Home » , » Guido Crepax - Cartoonist

Guido Crepax - Cartoonist

Written By Dou²lis on 27.9.24 | 5:00 μ.μ.


Ο Guido Crepax – του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Guido Crepas – ήταν Ιταλός καλλιτέχνης κόμικς, περισσότερο γνωστός για τα ερωτικά του κόμικ.

Ο Guido Crepax οπτικοποιεί τις ιστορίες της «Justine» του De Sade και του «O» της Pauline Reage που μυούνται στους κόσμους της υποταγής, των ερωμένων και των κυρίων.

 Όπως πολλοί σκιτσογράφοι, ο Crepax είχε ένα υπόβαθρο στη διαφήμιση. Έκανε το ντεμπούτο του το 1965 με τη σειρά κόμικς Neutron στο ιταλικό περιοδικό κόμικ Linus. Έγινε γνωστός από το άλμπουμ Valentina (που ήταν ένας χαρακτήρας από το Neutron). Δημιούργησε πολλά κόμικς από γνωστά κλασικά ερωτικά μυθιστορήματα, όπως το L'histoire d'O , Emmanuelle, Justine , Dr. Jeckyll et mr. Χάιντ και Δράκουλας . Ο Crepax πέθανε από σκλήρυνση κατά πλάκας το 2003.

Ο Crepax προκάλεσε την οργή της εκκλησίας και των φεμινιστριών τη δεκαετία του 1960 λόγω των ταμπού στα kinky κόμικς του με την ηρωίδα Valentina (βασισμένο στο ονειροπόλο μαζοχιστικό ανδρόγυνο φωτομοντέλο Louise Brooks). Η Valentina δημιουργήθηκε στην αρχή του κινήματος της σεξουαλικής απελευθέρωσης στην Ιταλία.

Ο Crepax σίγουρα έκανε σάλο με τη μετάφραση των κλασικών BDSM The Story of O και των έργων των De Sade και Sacher-Masoch σε ερωτικά κόμικς.

















Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ.ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΚΙΝΕΖΙΚΑ-ΑΓΓΛΕΖΙΚΑ-ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ-ΑΝΩΝΥΜΑ-ΜΕ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΣΟΥ....

Ψάχνουμε κάποιον που οι δαίμονες του να παίζουν καλά με τους δικούς μας

Search : Artist Name, Styles, Year, Your lost love,Anything you're looking for

Τα Top του Μηνού

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
ΠΙΝΑΚΕΣ,ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΙ,ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,ΧΑΡΑΚΤΕΣ,DIGITAL,DRAWING,EROTIC HUMOR,ILLUSTRATION,PORN ART,PARODY, SCULPTURES VINTAGE
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. Η Ερωτική Τέχνη και το Γυμνό Σώμα - Ανακαλύψτε πώς ο ερωτισμός εκφράζεται μέσα από την τέχνη, από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή.
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19