Ισως εκεινο το ξεχασμενο κλειδι να ειναι αυτο που θα γυρισει τη κλειδαρια ..το τελευταιο
Home » » Τα κλειδιά της επιτυχίας του Milo Manara

Τα κλειδιά της επιτυχίας του Milo Manara

Written By paulin on 21.6.17 | 2:26 μ.μ.



Στη δεκαετία του '80 του 20ου αιώνα, εμφανίστηκαν τα πρώτα άλμπουμ κάποιων αρκετά παράξενων ιστοριών. Δεν ήταν σαφές πορνό, αλλά ήταν οριακό. Το θέμα είναι ότι το λατρέψαμε και χωρίς πολλές ντροπές, περνούσαμε από χέρι σε χέρι εκείνα τα περιοδικά («Clic», «El perfume de lo invisible», για παράδειγμα). Γιατί σύμφωνα με εμάς ήταν τέχνη και η τέχνη επιτρέπονται πολλές ανοησίες. Ο συγγραφέας που θα έφερε επανάσταση στα ερωτικά κόμικς ήταν ένας Ιταλός ονόματι Milo Manara.



Από τον Rubén Reveco, εκδότη




Ο αντίκτυπος στο ερωτικό κόμικ της δεκαετίας του '80

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980, ο κόσμος των κόμικς υπέστη μια σημαντική μεταμόρφωση με την εμφάνιση ενός νέου είδους: του ερωτικού κόμικ. Σε αυτό το πλαίσιο, το ένα όνομα ξεχώρισε πάνω από τα άλλα: ο Milo Manara, ένας Ιταλός καλλιτέχνης του οποίου το έργο έφερε επανάσταση στον τρόπο σύλληψης και αντιπροσώπευσης της σεξουαλικότητας στο μέσο.
Οι εκδόσεις του Manara, όπως το «Clic» και το «El perfume de lo invisible», έγιναν αντικείμενο γοητείας και διαμάχης. Αν και δεν ήταν σαφής πορνογραφία, το περιεχόμενό της ήταν στα όρια του αποδεκτού, αμφισβητώντας τα ηθικά πρότυπα της εποχής. Ωστόσο, για πολλούς, αυτές οι ιστορίες θεωρούνταν μια μορφή τέχνης, με ένα μοναδικό και τολμηρό όραμα της ανθρώπινης σεξουαλικότητας.

Αυτό που ξεχώριζε τον Manara από άλλους συγγραφείς ερωτικών κόμικς ήταν η ικανότητά του να συνδυάζει τον ερωτισμό με τη σαγηνευτική αφήγηση και την εκλεπτυσμένη αισθητική. Οι γυναικείες μορφές του, ιδιαίτερα, χαρακτηρίζονταν από έναν αισθησιασμό και χάρη που ξεπερνούσε την απλή αντικειμενοποίηση. Αυτό επέτρεψε στους αναγνώστες να βυθιστούν σε έναν κόσμο φαντασίας και να αφυπνίσουν τη φαντασία τους, χωρίς να πέσουν στη χυδαιότητα.
Η επιτυχία των έργων του Manara έγκειται στην ικανότητά του να εξερευνά τη σεξουαλικότητα με τρόπο που, ενώ θα μπορούσε να θεωρηθεί προκλητικό, κατάφερε επίσης να μεταφέρει ένα καλλιτεχνικό όραμα και μια βαθιά κατανόηση της ανθρώπινης κατάστασης. Οι χαρακτήρες τους, με τις επιθυμίες, τα τρωτά και την πολυπλοκότητά τους, έγιναν εμβλήματα μιας σεξουαλικής ελευθερίας που, εκείνη την εποχή, θεωρούνταν ακόμα ταμπού.
Η επιρροή του Manara στα ερωτικά κόμικς της δεκαετίας του '80 ήταν αναμφισβήτητη. Τα έργα του άνοιξαν νέους ορίζοντες, αμφισβητώντας τα όρια αυτού που θεωρούνταν αποδεκτό και αποδεικνύοντας ότι η τέχνη και η σεξουαλικότητα μπορούσαν να συνυπάρχουν αρμονικά. Αν και τα έργα του πυροδότησαν συζητήσεις και κριτική, κατάφεραν επίσης να τραβήξουν την προσοχή ενός κοινού που ήταν πρόθυμο για πιο ριψοκίνδυνο και παραβατικό περιεχόμενο.
Εκ των υστέρων, το έργο του Milo Manara αποτελεί ορόσημο στην εξέλιξη των κόμικς, σηματοδοτώντας μια στιγμή που το είδος έγινε όχημα για την εξερεύνηση της πολυπλοκότητας της ανθρώπινης σεξουαλικότητας. Η κληρονομιά του διαρκεί, υπενθυμίζοντάς μας ότι η τέχνη έχει την ικανότητα να αμφισβητεί και να διευρύνει τις αντιλήψεις μας, ακόμη και στα πιο οικεία και ευαίσθητα θέματα.


