Home » , » Mateja Petkovic's Digital Paintings

Mateja Petkovic's Digital Paintings

Written By mpen on 12.8.18 | 8:00 π.μ.

Ψηφιακά έργα ζωγραφικής του Mateja Petkovic



Ο Mateja Petkovic είναι ένας σύγχρονος ψηφιακός Σέρβος καλλιτέχνης , Γεννήθηκε στο Βελιγράδι το 1973, αποφοίτησε από τη Σχολή Ζωγραφικής της Ακαδημίας Τεχνών μετά την ολοκλήρωση του γυμνασίου με ειδίκευση στη γραφιστική. Ιδρύοντας ένα ατελιέ, τολμούσε να πουλήσει ελαιογραφίες αφού απέκτησε ισχυρή καλλιτεχνική εκπαίδευση. Παρά τη φιλοδοξία του, ο Πέτκοβιτς, σε νεαρή ηλικία, βρέθηκε στα πρώτα στάδια της επαγγελματικής του καλλιτεχνικής διαδρομής.





Ένα σημείο καμπής συνέβη όταν μια γερμανική εταιρεία τυχερών παιχνιδιών έλαβε υπόψη το ταλέντο του Mateja Petkovic και τον πλησίασε για να δημιουργήσει έργα τέχνης για παιχνίδια ρόλων. Συνεργαζόμενος με έναν πελάτη με έδρα το Βερολίνο, ο Petkovic, που δεν ήταν εξοικειωμένος με το διαδικτυακό εμπόριο, κατέφυγε στη λήψη εικόνων οθόνης για να παρουσιάσει τις ιδέες του στο Photoshop.





Συμμετέχοντας σε προμήθειες τυχερών παιχνιδιών για έξι χρόνια, ο χώρος εργασίας του Mateja Petkovic έμοιαζε με χάος. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, παρατήρησε την αυξανόμενη εκτίμηση για μια προσεκτική προσέγγιση της δημιουργικότητας και των οπτικών στοιχείων. Ταυτόχρονα, ο Petkovic εμβάθυνε στην ψηφιακή τέχνη κατά τη διάρκεια του ελεύθερου χρόνου του, βρίσκοντας έμπνευση στα έργα των Freud, Velazquez, Monet, Sorolla και Van Gogh. Η ανάγνωση πραγματειών για τη φιλοσοφία της τέχνης αύξησε την αυτογνωσία του σχετικά με το καλλιτεχνικό του ύφος.







Στην επιδίωξή του για καλλιτεχνική ανάπτυξη, ο Mateja Petkovic αποφάσισε να μετακομίσει στο Μόναχο το 2012, εγκαταλείποντας τα blogs και τους διαδικτυακούς του λογαριασμούς. Αυτό σηματοδότησε μια σημαντική καμπή στην καριέρα του, ανυψώνοντας γρήγορα τη φήμη του. Σήμερα αναγνωρίζεται ως καλλιτέχνης από ορισμένους και εξέχουσα προσωπικότητα στους ευρωπαϊκούς καλλιτεχνικούς κύκλους. Οι ακρυλικοί πίνακές του εκτίθενται στο Μόναχο.



Ο Mateja Petkovic ξεχωρίζει ως ένας μοναδικός καλλιτέχνης ικανός τόσο στις παραδοσιακές όσο και στις ψηφιακές τεχνικές ζωγραφικής. Η δεξιοτεχνία του στο Photoshop έχει ανυψώσει την ψηφιακή ζωγραφική στο ίδιο επίπεδο με τις παραδοσιακές μεθόδους. Παρά τα καλλιτεχνικά του επιτεύγματα, ο Mateja Petkovic αντιμετώπισε προκλήσεις στην ψηφιακή σφαίρα. Με 40.000 followers στο Instagram, ο λογαριασμός του ακυρώθηκε απροσδόκητα και απαγορεύτηκαν οι προσπάθειες δημιουργίας νέου. Επιπλέον, οι δραστηριότητές του στο Facebook περιορίστηκαν. Αυτές οι εμπειρίες αναδεικνύουν την διαρκή απειλή της λογοκρισίας στον κόσμο της τέχνης.





























Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ.ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΚΙΝΕΖΙΚΑ-ΑΓΓΛΕΖΙΚΑ-ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ-ΑΝΩΝΥΜΑ-ΜΕ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΣΟΥ....

Ψάχνουμε κάποιον που οι δαίμονες του να παίζουν καλά με τους δικούς μας

Search : Artist Name, Styles, Year, Your lost love,Anything you're looking for

Τα Top του Μηνού

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
ΠΙΝΑΚΕΣ,ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΙ,ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,ΧΑΡΑΚΤΕΣ,DIGITAL,DRAWING,EROTIC HUMOR,ILLUSTRATION,PORN ART,PARODY, SCULPTURES VINTAGE
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. Η Ερωτική Τέχνη και το Γυμνό Σώμα - Ανακαλύψτε πώς ο ερωτισμός εκφράζεται μέσα από την τέχνη, από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή.
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19