Ισως εκεινο το ξεχασμενο κλειδι να ειναι αυτο που θα γυρισει τη κλειδαρια ..το τελευταιο
Home » , » Είμαι πολύ απασχολημένος για αυτό

Είμαι πολύ απασχολημένος για αυτό

Written By MOUS on 11.5.24 | 7:17 π.μ.


Πόσοι άνθρωποι σας καμάρωσαν σήμερα για το πόσο απασχολημένοι είστε;

Οι υπερωρίες, οι νύχτες που δαπανώνται δουλεύοντας , τα ανελέητα email — οι άνθρωποι τα φορούν σαν μετάλλια τιμής.

Είναι δύσκολο να μην συμβιβαστείς με τη μόδα. Η εξάντληση είναι σύμβολο κατάστασης γιατί μεταδίδει στους άλλους ότι εργαζόμαστε, ότι είμαστε παραγωγικοί και ότι συνεισφέρουμε στην κοινωνία με κάποιο τρόπο.

Αλλά κανένα από αυτά δεν είναι εγγενές στον όρο «εξάντληση». Τι σχέση έχει να είσαι κουρασμένος   με την ευτυχία ή την επιτυχία; Φαίνεται, αντίθετα, ότι υπάρχει μια εσφαλμένη ευθυγράμμιση των αντιλήψεων.

Κατά τη μετάδοση της πολυάσχολής μας δραστηριότητας, δηλώνουμε στους άλλους ότι ο πολύτιμος χρόνος μας είναι επίσης πολύ περιζήτητος από τους άλλους. «Είμαι πολύ απασχολημένος για αυτό» είναι ένας τρόπος να πούμε ότι η προσοχή μας είναι σε πολύ υψηλή ζήτηση σε σχέση με τον χρόνο που έχουμε στη διάθεσή μας.

Αυτό μπορεί οπωσδήποτε να είναι η περίπτωση - η ζωή είναι απασχολημένη χωρίς εμείς να προσπαθούμε να πλαστογραφήσουμε την πολυάσχολη δουλειά. Εγώ, όπως πολλοί άνθρωποι, βρίσκομαι συχνά αδύνατη και προσπαθώ να βρω χρόνο για ανθρώπους και δραστηριότητες εκτός δουλειάς και υποχρεώσεων.

Αν και είμαι τόσο μεγάλος υπέρμαχος της σκληρής δουλειάς όσο οποιοσδήποτε, υπάρχουν τρόποι να το κάνω που συμβάλλουν σε μια πιο ισορροπημένη, σκόπιμη ζωή. Το να καυχιέστε για το πόσο απασχολημένοι είστε ή να λέτε σε όλους πόσο κουρασμένοι είστε δεν πρέπει να είναι μέρος του λογισμού.

Hannah Rosefield :
Σήμερα, η εξάντληση εξακολουθεί να υποδηλώνει την κατάσταση, αλλά άλλου είδους. Το να πεις ότι έχεις εξαντληθεί σημαίνει να τηλεγραφείς ότι είσαι σημαντικός, απαιτητικός και επιτυχημένος. Είναι παρόμοιο με την ταπεινότητα να περιγράφεις με θλίψη τον εαυτό σου ως «τόσο απασχολημένο» — φυσικά, αφού η εξάντληση προκύπτει από την πολυάσχολη ζωή.

Ο συγγραφέας και ομιλητής Brené Brown το περιγράφει επίσης ποιητικά:
Η εξάντληση είναι σύμβολο κατάστασης γιατί θέλουμε απεγνωσμένα να μας δουν, θέλουμε απεγνωσμένα να ανήκουμε. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι είμαστε αξιαγάπητοι. Ελλείψει σύνδεσης, υπάρχει πάντα ταλαιπωρία, επομένως θέλουμε να νιώθουμε συνδεδεμένοι.

Υπάρχει, φυσικά, αξία στο να κάνεις δουλειά και να δουλεύεις σκληρά. Οι πολλές ώρες αποδίδουν πολύ συχνά - επιτρέπουν περισσότερη εξάσκηση σε μια δουλειά ή δεξιότητα, βελτίωση της ικανότητας και ταχύτερη βελτίωση .

