Serena Rose Art

Written By mpen on 6.9.24 | 11:00 μ.μ.

 

Πίνακες ζωγραφικής,καλές τέχνες και ακουαρέλες της καλλιτέχνιδας Serena Rose 

Η Serena Rose γεννήθηκε στο Lake Wales της Φλόριντα. Όταν ήταν τριών ετών, ο πατέρας της πέθανε και η μητέρα της μετακόμισε αυτήν και την αδερφή της στο Νόξβιλ του Τενεσί για να είναι κοντά στους γονείς της. Η Serena μεγάλωσε σε ένα λιτό χριστιανικό σπίτι με τη μητέρα της, τον θετό πατέρα της και τα 4 αδέρφια της
Η αγάπη της για τη φύση φαινόταν από πολύ νωρίς και εξαφανιζόταν στα κοντινά δάση καθημερινά για ώρες τη φορά. Για χρόνια εξερευνούσε τον ιδιωτικό της κόσμο στο δάσος και ανέπτυξε μια ζωηρή φαντασία, η οποία ήταν γεμάτη με ρομαντικές και μαγικές ιδέες. Δεν ήξερε ότι αυτές οι πρώιμες εντυπώσεις θα είχαν επίδραση στην καλλιτεχνική της κατεύθυνση πολλά χρόνια αργότερα.

Το καλλιτεχνικό ενδιαφέρον της Serena Rose ξεκίνησε επίσης από νεαρή ηλικία και συμπεριλήφθηκε σε ομαδική έκθεση και κέρδισε το πρώτο της βραβείο σε ηλικία εννέα ετών. 

Αν και είχε καλλιτεχνικό ενδιαφέρον, δεν το πήρε πολύ σοβαρά παρά αργότερα. Στα 19 της και ο τετραπληγικός φίλος της, υπό τη φροντίδα της, ταξίδεψαν σε όλη τη χώρα για αρκετά χρόνια μαζί, σε ένα ειδικό φορτηγό που ήταν προσαρμοσμένο για να ζήσει.
Παρά την αναπηρία του, ήταν ένας πολύ ταλαντούχος καλλιτέχνης και βοήθησε να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον της Serena για την τέχνη. Αποφάσισαν να περάσουν έναν χειμώνα στο όμορφο Κι Γουέστ και η Σερένα το ερωτεύτηκε. Επέστρεψαν στο Τενεσί και μετά από μια στοχαστική απόφαση, επέστρεψε στο Key West για να ζήσει. Εκεί γνώρισε τον Paul Stevens, έναν δυναμικό ζωγράφο και επιτυχημένο γκαλερίστα για πολλά χρόνια στο Key West. Ο κύριος Στίβενς αναγνώρισε το έμφυτο ταλέντο της Σερένα και μετά από 8 μήνες που του ζήτησε να τη διδάξει, την πήρε ως μαθητευόμενη πλήρους απασχόλησης στο στούντιο του στην παραλία στο Κι Γουέστ.
Οι σπουδές της με τον κύριο Στίβενς ήταν σοβαρές και εντατικές. Απαίτησε να αφιερώσει όλο τον χρόνο της στο πρόγραμμα που της είχε εκπονήσει. Εργάστηκε και έζησε στο στούντιό του για τρία χρόνια επικεντρωμένη στο σχέδιο, τη σύνθεση και το σχέδιο. Είχαν πρόσβαση σε πολλά μοντέλα, λόγω της θέσης του στούντιο, οπότε αφιερώθηκε πολύς χρόνος στο σχέδιο φιγούρων. Πήγαν σε κήπους στην περιοχή Key West για να σχεδιάσουν την τοποθεσία. Σχεδίαζε τα πάντα, από δέντρα banyan, σε σχηματισμούς νεφών, μέχρι σταγόνες νερού στα φύλλα. Ο δάσκαλός της τόνισε τη σημασία της εκμάθησης σχεδίου, σύνθεσης και σχεδίου πριν μάθει για το χρώμα και τη ζωγραφική. Στο τρίτο έτος των σπουδών της, την άφησε να ξεκινήσει με τη χρήση χρωμάτων. Της δίδαξε μερικές βασικές αρχές χρώματος και τεχνικές ζωγραφικής.

