Home » , » Γλυπτά του Keith Calder

Γλυπτά του Keith Calder

Written By Nio on 3.8.19 | 9:00 π.μ.

 

Ο Keith Calder γεννήθηκε το 1959 στη μικρή πόλη Cradock της Νότιας Αφρικής.

Από τα νιάτα του, η ζωή αυτού του γλύπτη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ερημιά και τα πλάσματα της, ένας σύνδεσμος που αποτελεί την ουσία των γλυπτών του.

Όταν ολοκλήρωσε το σχολείο στο Γιοχάνεσμπουργκ, πήρε δίπλωμα στη διατήρηση της φύσης και πέρασε τα επόμενα δέκα χρόνια σε αυτόν τον τομέα, δουλεύοντας σε όλη τη Νότια Αφρική. Ενώ εργαζόταν στο βόρειο πάρκο Κρούγκερ, προσβλήθηκε από ελονοσία.

Κατά τη διάρκεια της ανάρρωσής του άρχισε να εξερευνά το ενδιαφέρον του για τη γλυπτική. Πέρασε ένα μήνα γλυπτική και μοντελοποίηση σε πηλό. Εκείνος ο μήνας σηματοδότησε ένα έτος μετάβασης για τον ίδιο, καθώς αμφιταλαντευόταν μεταξύ της δέσμευσής του για τη συντήρηση και μιας πιθανής καριέρας στις τέχνες. Πέρασε μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου του εξελίσσοντας τις δεξιότητές του ως γλύπτης.

Το έργο του Κάλντερ ποικίλλει από μινιατούρες σε φυσικό μέγεθος έως μνημειώδη γλυπτά και εκπροσωπείται καλά σε ιδρύματα και εταιρείες σε όλη τη Νότια Αφρική. Το στυλ του είναι άμεσα αναγνωρίσιμο από τον ρεαλισμό του και η ικανότητά του να συλλαμβάνει τον χαρακτήρα των θεμάτων του πηγάζει από τη βαθιά του γνώση.

Το 2002 ο Calder άρχισε να αναζητά εναλλακτικό τρόπο για να γλυπτεί την ανθρώπινη και ζωική μορφή. Επέκτεινε τις γραμμές, διεύρυνε τα επίπεδα, μείωσε την υφή, τη λεπτομέρεια και τον συναισθηματισμό, διατηρώντας παράλληλα μια πίστη στη φυσική μορφή. 


Τα γλυπτά που προέκυψαν είναι δύσκολο να προσδιοριστούν στυλιστικά. Υπάρχουν στοιχεία του αφηρημένου, ο κυβισμός και ο φουτουρισμός. Μερικά έχουν μια σχεδόν στυλιζαρισμένη αίσθηση αρ ντεκό, αλλά όλα είναι άμεσα αναγνωρίσιμα ως "Keith Calder"





Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ.ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΚΙΝΕΖΙΚΑ-ΑΓΓΛΕΖΙΚΑ-ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ-ΑΝΩΝΥΜΑ-ΜΕ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΣΟΥ....

Ψάχνουμε κάποιον που οι δαίμονες του να παίζουν καλά με τους δικούς μας

Search : Artist Name, Styles, Year, Your lost love,Anything you're looking for

Τα Top του Μηνού

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
ΠΙΝΑΚΕΣ,ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΙ,ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,ΧΑΡΑΚΤΕΣ,DIGITAL,DRAWING,EROTIC HUMOR,ILLUSTRATION,PORN ART,PARODY, SCULPTURES VINTAGE
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. Η Ερωτική Τέχνη και το Γυμνό Σώμα - Ανακαλύψτε πώς ο ερωτισμός εκφράζεται μέσα από την τέχνη, από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή.
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19