Home » , » Jogen Chowdhury - India

Jogen Chowdhury - India

Written By Nio on 9.9.24 | 3:00 μ.μ.

Ο Jogen Chowdhury είναι ένας ζωγράφος που έχει εμπνεύσει νέους καλλιτέχνες της σύγχρονης Ινδίας.

Γεννήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 1939. Σπούδασε στο Κυβερνητικό Κολλέγιο Τέχνης & Χειροτεχνίας της Καλκούτας και στη συνέχεια στην Ecole Nationale Superieure des Beaux Arts, στο Παρίσι, . Ο R. Siva Kumar, ο φημισμένος ιστορικός τέχνης, έχει περιγράψει ξεκάθαρα τα έργα του Jogen στο ακόλουθο απόσπασμα:

Ο παλμός και ο ρυθμός της τέχνης του Jogen Chowdhury προέρχονται από μια φιλική συγγένεια με τη φύση και το περιβάλλον. Στα πιο πρόσφατα έργα του Chowdhury, οι αισθητηριακές εμπειρίες του υφάσματος, των στηριγμάτων, των καναπέδων και του ανθρώπινου σώματος διασταυρώνονται για να δημιουργήσουν έναν παράξενο κόσμο με τεκμηριωμένη ύφεση και χαλαρότητα. Μνημικές μετατοπίσεις και προσωπικοί συνειρμοί προσθέτουν στη συμβολική αμφιθυμία των μοτίβών του, κάνοντας τις εικόνες του να έρχονται πιο κοντά σε ανεξήγητες εμπειρίες παρά σε ξεκάθαρα σημάδια.
Στις στάσεις κάποιων μορφών νιώθουμε μια ζωώδη αίσθηση, στην ώριμη ανατομία άλλων γευόμαστε ένα φρουτώδες χυμώδες. Οι φιγούρες δημιουργήθηκαν από έναν συνδυασμό διακοσμητικής προθυμίας και εκφραστικής παραμόρφωσης και διαποτίζονται από έναν διάχυτο αισθησιασμό. Η τέχνη του Chowdhury είναι πλούσια σε προτάσεις. πρέπει να το συλλάβουμε χωρίς να περιορίσουμε το κονδύλι της γνώσης, της εμπειρίας ή των αναμνήσεων μας, αλλά και δεν μπορεί να αφηγηθεί χωρίς να το ευτελίσουμε, χωρίς να εξαντλήσουμε τις αισθητηριακές του ιδιαιτερότητες.

Ο Jogen Chowdhury έχει αναγνωριστεί ευρέως ότι είναι ο κύριος της αδιάσπαστης γραμμής. Όπως και ο Leger, ο Chowdhury έχει συγκινηθεί από τη γραμμική παράδοση του Kalighat, αλλά οι γραμμές του είναι συγκινητικές και χρησιμοποιούνται για να εκφράσουν και να υποδηλώσουν τον χαρακτήρα ενός ατόμου. Αυτό γίνεται με την παραμόρφωση της φόρμας χωρίς να σπάσει τη γραμμή και στον κόσμο της νεανικής, σύγχρονης τέχνης, η παραμόρφωση ήταν η πιο σημαντική επίδραση του Jogen Chowdhury. Ίσως, εξαιτίας αυτού, μια κοινή παρατήρηση του έργου του είναι ότι οι «άνθρωποί» του είναι καρικατούρες. 

Το άτομο αισθάνεται οικείο στον θεατή, αλλά είναι πολύ πιο εξατομικευμένο - το πρόσωπο είναι φανταστικό αλλά ο ψυχισμός ή τα χαρακτηριστικά είναι αληθινά. Η δύναμη και η ομορφιά της τεχνικής και της γραμμής του είναι αυτό το παιχνίδι ανάμεσα στο γνωστό και το άγνωστο. Στο έργο του Jogen Chowdhury η φιγούρα είναι πάντα στο προσκήνιο, είναι πρωταρχική, μεταφέρει τα πάντα. Χρησιμοποιεί το χρώμα για να δώσει όγκο στις φιγούρες του και η ρευστότητα των γραμμών του φέρνει μια αισθησιακή όψη στις φόρμες του.


Ο Chowdhury είναι γοητευμένος από την ιστορία. Έχοντας βιώσει τις τραυματικές συνέπειες του χωρίσματος, την εξάρθρωση και την αίσθηση της απομόνωσης, οι φιγούρες του αντανακλούν μια δυσεπίλυτη μοναξιά. Ακόμα κι όταν ζωγραφίζει ένα ζευγάρι, οι δυο τους είναι αποκομμένοι και απομακρυσμένοι ο ένας από τον άλλο. Οι ατομικές του φιγούρες είναι συνήθως πιο αισθησιακές - η γυναίκα που χαϊδεύει τον εαυτό της, αν είναι άντρας, στη συνέχεια κουλουριάζεται από τον πόνο με ωμές πληγές στο σώμα του.






Οι εικόνες του είναι οργανικές και αναδύονται ως προεξοχές ή αυξήσεις από μέσα. Τα έργα του Chowdhury είναι επίσης κοινωνικά και πολιτικά σχόλια. είτε διαμαρτύρεται είτε εξαχνώνει τα τραύματα ή της ανθρώπινης κατάστασης. Η ικανότητα του Jogen Chowdhury να αντιπαραθέτει αντίθετα συναισθήματα, το πραγματικό και το φανταστικό και το γνωστό και το άγνωστο, κάνει την τέχνη του όχι μόνο μια μορφή αυτοέκφρασης αλλά μια αντανάκλαση, μιας συλλογικής και υποκειμενικής συνείδησης.



Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ.ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΚΙΝΕΖΙΚΑ-ΑΓΓΛΕΖΙΚΑ-ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ-ΑΝΩΝΥΜΑ-ΜΕ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΣΟΥ....

Ψάχνουμε κάποιον που οι δαίμονες του να παίζουν καλά με τους δικούς μας

Search : Artist Name, Styles, Year, Your lost love,Anything you're looking for

Τα Top του Μηνού

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
ΠΙΝΑΚΕΣ,ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΙ,ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,ΧΑΡΑΚΤΕΣ,DIGITAL,DRAWING,EROTIC HUMOR,ILLUSTRATION,PORN ART,PARODY, SCULPTURES VINTAGE
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. Η Ερωτική Τέχνη και το Γυμνό Σώμα - Ανακαλύψτε πώς ο ερωτισμός εκφράζεται μέσα από την τέχνη, από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή.
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19