Home » , » Konstantin Antioukhin – Χαρακτικά

Konstantin Antioukhin – Χαρακτικά

Written By Nio on 20.8.24 | 2:00 μ.μ.

 Ο Ουκρανός καλλιτέχνης Konstantin Antyukhin μεγάλωσε στο Κίεβο. Αποφοίτησε το 1984 από την Κρατική Σχολή Τέχνης Taras Shevchenko , στη συνέχεια σπούδασε για ένα χρόνο στο ιδιωτικό στούντιο του συναδέλφου Ουκρανού καλλιτέχνη Olaksandr Agafonov. 

Από το 1987 έως το 1990 εργάστηκε ως καλλιτέχνης και αναστηλωτής μνημειακών πινάκων, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας νέων τοιχογραφιών και εικόνων στη Μονή και την Εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ.


Το 1990 άρχισε να επικεντρώνεται στη χαρακτική, βρίσκοντας ότι ταίριαζε με την ποικίλη, περίπλοκη και κάπως σκοτεινή φαντασία του, και το 1994 αυτό τον οδήγησε στον εξειδικευμένο κόσμο των παραγγελιών βιβλιοθήκης, από τότε που η φήμη του εξαπλώθηκε παντού, με τα έργα του να εκτίθενται στο Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Γερμανία, την Κίνα, την Ιαπωνία, την Ιταλία και τις ΗΠΑ, καθώς και τακτικά στην Ουκρανία.
Η πρώτη του ατομική έκθεση ήταν το 2002 στην Αμβέρσα στο Epreuve d'Artiste Grafiekgalerie, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν ατομικές εκθέσεις στο Xotaris Art Forum στην Κρήτη και στη Γκαλερί Largo στη Βάρνα της Βουλγαρίας.
Πολλά από τα λεπτομερή χαρακτικά του Konstantin Antyukhin είναι το αποτέλεσμα παραγγελιών για βιβλιοθήκες, ή ex libris – μια λατινική φράση που σημαίνει «από τη βιβλιοθήκη του». 
Οι πρώτες γνωστές βιβλιοθήκες ex libris είναι ξυλογραφίες του δέκατου πέμπτου αιώνα, με το όνομα και το οικόσημο του ιδιοκτήτη. Κατά τη διάρκεια των αιώνων, οι σχεδιαστές ex libris έβγαλαν όλο και πιο έντεχνα και ευφάνταστα σχέδια για τις βιβλιοθήκες των πελατών τους, εμπνέοντας μια μανία για τη συλλογή βιβλιοθηκών που κράτησε από το τελευταίο τέταρτο του δέκατου ένατου αιώνα μέχρι τη δεκαετία του 1930. 
Από τη δεκαετία του 1970, τα ex libris ήταν και πάλι περιζήτητα, τα οποία αναζητούσαν εναγωνίως εξειδικευμένοι συλλέκτες, και σήμερα υπάρχουν ιστότοποι, εκθέσεις και εκθέσεις αφιερωμένες στη μορφή τέχνης. 

Πολλές πλάκες παράγονται τώρα ως υπογεγραμμένες και αριθμημένες εκτυπώσεις μικρού μεγέθους, γνωστές ως «δωρεάν» ex libris, που δεν προορίζονται ποτέ να κολληθούν μέσα σε βιβλία, αλλά αντίθετα να πλαισιωθούν και να εκτεθούν στη βιβλιοθήκη του πελάτη που είναι αρκετά τυχερός ώστε να μπορεί να αντέξει οικονομικά να το αναθέσει.

Πολλές από τις βιβλιοθήκες του Antyukhin διατηρούν τη λειτουργία τους αρκετά καλά κρυμμένη, χρησιμοποιώντας τη συστολή «EL» ή «EXL», και το όνομα του δικαιούχου τους πολύ μικρό.












Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ.ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΚΙΝΕΖΙΚΑ-ΑΓΓΛΕΖΙΚΑ-ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ-ΑΝΩΝΥΜΑ-ΜΕ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΣΟΥ....

Ψάχνουμε κάποιον που οι δαίμονες του να παίζουν καλά με τους δικούς μας

Search : Artist Name, Styles, Year, Your lost love,Anything you're looking for

Τα Top του Μηνού

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
ΠΙΝΑΚΕΣ,ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΙ,ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,ΧΑΡΑΚΤΕΣ,DIGITAL,DRAWING,EROTIC HUMOR,ILLUSTRATION,PORN ART,PARODY, SCULPTURES VINTAGE
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. Η Ερωτική Τέχνη και το Γυμνό Σώμα - Ανακαλύψτε πώς ο ερωτισμός εκφράζεται μέσα από την τέχνη, από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή.
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19