Home » » Surrealism in art

Surrealism in art

Written By mpen on 16.9.24 | 10:00 π.μ.

Τι είναι ο Σουρεαλισμός στη τέχνη

 Ο σουρεαλισμός είναι ένα καλλιτεχνικό και λογοτεχνικό κίνημα που αναπτύχθηκε στις αρχές του 20ού αιώνα, κυρίως μεταξύ του Πρώτου και του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Το κίνημα αυτό γεννήθηκε από τον Ντανταϊσμό και εμπνεύστηκε από τις θεωρίες του ψυχαναλυτή Σίγκμουντ Φρόιντ σχετικά με το ασυνείδητο, τα όνειρα και τις φαντασιώσεις.

Χαρακτηριστικά του Σουρεαλισμού 

Αναπαράσταση του Ασυνείδητου: Οι σουρεαλιστές καλλιτέχνες και συγγραφείς επιδίωκαν να εκφράσουν το ασυνείδητο και τα όνειρα μέσα από την τέχνη τους. Συχνά, τα έργα τους περιλάμβαναν φανταστικές ή παράλογες εικόνες που ξεπερνούσαν τη λογική.

Αυτοματισμός: Οι σουρεαλιστές καλλιτέχνες χρησιμοποιούσαν τεχνικές όπως ο «αυτόματος γραφισμός» ή «αυτόματη γραφή», όπου προσπαθούσαν να δημιουργήσουν έργα χωρίς να παρεμβαίνει η λογική ή η κριτική σκέψη.

Φαντασία και Όνειρα: Τα έργα σουρεαλιστικής τέχνης συχνά περιέχουν παράδοξα, παράλογα ή παραμορφωμένα στοιχεία, τα οποία αντανακλούν το όνειρο, την φαντασία και το ασυνείδητο.

Συνδυασμός Αντιθέτων: Ένα άλλο χαρακτηριστικό του σουρεαλισμού είναι η συνύπαρξη αντιθέτων στοιχείων, όπως η σύγκρουση μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας.

Γνωστοί Σουρεαλιστές Καλλιτέχνες

Salvador Dalí: Γνωστός για τα έργα του με αλλοιωμένες και παράδοξες εικόνες, όπως το διάσημο πίνακα «Η Εμμονή της Μνήμης» με τα λιωμένα ρολόγια.

René Magritte: Δημιούργησε έργα με συνηθισμένα αντικείμενα τοποθετημένα σε παράξενες καταστάσεις, όπως το «Αυτό δεν είναι μια πίπα».

Max Ernst: Ένας από τους πρωτοπόρους του σουρεαλισμού που χρησιμοποίησε τεχνικές όπως η φροτάζ και το κολάζ για να δημιουργήσει τα έργα του.

Ο σουρεαλισμός είχε επίσης μεγάλο αντίκτυπο στη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο και άλλες μορφές τέχνης, δημιουργώντας ένα κίνημα που επηρέασε σημαντικά την εξέλιξη της σύγχρονης τέχνης.


Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ.ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΚΙΝΕΖΙΚΑ-ΑΓΓΛΕΖΙΚΑ-ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ-ΑΝΩΝΥΜΑ-ΜΕ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΣΟΥ....

Ψάχνουμε κάποιον που οι δαίμονες του να παίζουν καλά με τους δικούς μας

Search : Artist Name, Styles, Year, Your lost love,Anything you're looking for

Τα Top του Μηνού

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
ΠΙΝΑΚΕΣ,ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΙ,ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,ΧΑΡΑΚΤΕΣ,DIGITAL,DRAWING,EROTIC HUMOR,ILLUSTRATION,PORN ART,PARODY, SCULPTURES VINTAGE
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. Η Ερωτική Τέχνη και το Γυμνό Σώμα - Ανακαλύψτε πώς ο ερωτισμός εκφράζεται μέσα από την τέχνη, από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή.
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19