Ισως εκεινο το ξεχασμενο κλειδι να ειναι αυτο που θα γυρισει τη κλειδαρια ..το τελευταιο
Home » , » Juan Rivero Artworks

Juan Rivero Artworks

Written By MOUS on 21.6.17 | 9:04 μ.μ.

 


Ο Juan Rivero Prieto γεννήθηκε στην Κούβα το 1976 και αποφοίτησε από το Ανώτατο Ινστιτούτο Τέχνης, Αβάνα, Κούβα, το 2001. Χρόνια αργότερα μετακόμισε στην Ισπανία, όπου το έργο του συνεχίζεται σήμερα. Η θέση του Χουάν Ριβέρο στην τέχνη απέχει τόσο από ένα διακοσμητικό όραμα όσο ένα μυστικιστικό ή τελετουργικό.




Το έργο του επιδιώκει να εκθέσει το ανθρώπινο σώμα να το στρίψει και να το παραμορφώσει, να το ταπεινώσει και να το εμφανίσει με όλη του τη δύναμη και την παραμέληση, με όλη του τη λαμπρότητα και τη δυστυχία, εντυπώνοντάς τους ό,τι πιο προσωπικό, μοναδικό και αποκλειστικό στις ιδιοσυγκρασίες του καλλιτέχνη. που μπορεί να αντέξει το θέαμα του τρομερού και του προβληματικού, ακόμα και τη φοβερή δράση του ακρωτηριασμού, της αποσύνθεσης, της άρνησης, γιατί ό,τι υπάρχει, ακόμα και ό,τι υπάρχει, μέχρι κάθε ύπαρξη, τον ερεθίζει.





Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί καλλιτεχνικά μέσα με τρόπο που θα του επιτρέψουν να τονίσει τη σωματική και οπτική αίσθηση της σάρκας (το σώμα ως εργαστηριακό υλικό), που προδιαθέτει στο άγγιγμα και τον έλεγχο του χειρουργού.






Ένα από τα βασικά στοιχεία μέσα από τα οποία ο Ριβέρο τονίζει αυτό το συναίσθημα, είναι η αυστηρή μετωπικότητα, η άμεση αντιπαράθεση των μορφών με τον θεατή. Θυμίζουν γυναίκες τοτέμ, προϊστορική Αφροδίτη, ηθοποιούς πορνό. Αρχαίο και σύγχρονο συνδυάζονται για να μεταδώσουν μια κατάσταση χωρίς φόβο για το τρομερό, καθώς και την αξία και την ελευθερία από κάτι ισχυρό, από κάτι που παράγει φόβο.


Φαίνεται σαν να του επέτρεψαν το κακό, το παράλογο, το άτυπο, το άσχημο -αλλά όχι χωρίς αισθησιασμό και ερωτισμό- ως συνέπεια μιας υπερπληθώρας δημιουργικών δυνάμεων, γόνιμων, ικανών να δημιουργήσουν από κάθε έρημο έναν λάγνο κήπο.





Share this article :

1 σχόλιο :

 ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ.ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΚΙΝΕΖΙΚΑ-ΑΓΓΛΕΖΙΚΑ-ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ-ΑΝΩΝΥΜΑ-ΜΕ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΣΟΥ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ?

Είναι πορνογραφία;

Ψαχνοντας ερχεται η ορεξη

Ν ακους αυτο που δεν λεγεται

Ψάχνουμε κάποιον που οι δαίμονες του να παίζουν καλά με τους δικούς μας


Tου Μηνού

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Σ.Π.Ε ε.π.ε

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
Φωτεινό, διαυγές, με χρυσαφένιο χρώμα, άρωμα απαλό, μελένιο και φρουτώδες, αφήνει γλυκιά γεύση στον ουρανίσκο.
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19 - Χωρίς δικαιώματα και με καμμία επιφύλαξη
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19