JOHN MORRIS

Written By Dou²lis on 2.8.18 | 9:00 π.μ.

Τα σουρεαλιστικά ξυλόγλυπτά του είναι εμπνευσμένα από εικόνες από τη μόδα, τη μυϊκή δομή και τα σκελετικά οστά. 

Χρησιμοποιεί επιδέξια δέρμα, ορείχαλκο και ανοξείδωτο χάλυβα για να προσφέρει έντονες αντιθέσεις με τη ζεστή υφή του ξύλου. Τα γλυπτά τραβούν τα βλέμματα και φέρνουν στο μυαλό τις απεικονίσεις κόμικ στριπ υπερηρώων και ηρωίδων. 

Γεννημένος στην Αγγλία, η οικογένειά του μετακόμισε στην Αυστραλία το 1966. Μετά το Diploma of Arts (1983) στο Queensland College of Graphic Design άρχισε να εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας εικονογράφος. Τα επόμενα χρόνια προσέγγισε την τέχνη της γλυπτικής με τεχνική πολυεστερικής ρητίνης και κεριού . Αργότερα ξεκίνησε τη γλυπτική σε μπρούτζο . Το πρώτο του γλυπτό φτιαγμένο με αυτό το μέταλλο εμφανίστηκε το 1990. Ο Morris στράφηκε στην ξυλογλυπτική το 1996.  «Τα έργα του John Morris πηγάζουν από  σκίτσα και εικονογράφηση, βασισμένα σε εντατική έρευνα»















Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ.ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΚΙΝΕΖΙΚΑ-ΑΓΓΛΕΖΙΚΑ-ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ-ΑΝΩΝΥΜΑ-ΜΕ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΣΟΥ....

Ψάχνουμε κάποιον που οι δαίμονες του να παίζουν καλά με τους δικούς μας

Search : Artist Name, Styles, Year, Your lost love,Anything you're looking for

Τα Top του Μηνού

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
ΠΙΝΑΚΕΣ,ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΙ,ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,ΧΑΡΑΚΤΕΣ,DIGITAL,DRAWING,EROTIC HUMOR,ILLUSTRATION,PORN ART,PARODY, SCULPTURES VINTAGE
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. Η Ερωτική Τέχνη και το Γυμνό Σώμα - Ανακαλύψτε πώς ο ερωτισμός εκφράζεται μέσα από την τέχνη, από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή.
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19