Ισως εκεινο το ξεχασμενο κλειδι να ειναι αυτο που θα γυρισει τη κλειδαρια ..το τελευταιο
Home » » Έφυγε ο καλός μας Άνθρωπος, Θανάσης Βέγγος!

Έφυγε ο καλός μας Άνθρωπος, Θανάσης Βέγγος!

Written By Ανώνυμος on Τρίτη 3 Μαΐου 2011 | 10:42 μ.μ.



Έφυγε από τη ζωή διακριτικά έτσι όπως έζησε, παρά τη φήμη του και το γεγονός ότι δημοσιογράφοι και κάμερες τον πολιορκούσαν στενά τα τελευταία χρόνια, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στην εντατική του Ερυθρού Σταυρού όπου εδώ & μήνες νοσηλευόταν.
Αθόρυβος, σχεδόν ανθρωποφοβικός, ο Θανάσης Βέγγος ανήκει στους τελευταίους της γενιάς που χάρισε στη μεταπολεμική Ελλάδα άφθονο γέλιο.
Απέφευγε τις συνεντεύξεις και στις λιγοστές δημόσιες εμφανίσεις του οι δημοσιογράφοι κρέμονταν από τα χείλη του κυριολεκτικά.
Καλός οικογενειάρχης, καλός επαγγελματίας, καλός συνάδελφος αφοσιώθηκε με λατρεία στον κινηματογράφο αγνοώντας σχεδόν τη μικρή οθόνη, την οποία τίμησε με την παρουσία του ελάχιστες φορές.



Το Twitter υποκλίνεται στον Θανάση Βέγγο!!!

Η είδηση για το θάνατο του Θανάση Βέγγου κατέκλυσε τα κοινωνικά δίκτυα. Ομως αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ώρες δεν έχει προηγούμενο.
Το Twiter ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο για τα 10 θέματα που συζητιούνται (trending topics) από τους χρήστες του σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι συζητήσεις και οι αναφορές στο μεγάλο ηθοποιό πολλαπλασιάστηκαν τόσο που το όνομα του Βέγγου μπήκε στα δέκα πρώτα παγκοσμίως.
Την τελευταία ώρα άνθρωποι από όλο τον κόσμο αναρωτιούνται τι σημαίνει «Θανάσης Βέγγος» και έλληνες που διαμένουν στην Ελλάδα ή και έξω σπεύδουν να εξηγήσουν σε φίλους και αγνώστους τι σήμαινε και τι ήταν ο καλλιτέχνης του θεάτρου και του κινηματογράφου κάνοντας share φωτογραφίες, βίντεό του και τις σελίδες στο imdb και τη Wikipedia που φιλοξενούν τη βιογραφία και το έργο του. Κάτι που αδυνατεί να κάνει η Brighton_Baby: «Ιt is impossible to describe Θανάσης Βέγγος in 127 characters...»(«είναι αδύνατο να περιγράψεις τον Θανάση Βέγγο σε 127 χαρακτήρες», τόσους περίπου χαρακτήρες φιλοξενεί κάθε ανάρτηση στο Twitter).
Η ChelaLoeters από την Ολλανδία και ο ahandgesture αναρωτιούνται: «What the heck is "Θανάσης Βέγγος"?» και ο pCole95 από την Ιαπωνία λέει: «Idk (δεν ξέρω) who he is, but R.I.P. Θανάσης Βέγγος» ενώ και οι θαυμαστές του διαδικτυακού φαινομένου Justin Bieber (WeBieberFans) αναρωτιούνται: «Who's Dis?? Θανάσης Βέγγος , He's trending».
Η Artemis A σημειώνει «Θανάσης Βέγγος is trending in twitter and will always be trending in our hearts» (είναι σήμερα δημοφιλές θέμα στο Twitter θα είναι όμως πάντα δημοφιλής στις καρδιές μας) ενώ ο BaaS_GR αναφέρει: «Υστερα από χρόνια νιώθουμε λίγο εθνικά υπερήφανοι γιατί οι ξένοι προσπαθούν να μάθουν τι είναι Θανάσης Βέγγος. Φλίπαραν όλοι με το greek trending topic». Καθώς περνά η ώρα, οι χρήστες του Twitter ενημερώνονται και ενημερώνουν. Ο Blazethecat γράφει: «Now i know, Θανάσης Βέγγος is Thanasis Veggos, a Greek actor who passed away at the age of 84» («τώρα ξέρω τι είναι ο Θανάσης Βέγγος»).
Τα παρατράγουδα βεβαίως δεν λείπουν ποτέ τέτοιες στιγμές: Η sofia_papa με οργή δηλώνει μετά από σχετικές συζητήσεις από το λογαριασμό της στο Twitter: «Δε χαιρόμαστε που ο Θανάσης Βέγγος έγινε ΤΤ τώρα!!! Χαιρόμαστε που βλέπουμε πόσοι πολλοί τον αγαπούσαν!! Στενόμυαλοι!» (Εδώ τώρα αν σχολιάσω θα γίνω κακιά)

ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ
Ο Θανάσης Βέγγος γεννήθηκε το 1926 στο Νέο Φάληρο. Δεν έχει κάνει σπουδές υποκριτικής. Στα ταραγμένα χρόνια του εμφύλιου υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία στο κολαστήριο της Μακρονήσου μαζί με χιλιάδες άλλους φαντάρους και πολίτες με αριστερές ιδέες. Όταν απολύεται από το στρατό κάνει διάφορες δουλειές του ποδαριού για να ζήσει. Ανάμεσα σε αυτές και διάφορες βοηθητικές δουλείες σε γυρίσματα ταινιών. Το 1953 ο Κούνδουρος που τον γνώριζε από τη Μακρόνησο, του δίνει ένα ρόλο στη Μαγική πόλη. Αυτό ήταν το ξεκίνημα του, κατευθείαν στα βαθιά. Χωρίς προϋπηρεσία στο θέατρο, χωρίς σπουδές, δουλεύοντας ταυτόχρονα σαν φροντιστής (ή παιδί για όλες τις δουλειές), στις ταινίες που παίζει. Παίρνει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, και το ξεκίνημα του σημαδεύεται από την συμμετοχή του σε μερικές από τις πιο σημαντικές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου (Μαγική πόλη, Ο Δράκος, Ποτέ την Κυριακή ,Το κορίτσι με τα μαύρα).
Σιγά σιγά σχηματίζεται ο ιδιαίτερος κωμικός κινηματογραφικός του τύπος που τον κάνει αναγνωρίσιμο και πολύ αγαπητό σε θεατές όλων των ηλικιών και κάθε κινηματογραφικού γούστου. Είναι πια πρωταγωνιστής, είναι ο Βέγγος. Φτιάχνει την δική του εταιρία παραγωγής που είναι μεγάλη οικονομική καταστροφή, άλλα μας δίνει πολύ σημαντικές ταινίες, που τις σκηνοθετεί ο ίδιος ή ο Ντίνος Κατσουρίδης. Για τον Θανάση Βέγγο έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά και θα γραφτούν περισσότερα. Για μένα είναι το σημαντικότερο κεφάλαιο στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου. Μπορεί να είναι και κλόουν και μίμος ή ο ζωντανός καραγκιόζης και ο Έλληνας Σαρλό, άλλα σε όλη αυτή τη μακρόχρονη πορεία του στο θέατρο, στον κινηματογράφο και την τηλεόραση υπήρξε πολλά περισσότερα και μάλλον ποτέ δεν θα καταλήξω αν τον προτιμώ στον ρόλο του στον φαλακρό πράκτωρ θουβού, ή στην πιο πρόσφατη ταινία του, το “Όλα είναι δρόμος” του Παντελή Βούλγαρη.
Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !



Tι μας λετε!!!

Στη Πρωτη Γραμμη

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
Φωτεινό, διαυγές, με χρυσαφένιο χρώμα, άρωμα απαλό, μελένιο και φρουτώδες, αφήνει γλυκιά γεύση στον ουρανίσκο.
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19 - Χωρίς δικαιώματα και με καμμία επιφύλαξη
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19