010 | 3:46 μ.μ.


Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010, κατά τις 9 το βράδυ στη Σπάρτη –κοντά στο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.)– μια δεκάδα ανεγκέφαλων και θρασύδειλων εφήβων, από 14 μέχρι 18 χρονών (μαθητές οι περισσότεροι) εφοδιασμένοι με στουπιά και κηροζίνη, αποπειράθηκε να κάψει μια περίπου ισάριθμη ομάδα μεταναστών από το Μπαγκλαντές, που μένουν σεένα παλιό σπίτι στις παρυφές της πόλης.

Και ευτυχώς για όλους μας, δεν κατάφεραν οι νεαροί παλικαράδες του Ευρώτα να ψήσουν ζωντανά τα μελαψά τέκνα του Γάγγη (πρόλαβαν και ταμπουρώθηκαν στον πάνω όροφο), πλην όμως το ισόγειο του σπιτιού έγινε παρανάλωμα του πυρός.

Τρόφιμα και κουζινικά, ρούχα και είδη καθαριότητας, μαζί με τα κουφώματα του κάτω ορόφου, φουντώσανε, φωτίζοντας από τη μια μεριά την παροξυσμική ενέργεια (διάβαζε κτηνωδία) των νεαρών δραστών, και απ’ την άλλη την κατατονική αντίδραση (διάβαζε απανθρωποποίηση) των περιοίκων – και για να μην ξεχνιόμαστε όλοι οι Λάκωνες είμαστε περίοικοι της Σπάρτης.

Το περιστατικό καταχωρήθηκε στο βιβλίο συμβάντων της τοπικής αστυνομίας σαν «επεισόδιο που προέκυψε από προσωπικές διαφορές» – ανάμεσα σε μαθητές και μετανάστες ως συνέχεια κάποιων αντεγκλήσεων προηγούμενων ημερών.

Τα καμένα πορτοπαράθυρα τα αντικατέστησαν με λαμαρίνες και τέθηκε το σπίτι –και οι εντός του Μπαγκλαντέζοι– υπό προσωρινή, διακριτική αστυνομική επιτήρηση.

Και επειδή η επιτήρηση –διακριτική ή όχι– είναι της μόδας τώρα τελευταία, διευκρινίζουμε ότι ΚΑΙ στο συμβάν που αναφέραμε –όπως και στην (λεγόμενη) εθνική οικονομία– η επιτήρηση γίνεται ΟΧΙ στους δράστες αλλά στα θύματα της όποιας (κρατικής, διακρατικής ή παρακρατικής) τρομοκρατίας.
Κάτω τα χέρια από τους Μετανάστες


Συγκέντρωση – Διαδήλωση

Σάββατο 27 Φλεβάρη – 11:30 π.μ. Κεντρική Πλατεία

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Μετανάστες
"Διαβάστε περισσότερα".
Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

>IRAKLIO WEB RADIO

Tι μας λετε!!!

Στη Πρωτη Γραμμη

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
Φωτεινό, διαυγές, με χρυσαφένιο χρώμα, άρωμα απαλό, μελένιο και φρουτώδες, αφήνει γλυκιά γεύση στον ουρανίσκο.
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19 - Χωρίς δικαιώματα και με καμμία επιφύλαξη
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19