Home » , » Μια τρανσέξουαλ γυναίκα στα έργα του Angelo Garino

Μια τρανσέξουαλ γυναίκα στα έργα του Angelo Garino

Written By Dou²lis on 15.8.16 | 8:00 μ.μ.

 Σε ηλικία 60 ετών, ο Angelo Garino είχε ήδη γίνει γνωστός ως καλλιτέχνης, με τη φήμη του να εκτείνεται από τους εκλεπτυσμένους, κομψούς κύκλους της Νίκαιας και της Κυανής Ακτής μέχρι τα πολυτελή παριζιάνικα σαλόνια. 


Αυτό το «interno con modella nuda» από το 1920 αντιπροσωπεύει το κορυφαίο έργο στο τελευταίο έργο του ζωγράφου από το Τορίνο. Το μοντέλο απεικονίζεται ως μια εκλεπτυσμένη και συνάμα ανησυχητική ομορφιά σε ένα γεμάτο μπουντουάρ, με το δωμάτιο να ακτινοβολεί ακόμα το κέφι του fin de siècle.

 Αυτός ο κόσμος είχε ήδη πάψει να υπάρχει όταν ο Garino ζωγράφισε αυτό το έργο: η Belle Époque είχε σαρωθεί από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Tea
Ο Garino είναι ένας από τους λίγους Ιταλούς καλλιτέχνες που έχει μείνει στην ιστορία επειδή εκπροσωπούσε μια τρανσέξουαλ γυναίκα στα έργα του. Τσάι λεγόταν η όμορφη μούσα του, την οποία απεικόνιζε σε πολλά έργα του με μεγάλη θηλυκότητα.

Αυτό ήταν πιθανότατα το καλλιτεχνικό όνομα που χρησιμοποιούσε το μοντέλο, το οποίο είχε μεγάλη ζήτηση μεταξύ της πιο αποκλειστικής αστικής ελίτ. Είναι περίεργο ότι, εκείνη την εποχή, ο Δανός καλλιτέχνης Einar Wegener, του οποίου τη ζωή διηγήθηκε στον κινηματογράφο ο Eddie Redmayne στο «The Danish Girl», πείστηκε ότι υπήρχε μια γυναίκα στο σώμα του, σε σημείο να υιοθετήσει το όνομα. Lili Elbe και στη συνέχεια υποβάλλεται τελικά σε θανατηφόρο χειρουργείο των γεννητικών οργάνων.
Αν και συγκριτικά λίγα είναι γνωστά για την πρώιμη ζωή του Tea, τα αρχεία γέννησης από το Reggio Calabria χρονολογούνται το 1899 και λέγεται ότι η απόφαση να εγκαταλείψει το σπίτι της οικογένειας πάρθηκε σε ηλικία 18 ετών. