Home » , » Dionysopoulos Vassilis - Διονυσόπουλος Βασίλης

Dionysopoulos Vassilis - Διονυσόπουλος Βασίλης

Written By Dou²lis on 21.9.24 | 3:30 μ.μ.

Ο Βασίλης Διονυσόπουλος είναι ένας σύγχρονος Έλληνας ζωγράφος που έχει αναγνωριστεί για το έργο του, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και γυμνά.


 Η τέχνη του επικεντρώνεται συχνά στην απόδοση της ανθρώπινης μορφής με έναν ιδιαίτερα εκφραστικό και συναισθηματικό τρόπο.

 Οι πίνακές του διακρίνονται για τη χρήση του φωτός, της σκιάς και την προσοχή στη λεπτομέρεια, με έμφαση στην απόδοση της φυσικότητας και της εσωτερικής ομορφιάς των μοντέλων του.


Το έργο του στο γυμνό έχει μία αισθητική που τιμά την κλασική παράδοση, ενώ παράλληλα ενσωματώνει σύγχρονες τεχνικές και προσωπικές επιρροές. 

Αυτό του επιτρέπει να εξερευνήσει τις διάφορες εκφάνσεις της ανθρώπινης ύπαρξης και να αποτυπώσει την ευαισθησία, την ευθραυστότητα αλλά και την δύναμη που αποπνέει το ανθρώπινο σώμα.


Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956.
Σπουδές: Ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ. από το 1975 έως το 1981, με δασκάλους τους Λευτέρη Κανακάκη και Γιώργο Μαυροΐδη.

Έλληνας εικαστικός καλλιτέχνης και πρώην ποδοσφαιριστής (τερματοφύλακας στον Ορφέα Αιγάλεω, στην Προοδευτική και στον Αίαντα Σαλαμίνας). Έχει ασχοληθεί με τη ζωγραφική, τη γλυπτική και τη χαρακτική.


Απόφοιτος της ΑΣΚΤ (1981) με καθηγητές τους Γεώργιο Μαυροειδή και Ελευθέριο Κανακάκι, ενώ προηγουμένως είχε λάβει μαθήματα σχεδίου από το χαράκτη Βασίλη Παντελάκη. Έχει πραγματοποιήσει επτά ατομικές εκθέσεις από το 1987 έως το 2007, ενώ έχει συμμετάσχει και σε πολλές ομαδικές. 
 Δίδαξε και ο ίδιος σχέδιο κατά καιρούς, σε διάφορες σχολές κι εργαστήρια όπως και στο ΤΕΙ Αθήνας (2001 – 2002).

Από το 2002 κατοικεί μόνιμα στη Μεθώνη.
Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ.ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΚΙΝΕΖΙΚΑ-ΑΓΓΛΕΖΙΚΑ-ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ-ΑΝΩΝΥΜΑ-ΜΕ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΣΟΥ....

Ψάχνουμε κάποιον που οι δαίμονες του να παίζουν καλά με τους δικούς μας

Search : Artist Name, Styles, Year, Your lost love,Anything you're looking for

Τα Top του Μηνού

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
ΠΙΝΑΚΕΣ,ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΙ,ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,ΧΑΡΑΚΤΕΣ,DIGITAL,DRAWING,EROTIC HUMOR,ILLUSTRATION,PORN ART,PARODY, SCULPTURES VINTAGE
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. Η Ερωτική Τέχνη και το Γυμνό Σώμα - Ανακαλύψτε πώς ο ερωτισμός εκφράζεται μέσα από την τέχνη, από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή.
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19