Για πολλούς, όταν κάνουν διακοπές, εξακολουθούν να ελέγχουν το email κάθε ώρα της ημέρας. «Χαλαρώνουν» στην παραλία με τους φορητούς υπολογιστές τους, λες και μια στιγμή εκτός σύνδεσης θα έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή.

Σίγουρα έχω κάνει το ίδιο. Ακόμα και αργά τα βράδια δυσκολεύομαι να αποσυνδεθώ εντελώς. Είναι συνέπεια της κουλτούρας της φασαρίας και επίσης της υπόσχεσης της επιτυχίας. Υπάρχουν λίγα πράγματα που είναι παραγωγικά για να βρεθεί ο εξορθολογισμός της εξάντλησης.

Κατά μία έννοια, είναι η αισιοδοξία που τροφοδοτεί την εξάντληση - μια ελπίδα ότι η δουλειά θα αποδώσει για κάποιο καλύτερο μέλλον.

Έπειτα, με μια άλλη έννοια, είναι μια ψεύτικη φαντασίωση ότι, όταν ταλαιπωρείσαι μέχρι την εξάντληση, είσαι πιο παραγωγικός από ό,τι θα ήσουν αν εργαζόσουν «μόνο» ένα οκτάωρο.

Ένας τρόπος για να μετριαστεί η επίδραση της εξάντλησης ως σύμβολο κατάστασης είναι να προσδιορίσετε τι επιδιώκετε — στόχους, ορόσημα, ικανότητα.

Τι ακριβώς είναι αυτό που προσπαθείτε να επιτύχετε ή να αποκτήσετε;

Τα πράγματα δεν γίνονται πλέον για λόγους κούρασης ή ως απλή μέτρηση της ενεργειακής δαπάνης.

Ένας άλλος τρόπος για να εξουδετερώσετε τη γοητεία της εργασίας (και να καυχιέστε γι' αυτήν) είναι να προγραμματίσετε το παιχνίδι και τη χαλάρωση.

Το να αποκλείσετε το χρόνο για, για παράδειγμα, το Netflix ή βιντεοπαιχνίδια ή να κάνετε βόλτα με τον σκύλο σας, μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε. Δεν θα νιώσετε ένοχοι από το να επιδοθείτε σε πράγματα που σας αρέσει να κάνετε .

Δώστε στον εαυτό σας ώρες έναρξης και λήξης για πράγματα που δεν σχετίζονται με την εργασία. Δημιουργήστε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει όλα τα αγαπημένα σας πράγματα, το καθένα με εθελοντικές παραμέτρους. Αυτό μπορεί να ανακουφίσει την αίσθηση ότι βιάζεστε και να οργανώσει τις αντιλήψεις σας γύρω από την εργασία και την παραγωγικότητα .

Αφήστε την εξάντληση ως σύμβολο κατάστασης και δείκτη αυτοεκτίμησης. Δεν καθορίζεστε από το πόσες ώρες κοιμάστε, ούτε από τις υπερωρίες που αφιερώνετε.

philrosen.blog
Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ.ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΚΙΝΕΖΙΚΑ-ΑΓΓΛΕΖΙΚΑ-ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ-ΑΝΩΝΥΜΑ-ΜΕ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΣΟΥ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ?

Είναι πορνογραφία;

Ψαχνοντας ερχεται η ορεξη

Ν ακους αυτο που δεν λεγεται

Ψάχνουμε κάποιον που οι δαίμονες του να παίζουν καλά με τους δικούς μας


Tου Μηνού

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Σ.Π.Ε ε.π.ε

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
Φωτεινό, διαυγές, με χρυσαφένιο χρώμα, άρωμα απαλό, μελένιο και φρουτώδες, αφήνει γλυκιά γεύση στον ουρανίσκο.
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19 - Χωρίς δικαιώματα και με καμμία επιφύλαξη
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19