Τώρα: Πώς να κατανοήσετε την επιτυχία και τη μονιμότητα του Milo Manara σε όλο τον κόσμο; Σήμερα έχει γίνει ένας σεβάσμιος «μεγάλος ενήλικας» που συνεχίζει να σαγηνεύει και να σαγηνεύει. «Στα 67 μου, εξακολουθώ να κοιτάζω τα κορίτσια», εξομολογείται.
"Το σεξ είναι ένα καθοριστικό συστατικό της κουλτούρας. Όταν ζεις πλήρως τη σεξουαλικότητά σου, σπάζεις με την κοινωνική βαναυσότητα. Και όταν ζωγραφίζω ερωτικές σκηνές δεν είναι άσκοπο. Νομίζω ότι εκφράζει μια από τις βασικές διαστάσεις του ανθρώπου και ότι είναι μια από τις οι στόχοι της περιπέτειας» , εξηγεί ο καλλιτέχνης.
Θα δούμε αν ισχύει αυτό. Και, πάνω από όλα, θα προσπαθήσουμε να ξεδιαλύνουμε την άθικτη εγκυρότητα της επιτυχίας του.



Νομίζω ότι ήταν οι πρώτες σύγχρονες ιστορίες όπου δεν μας έλειπε το χρώμα. Ήταν μια καθαρή γραμμή που διαμορφώνει ένα τέλειο κλασικό σχέδιο. Αργότερα χρωματίστηκαν αλλά αυτό δεν τα έκανε πιο όμορφα.


Κλειδί 1 

Η Manara τα προτιμά ξανθά. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι πρωταγωνιστές των ιστοριών της Manara είναι νεαρές γυναίκες με πολύ λίγες προκαταλήψεις και πολύ καθορισμένα φυσικά χαρακτηριστικά: όμορφα, μακριά, μπερδεμένα μαλλιά. Ξανθιά ή μελαχρινή, αλλά σχεδόν ποτέ μαύρα μαλλιά.


 

Κλειδί 2 


Ο Milo Manara είναι Ιταλός. Ο Sandro Botticelli είναι Ιταλός. Είναι και οι δύο ζωγράφοι. Είναι και οι δύο λάτρεις της γυναικείας ομορφιάς και λατρεύουν τη φύση και ειδικά μια εποχή του χρόνου: την άνοιξη.
Η Manara (όπως δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά) αγαπά την τέχνη του Botticelli. Λατρεύει αυτά τα αγγελικά πρόσωπα και τη λατρεία των λουλουδιών από τον συνάδελφό του και αντικατοπτρίζει αυτή την αφοσίωση στα σχέδιά του.
Νεαρά, όμορφα πρόσωπα που περιβάλλονται από ανθισμένη φύση είναι ένας συνδυασμός που δεν αποτυγχάνει ποτέ.




Μια μέρα τον ρώτησαν:  -Τι κάνει ένα γυναικείο πορτρέτο γυναίκα Manara;  Στις ιστορίες μου, οι γυναίκες έχουν πολύ ενεργό ρόλο, έχουν επίγνωση του τι κάνουν και, γενικά, τα θύματα είναι οι άντρες χαρακτήρες, των οποίων η ηθική κατηγορία είναι χαμηλότερη από τη δική τους. Ως προς τα φυσικά τους χαρακτηριστικά, εξαρτώνται από μια αφηγηματική αναγκαιότητα. Όταν ξεκινάω μια ιστορία, κάνω ένα ψυχικό κάστινγκ όπου επιλέγω κάποια μοντέλα για να βοηθήσω στην εξέλιξη της ιστορίας. Δεν το ομολογεί. Μπορεί να μην το συνειδητοποιείτε, αλλά το φως του Μποτιτσέλι φωτίζει όλη την τέχνη του Manara.






https://loscomicsdemachete.blogspot.com/
Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ.ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΚΙΝΕΖΙΚΑ-ΑΓΓΛΕΖΙΚΑ-ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ-ΑΝΩΝΥΜΑ-ΜΕ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΣΟΥ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ?

Είναι πορνογραφία;

Ψαχνοντας ερχεται η ορεξη

Ν ακους αυτο που δεν λεγεται

Ψάχνουμε κάποιον που οι δαίμονες του να παίζουν καλά με τους δικούς μας


Tου Μηνού

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Σ.Π.Ε ε.π.ε

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
Φωτεινό, διαυγές, με χρυσαφένιο χρώμα, άρωμα απαλό, μελένιο και φρουτώδες, αφήνει γλυκιά γεύση στον ουρανίσκο.
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19 - Χωρίς δικαιώματα και με καμμία επιφύλαξη
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19