Home » , » Η ερωτική τέχνη του Franz von Bayros.

Η ερωτική τέχνη του Franz von Bayros.

Written By paulin on 28.7.23 | 9:00 μ.μ.

Ο Franz von Bayros (1866-1924) ήταν Αυστριακός καλλιτέχνης, εικονογράφος και συγγραφέας, περισσότερο γνωστός για τα ερωτικά και συχνά αμφιλεγόμενα έργα του. Ήταν μια εξέχουσα προσωπικότητα στο κίνημα Decadent και τον θυμούνται για τα περίπλοκα και λεπτομερή σχέδιά του που συχνά εξερευνούν θέματα φαντασίας, μυθολογίας και ερωτισμού. 



Ο Von Bayros είναι περισσότερο γνωστός για τη δουλειά του ως εικονογράφος και σχεδιαστής βιβλίων. Δημιούργησε περίτεχνες και λεπτομερείς εικονογραφήσεις για διάφορα βιβλία, συχνά με ερωτικά και μυθολογικά θέματα.


Το στυλ του χαρακτηρίζεται από λεπτή δουλειά, περίπλοκες λεπτομέρειες και ένα μείγμα κλασικών και φανταστικών στοιχείων. Επηρεάστηκε από τον συμβολισμό και την αρ νουβό και τα έργα του συχνά αντικατοπτρίζουν την παρακμιακή και fin-de-siècle (τέλη του αιώνα) ατμόσφαιρα της εποχής του.

Η μεγάλη άνθηση των ερωτικών ex libris με γυμνά ή με ερωτικά θέματα, τα επονομαζόμενα επίσης ως ex-eroticis, άνθησε στα τέλη του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ου και η άνθηση αυτή φτάνει ως τις μέρες μας.


Ο Von Bayros ζωγράφιζε κυρίως ερωτικά θέματα που χαρακτηρίζονται από τον λεπτεπίλεπτο σχεδιασμό και την φαντασμαγορική τους εικονογράφηση. Παντρεύτηκε την προγονή του Johann Strauss II και έτσι έγινε γνωστός στην καλή κοινωνία της Βιέννης και προφανώς σε αυτήν απέκτησε επαφές και με έλληνες που ζούσαν εκεί και στους οποίους έτσι σχεδίασε τα ex libris τους.


Το πιο διάσημο έργο του είναι η σειρά εικονογραφήσεων με τίτλο "Erzählungen am Toilettentisch" ("Tales from the Dressing Table"), που δημοσιεύτηκε το 1909. Αυτό το έργο, μαζί με άλλα, συχνά προκάλεσε διαμάχες λόγω του ρητού περιεχομένου του και θέματα.



Ο Φον Μπάιρος αντιμετώπισε νομικές προκλήσεις λόγω της ερωτικής φύσης του έργου του, που οδήγησε σε συλλήψεις και λογοκρισία. Η αμφιλεγόμενη τέχνη του τον έκανε μια προκλητική φιγούρα στον κόσμο της τέχνης.



 Συνέχισε να εργάζεται και να παράγει έργα τέχνης μέχρι τον θάνατό του, στις 3 Απριλίου 1924, στη Βιέννη. Παρά τις διαμάχες, το έργο του έχει φημιστεί για την τεχνική μαεστρία και το μοναδικό του στυλ.


Το έργο του Franz von Bayros παραμένει επιρροή στον κόσμο της ερωτικής τέχνης και της εικονογράφησης.



Η ικανότητά του να συνδυάζει την ομορφιά με προκλητικά θέματα του έχει κερδίσει μια διαρκή θέση στην ιστορία της τέχνης και οι εικονογραφήσεις του εξακολουθούν να μελετώνται και να εκτιμώνται για την καλλιτεχνική τους αξία και το τολμηρό τους περιεχόμενο.



Η κληρονομιά του Von Bayros είναι μια απόδειξη της διαρκούς δύναμης της τέχνης να αμφισβητεί τους κοινωνικούς κανόνες και να εξερευνά τα βάθη της ανθρώπινης επιθυμίας και φαντασίας.




















































ΦΩΤΟ ΑΠΟ

https://kostasvakouftsis.blogspot.com/2014/08/franz-von-bayros-erotic-art-of-franz.html

Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ.ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΚΙΝΕΖΙΚΑ-ΑΓΓΛΕΖΙΚΑ-ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ-ΑΝΩΝΥΜΑ-ΜΕ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΣΟΥ....

Ψάχνουμε κάποιον που οι δαίμονες του να παίζουν καλά με τους δικούς μας

Search : Artist Name, Styles, Year, Your lost love,Anything you're looking for

Τα Top του Μηνού

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
ΠΙΝΑΚΕΣ,ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΙ,ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,ΧΑΡΑΚΤΕΣ,DIGITAL,DRAWING,EROTIC HUMOR,ILLUSTRATION,PORN ART,PARODY, SCULPTURES VINTAGE
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. Η Ερωτική Τέχνη και το Γυμνό Σώμα - Ανακαλύψτε πώς ο ερωτισμός εκφράζεται μέσα από την τέχνη, από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή.
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19