Home » , » Martin Erich Philipp - Χαράκτης

Martin Erich Philipp - Χαράκτης

Written By mpen on 10.9.24 | 10:00 π.μ.

 Martin Erich Philipp ενας καλλιτέχνης της χαρακτικής

Ο Martin Erich Philipp (1887–1978) ήταν Γερμανός καλλιτέχνης γνωστός για τη δουλειά του στη χαρακτική.

Ιδιαίτερα τις ξυλογραφίες και τις λιθογραφίες. 

Ήταν μέρος της καλλιτεχνικής σκηνής των αρχών του 20ου αιώνα στη Γερμανία και φημίζεται για τις λεπτομερείς και εκφραστικές του εκτυπώσεις, οι οποίες συχνά απεικόνιζαν τη φύση, τα ζώα και τα τοπία με μια λεπτή και περίπλοκη προσέγγιση.


Οι εκτυπώσεις του Philipp χαρακτηρίζονται από την ακρίβεια, τη λεπτομερή δεξιοτεχνία και την επιρροή τόσο των ιαπωνικών τεχνικών χαρακτικής όσο και του γερμανικού εξπρεσιονισμού.

 Το έργο του ήταν επηρεασμένο από την παραδοσιακή ιαπωνική ξυλογραφία (ukiyo-e)

Παρά μια φαινομενικά παραγωγική καριέρα, η ζωή του γραφίστα, ζωγράφου και χαρακτικού Martin Erich Philipp καταγράφηκε αραιά και λίγα είναι γνωστά για τις εκθέσεις του ή άλλες επαγγελματικές ή προσωπικές εκδηλώσεις του. Γεννήθηκε στο Zwickau  και έδειξε πρώιμο χάρισμα στις εικαστικές τέχνες. Παρακολούθησε τη Dresden Kunstgewerbeschule (Σχολή Τεχνών και Χειροτεχνίας) από το 1904 έως το 1907, με την πρόθεση να γίνει γλύπτης.

Ωστόσο, στράφηκε προς τη χαρακτική και παρακολούθησε μαθήματα ξυλογραφίας και μεθόδων χάραξης στο Kunstakademie από το 1908 έως το 1913. Έλαβε ένα χρυσό μετάλλιο στην έκθεση Book Design and Graphics της Λειψίας για έγχρωμη ξυλογραφία σχεδόν αμέσως μετά την αποφοίτησή του, και λίγο αργότερα άρχισε να λαμβάνει προμήθειες για εικονογραφήσεις.





Το στυλ του Philipp επηρεάστηκε ιδιαίτερα από το κίνημα Jugendstil , το αντίστοιχο της Γερμανίας στο Art Nouveau. Ήταν γνωστός για τις έγχρωμες ξυλογραφίες του σε ζώα, ιδιαίτερα πτηνά, και τα ραβδιά του με γυμνά και ερωτικά ex libris. Επιπλέον, ήταν ένας εξίσου καταξιωμένος ακουαρέλας του οποίου οι σπουδές για μελλοντικές ξυλογραφίες είναι τόσο πλούσια όσο και οι ίδιες οι ξυλογραφίες.


Ο Philipp παντρεύτηκε την καλλιτέχνη Else Stap το 1925 και δύο χρόνια αργότερα απέκτησαν μια κόρη, αν και πέρα ​​από αυτό λίγα είναι γνωστά για τις δύο γυναίκες. Ο Philipp πέθανε στη Δρέσδη το 1978. Ένας κατάλογος της δουλειάς του Philipp βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και αρκετό καιρό από έναν λάτρη της εκτύπωσης, γνωστό από το ιστολόγιό του, "The Linosaurus", που βρίσκεται στην Ολλανδία. 


Ο Philipp ειδικεύεται σε ξυλογραφίες και λιθογραφίες. Το έργο του αναγνωρίζεται για τη λεπτομέρειά του και την ικανότητα να μεταδίδει υφή και βάθος, ιδιαίτερα σε φυσικές σκηνές.


Τα έργα τέχνης του συχνά παρουσίαζαν ζώα, πουλιά, φυτά και άλλα στοιχεία της φύσης. Είχε ταλέντο να συλλαμβάνει την ουσία των θεμάτων του με ένα μείγμα ρεαλισμού και στυλιζαρισμένης κομψότητας.


Αν και δεν είναι τόσο ευρέως γνωστό όσο ορισμένοι από τους συγχρόνους του, το έργο του Philipp εκτιμάται από συλλέκτες και ιστορικούς τέχνης, ειδικά εκείνους που ενδιαφέρονται για τη γερμανική τέχνη των αρχών του 20ού αιώνα.


















Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ.ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΚΙΝΕΖΙΚΑ-ΑΓΓΛΕΖΙΚΑ-ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ-ΑΝΩΝΥΜΑ-ΜΕ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΣΟΥ....

Ψάχνουμε κάποιον που οι δαίμονες του να παίζουν καλά με τους δικούς μας

Search : Artist Name, Styles, Year, Your lost love,Anything you're looking for

Τα Top του Μηνού

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
ΠΙΝΑΚΕΣ,ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΙ,ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,ΧΑΡΑΚΤΕΣ,DIGITAL,DRAWING,EROTIC HUMOR,ILLUSTRATION,PORN ART,PARODY, SCULPTURES VINTAGE
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. Η Ερωτική Τέχνη και το Γυμνό Σώμα - Ανακαλύψτε πώς ο ερωτισμός εκφράζεται μέσα από την τέχνη, από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή.
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19