Home » , » Guillermo Mordillo ( 1932 - 2019 )

Guillermo Mordillo ( 1932 - 2019 )

Written By mpen on 12.8.23 | 11:00 π.μ.

 Mordillo – ένα όνομα, το οποίο είναι πλέον σήμα κατατεθέν, υπόσχεση καλής διάθεσης και εγγύηση ποιότητας. Αλλά η λαμπρή καριέρα του Αργεντινού Γκιγιέρμο Μορντίγιο, είναι αποτέλεσμα όχι μόνο της δημιουργικής διάθεσης και της τύχης, αλλά και της δύναμης της θέλησης και της επιμονής. Είναι αποτέλεσμα συνεχούς καθημερινής δέσμευσης και όχι απλώς αυτοσχέδιων παράξενων ιδεών.

Γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου 1932, στη Villa Pueyrredón, Μπουένος Άιρες, Αργεντινή και πέθανε στις 29 Ιουνίου 2019. Το έργο του Mordillo χαρακτηριζόταν από το χιούμορ, τις πολύχρωμες και λεπτομερείς εικονογραφήσεις του και συχνά περιείχε θέματα αγάπης, αθλητισμού (ειδικά ποδόσφαιρο και γκολφ) και ζώα, με χαρακτηριστική έλλειψη διαλόγου.

Τα κινούμενα σχέδια του Mordillo είναι γνωστά για τα περίτεχνα και υπερβολικά χαρακτηριστικά τους, που συχνά απεικονίζουν χιουμοριστικές καταστάσεις χωρίς τη χρήση λέξεων. Αυτό το καθολικό, μη λεκτικό χιούμορ επέτρεψε τη δουλειά του να εκτιμηθεί παγκοσμίως.

Οι εικονογραφήσεις του περιείχαν συχνά ζώα, αγάπη και αθλήματα, ειδικά το ποδόσφαιρο και το γκολφ. Οι χαρακτήρες στα κινούμενα σχέδια του βρίσκονται συχνά σε παράλογες και σουρεαλιστικές καταστάσεις.

Παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε την καριέρα του στην Αργεντινή, ο Mordillo απέκτησε διεθνή φήμη. Τα έργα του εκδόθηκαν σε διάφορες χώρες και μεταφράστηκαν σε πολλές γλώσσες, καθιστώντας τον έναν από τους πιο ευρέως αναγνωρισμένους σκιτσογράφους της εποχής του.

Στις αρχές της καριέρας του, ο Mordillo μετακόμισε στη Λίμα του Περού, όπου εργάστηκε στη διαφήμιση πριν μετακομίσει στη Νέα Υόρκη το 1960. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, εργάστηκε ως εικονογράφος για παιδικά βιβλία και ως animator για την Paramount Pictures.

Αργότερα, εγκαταστάθηκε στην Ευρώπη, εγκαταστάθηκε στην Ισπανία και στη συνέχεια στο Παρίσι της Γαλλίας. Ήταν στο Παρίσι όπου κέρδισε σημαντική φήμη μέσω δημοσιεύσεων σε περιοδικά όπως το Paris Match και το Pif Gadget.

Το έργο του Mordillo έχει συγκεντρωθεί σε πολλά βιβλία και άλμπουμ και το χαρακτηριστικό του στυλ έχει αναπαραχθεί ευρέως σε αφίσες, ημερολόγια και άλλα εμπορεύματα.

Η ικανότητά του να μεταφέρει σύνθετα συναισθήματα και καταστάσεις μέσω απλών εικονογραφήσεων χωρίς λόγια έχει αφήσει μια μόνιμη επίδραση στον κόσμο της γελοιογραφίας και της εικονογράφησης.

Η συνεισφορά του Guillermo Mordillo στην τέχνη του cartooning και η ικανότητά του να συνδέεται με το κοινό σε όλο τον κόσμο μέσω της μοναδικής, χιουμοριστικής οπτικής του για τη ζωή τον καθιστούν μια αγαπημένη φιγούρα στον κόσμο των εικαστικών τεχνών.













Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ.ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΚΙΝΕΖΙΚΑ-ΑΓΓΛΕΖΙΚΑ-ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ-ΑΝΩΝΥΜΑ-ΜΕ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΣΟΥ....

Ψάχνουμε κάποιον που οι δαίμονες του να παίζουν καλά με τους δικούς μας

Search : Artist Name, Styles, Year, Your lost love,Anything you're looking for

Τα Top του Μηνού

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
ΠΙΝΑΚΕΣ,ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΙ,ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,ΧΑΡΑΚΤΕΣ,DIGITAL,DRAWING,EROTIC HUMOR,ILLUSTRATION,PORN ART,PARODY, SCULPTURES VINTAGE
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. Η Ερωτική Τέχνη και το Γυμνό Σώμα - Ανακαλύψτε πώς ο ερωτισμός εκφράζεται μέσα από την τέχνη, από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή.
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19