Αφού τελείωσε η τριετής μαθητεία της, επέστρεψε στο Νόξβιλ και συνέχισε μια βαθιά φιλία με τον μέντορά της μέχρι τον θλιβερό θάνατό του το 1999. Συνέχισε για πολλά χρόνια να αναπτύσσει τις δεξιότητές της στο σχέδιο και τη ζωγραφική, χωρίς να νιώθει ποτέ ότι είχε μάθει αρκετά να κάνει αυτό που πραγματικά ήθελε να κάνει, που ήταν να εικονογραφήσει παιδικά βιβλία. Την έλκυαν πράγματα που διηγούνται μια ιστορία. Αυτή η αγάπη για την αφήγηση φαίνεται καλύτερα στα τρέχοντα έργα της, τα οποία μεταφέρουν την καλλιτέχνιδα πίσω σε εκείνες τις μέρες ως νεαρή κοπέλα στο δάσος στον ιδιωτικό της κόσμο γεμάτο ρομαντικές και μαγικές ιδέες.


Το 1991, η Serena άνοιξε τη Serena Rose Gallery and Studio στο World's Fair Park στο Knoxville. Εξέθεσε και πουλούσε την τέχνη της στη γκαλερί και δίδασκε μαθήματα σχεδίου. Το στούντιο της έγινε αίθουσα διδασκαλίας για το Μουσείο Τέχνης του Νόξβιλ, το Πανεπιστήμιο του Τενεσί, την Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών του Θερινού, το πρόγραμμα μετά το σχολείο της Κιβωτού του Νώε και τα ιδιωτικά φροντιστήρια. Λόγω της δημοτικότητας των μαθημάτων της στον ρεαλισμό σχεδίασης, η διδασκαλία έγινε ενασχόληση πλήρους απασχόλησης για πέντε χρόνια και περισσότεροι από 750 μαθητές παρακολούθησαν μαθήματα στο στούντιο της.
Οι αυξανόμενες απαιτήσεις για το χρόνο της που προκλήθηκαν από τη διδασκαλία και τη λειτουργία της γκαλερί της έδωσαν λίγο χρόνο για να ζωγραφίσει ή να φροντίσει τον κήπο της. Ως εκ τούτου, το 1996, σταμάτησε τη διδασκαλία και έκλεισε τη γκαλερί της για να μπορέσει να επικεντρωθεί στην τέχνη και τον κήπο της. Ο κήπος της έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της τέχνης της και ένα εξωτικό σκηνικό για τα μοντέλα της. Τώρα επικεντρώνεται σε μια συνεχιζόμενη σειρά έργων ζωγραφικής που αντικατοπτρίζουν καλύτερα την αγάπη της για τη ζωή, τη φύση και το παιδί που ζει ακόμα μέσα της.
serena rose

Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ.ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΚΙΝΕΖΙΚΑ-ΑΓΓΛΕΖΙΚΑ-ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ-ΑΝΩΝΥΜΑ-ΜΕ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΣΟΥ....

Ψάχνουμε κάποιον που οι δαίμονες του να παίζουν καλά με τους δικούς μας

Search : Artist Name, Styles, Year, Your lost love,Anything you're looking for

Τα Top του Μηνού

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
ΠΙΝΑΚΕΣ,ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΙ,ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,ΧΑΡΑΚΤΕΣ,DIGITAL,DRAWING,EROTIC HUMOR,ILLUSTRATION,PORN ART,PARODY, SCULPTURES VINTAGE
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. Η Ερωτική Τέχνη και το Γυμνό Σώμα - Ανακαλύψτε πώς ο ερωτισμός εκφράζεται μέσα από την τέχνη, από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή.
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19