Home » » Το BDSM στις σκιές της Ιαπωνίας της δεκαετίας του '90

Το BDSM στις σκιές της Ιαπωνίας της δεκαετίας του '90

Written By mpen on 27.8.24 | 4:34 μ.μ.

O τρομερός της ιαπωνικής λογοτεχνίας Ryu Murakami ανατέμνει το υπόβαθρο του εταιρικού ηδονισμού μέσω του ερωτικού κινηματογράφου στο «Tokyo Decadence».



Η πρώτη ανησυχητική σκηνή του Tokyo Decadence απεικονίζει μια δειλή νεαρή πόρνη, την Ai, δεμένη σε μια καρέκλα. Παρά τη θέλησή της, ο πελάτης της της κάνει ένεση ηρωίνης, λέγοντας «κάποια σαν εσένα, κάποια αγνή και θαρραλέα, είναι η μόνη ελπίδα για αυτή τη σάπια χώρα».

Ο σαδομαζοχισμός, όπως μαρτυρείται σε όλη τη διαβόητη ερωτική ταινία του Ryu Murakami του 1992, έχει προκαλέσει την άμεση απαγόρευσή του σε πολλές χώρες. Μπορεί να είναι εύκολο να απορρίψουμε το Tokyo Decadence ως ηδονοβλεψική ανοησία, αλλά η αργή ομορφιά του στο πλαίσιο της ιαπωνικής σεξουαλικότητας μέσα στα νυχτερινά αστικά τοπία του Shinjuku, αποκαλύπτει ίχνη μιας κριτικής κινηματογραφικής παράδοσης.



Η Τέχνη της Απογοήτευσης

Η σκηνοθεσία κάθε παραβατικής πράξης παρέχει ψυχολογική εικόνα για τους πολύπλευρους χαρακτήρες που συνθέτουν την πόλη τη νύχτα. Καθώς η πρωταγωνίστρια απορροφά αβοήθητη τις βίαιες διαστροφές των πλούσιων επιχειρηματιών, ο εύθραυστος ψυχισμός της αρχίζει να ξετυλίγεται. Εν τω μεταξύ, το ίδιο συμβαίνει και με τις προθέσεις του σκηνοθέτη. Η επαναοικειοποίηση των πορνογραφικών τροπαίων απηχεί προηγούμενες πρωτοπορίες που δεσμεύτηκαν να ανατρέψουν τυχόν καθαρές εικόνες της πραγματικότητας στην Ιαπωνία. Ο Ryu Murakami χρησιμοποιεί τον ερωτισμό για να εξερευνήσει τα συμπτώματα της ιαπωνικής πολιτιστικής αδιαθεσίας στη στιγμή της μετά τη φούσκα, αναλύοντας τελικά την αλήθεια πίσω από την άκρως καταπιεστική κοινωνική ζωή.

Διεθνώς αναγνωρισμένος ως συγγραφέας πίσω από το Audition του Takahashi Miike , ο Ryu Murakami είναι διαβόητος για τη γραφική φύση των μυθιστορήσεών του και διατηρεί οικεία θέματα βίας, χρήσης ναρκωτικών, εγκλήματος και σεξουαλικής εκμετάλλευσης στον κινηματογράφο. Καταξιωμένος για την υπεράσπιση ενός νέου στυλ λογοτεχνίας, άλλα γνωστά μυθιστορήματά του, όπως το Almost Transparent Blue και το Coin Locker Babie s, αφήνουν υπολείμματα ανατροφής στην κουλτούρα των χίπις και, επίσης, το Tokyo Decadence (επίσης γνωστό ως Topaz) δοκιμάζουν τολμηρά το ηθική ίνα της ιαπωνικής κοινωνίας. Συνοδευόμενο από τη μουσική του Ryuichi Sakamoto , το Tokyo Decadence προβάλλει μια συλλογή από προκλητικές ιστορίες του Murakami σε ένα, κινηματογραφικό αριστούργημα.


Tokyo Decadence (1992) , του Ryu Murakami
























Το link της online ταινiας με ελληνικούς υπότιτλους θα το βρείτε στο πρώτο σχόλιο



Share this article :

1 σχόλιο :

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ.ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΚΙΝΕΖΙΚΑ-ΑΓΓΛΕΖΙΚΑ-ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ-ΑΝΩΝΥΜΑ-ΜΕ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΣΟΥ....

Ψάχνουμε κάποιον που οι δαίμονες του να παίζουν καλά με τους δικούς μας

Search : Artist Name, Styles, Year, Your lost love,Anything you're looking for

Τα Top του Μηνού

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
ΠΙΝΑΚΕΣ,ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΙ,ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,ΧΑΡΑΚΤΕΣ,DIGITAL,DRAWING,EROTIC HUMOR,ILLUSTRATION,PORN ART,PARODY, SCULPTURES VINTAGE
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. Η Ερωτική Τέχνη και το Γυμνό Σώμα - Ανακαλύψτε πώς ο ερωτισμός εκφράζεται μέσα από την τέχνη, από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή.
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19