Ισως εκεινο το ξεχασμενο κλειδι να ειναι αυτο που θα γυρισει τη κλειδαρια ..το τελευταιο

Τεχνητή Νοημοσύνη

Written By zone on Κυριακή 15 Αυγούστου 2021 | 8:00 π.μ.

Ο όρος Τεχνητή Νοημοσύνη αποδίδεται στον Τζόν Μακάρθι ο οποίος όρισε τον τομέα αυτό ως «την επιστήμη και μεθοδολογία της δημιουργίας νοητικών μηχανών». Ο όρος χρησιμοποιείται επίσης για να περιγράψει την νοημοσύνη όπως παρατηρείται σε τεχνητές (κατασκευασμένες από ανθρώπους, μη φυσικές) οντότητες. Καθώς ‘Τεχνητή Νοημοσύνη’ είναι ο πιο διαδεδωμένος όρος, άλλοι, όπως π.χ. Υπολογιστική ή Συνθετική Νοημοσύνη, έχουν προταθεί ως «πιο ακριβείς».
Οι όροι "Δυνατή και Αδύνατη Τεχνητή Νοημοσύνη" μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να κατατάξουν αυτά τα συστήματα σε μια πιο συγκεκριμένη κατηγορία. Η Τεχνητή Νοημοσύνη ερευνάται σε άλλες συναφείς επιστήμες όπως * την Πληροφορική, *την Ψυχολογία, * τη Φιλοσοφία, * τη Νευροφυσιολογία, * τη Γλωσσολογία και
* τη Μηχανική, με στόχο τη ευφυή συμπεριφορά, τη μάθηση και την προσαρμογή στο περιβάλλον και συνήθως εφαρμόζεται σε μηχανές ή υπολογιστές ειδικής κατασκευής.
Η έρευνα στη Τεχνητή Νοημοσύνη καταπιάνεται με τη δημιουργία μηχανών για αυτοματοποίηση έργων που απαιτούν ευφυή συμπεριφορά. Για αυτό το λόγο, η μελέτη έχει γίνει και κλάδος εφαρμοσμένης μηχανικής, που εστιάζεται στην παροχή λύσεων σε απτά προβλήματα όπως:
* τον έλεγχο μηχανών,
* την ανάγνωση γραφής,
* την κατανόηση ανθρώπινης γλώσσας,
* την αναγνώριση προσώπων κτλ.
Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στην Τεχνητή Νοημοσύνη είναι η «κατανόηση». Έχουν κατασκευαστεί πολλές συσκευές που μπορούν να κάνουν απίστευτα πράγματα, αλλά κριτικοί της Τεχνητής Νοημοσύνης υποστηρίζουν οτι καμιά από αυτές δεν μπορεί πραγματικά να κατανοήσει....... el.science.wikia.com
Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !



Tι μας λετε!!!

Στη Πρωτη Γραμμη

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
Φωτεινό, διαυγές, με χρυσαφένιο χρώμα, άρωμα απαλό, μελένιο και φρουτώδες, αφήνει γλυκιά γεύση στον ουρανίσκο.
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19 - Χωρίς δικαιώματα και με καμμία επιφύλαξη
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19