Home » » Andrew Wyeth - Αυτός ο πίνακας δεν είναι τόσο αθώος όσο φαίνεται

Andrew Wyeth - Αυτός ο πίνακας δεν είναι τόσο αθώος όσο φαίνεται

Written By mpen on 7.9.24 | 11:00 π.μ.

Christina's World: Μια πιο προσεκτική ματιά στον πίνακα του Andrew Wyeth

Christina's World   Andrew Wyeth

Το Christina's World του Andrew Wyeth παρέχει άφθονο έδαφος για εικασίες. Ποια είναι η Χριστίνα και γιατί ο κόσμος της είναι γεμάτος μυστήριο και νοσταλγία;


Ο Andrew Wyeth μνημονεύεται ως ένας από τους πιο σημαντικούς και ταλαντούχους καλλιτέχνες της καλλιτεχνικής σκηνής της Βόρειας Αμερικής. Το ύφος του ξεχειλίζει από συναισθηματική ειλικρίνεια, ρεαλισμό και υπόγεια ρεύματα αφαίρεσης και συμβολισμού. Ωστόσο, θεματικά τείνει να εστιάζει στα άτομα, την καθημερινή ζωή και το τοπίο. Το έργο του Wyeth θυμόμαστε με αγάπη, αλλά κανένα δεν συζητείται περισσότερο από το διάσημο αριστούργημα του 1948 Christina's World . Αυτό το θεμελιώδες έργο προσκαλεί τον θεατή σε μια μυστηριώδη ποιμαντική σκηνή που εισάγεται από την κυρτή φιγούρα μιας νεαρής γυναίκας και δίνει τον τόνο για μια εγκάρδια ιστορία για την ανθρώπινη αντοχή και δύναμη.

Despoina Tsoli, Bachelor of Arts w/ cultural analysis concentration

Christina's World: Η Σύνθεση

Μια νεαρή γυναίκα βρίσκεται στραβά σε ένα χωράφι με ξερά χόρτα. Κοιτάζει πίσω της προς μια μεγάλη γκρίζα ξύλινη αγροικία που περιβάλλεται από έναν απλό φράχτη. Γύρω από το ακίνητο υπάρχουν άλλες άθλιες κατασκευές, ενώ μια βρώμικη πίστα αυτοκινήτου διασχίζει το ξηρό κίτρινο πεδίο. Το τοπίο είναι μαγευτικό και ισχυρό στη γαλήνη και την ησυχία του. Χάρη στο αριστοτεχνικό χέρι του Wyeth, μπορείτε να δείτε κάθε σχολαστικά βαμμένη λεπίδα γρασιδιού. μπορείς να νιώσεις το ελαφρύ αεράκι να τρέχει μέσα στο χωράφι και να μυρίσεις την αμυδρή ουσία του γρασιδιού.

Ωστόσο, όσο κυριαρχικό κι αν είναι το τοπίο, η μορφή της απρόσωπης γυναίκας σε αιχμαλωτίζει αμέσως και σε κρατά δεμένους με αισθήματα αβεβαιότητας. Κάτι φαίνεται… σβήνει. Δεν είναι τα ρούχα της. Το μακρύ απαλό ροζ φόρεμά της και τα γκρι παπούτσια της αντιπαραθέτουν τέλεια τους ψυχρούς τόνους του περιβάλλοντός της. Δεν είναι απαραίτητα ότι είναι ξαπλωμένη στο έδαφος, ούτε η απουσία του προσώπου της. Παρόλο που το μυστήριο περικυκλώνει τα απούσα χαρακτηριστικά του προσώπου της και έχετε αναρωτηθεί μία ή δύο φορές πώς μπορεί να μοιάζει, υπάρχει κάτι άλλο που προκαλεί ένα ξεχωριστό αίσθημα έντασης και ανησυχίας: τα στριμμένα μπράτσα και η στραβή σιλουέτα της.

Δείτε τη συνέχεια στο βίντεο



Read More:Ολο το άρθρο στο  the collector 
Ανακαλύψτε πώς ο ερωτισμός εκφράζεται μέσα από την τέχνη, από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή. Εξερευνήστε τα έργα και τους καλλιτέχνες που αποκάλυψαν την ομορφιά και την ένταση των ανθρώπινων συναισθημάτων.
Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ.ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΚΙΝΕΖΙΚΑ-ΑΓΓΛΕΖΙΚΑ-ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ-ΑΝΩΝΥΜΑ-ΜΕ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΣΟΥ....

Ψάχνουμε κάποιον που οι δαίμονες του να παίζουν καλά με τους δικούς μας

Search : Artist Name, Styles, Year, Your lost love,Anything you're looking for

Τα Top του Μηνού

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
ΠΙΝΑΚΕΣ,ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΙ,ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,ΧΑΡΑΚΤΕΣ,DIGITAL,DRAWING,EROTIC HUMOR,ILLUSTRATION,PORN ART,PARODY, SCULPTURES VINTAGE
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. Η Ερωτική Τέχνη και το Γυμνό Σώμα - Ανακαλύψτε πώς ο ερωτισμός εκφράζεται μέσα από την τέχνη, από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή.
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19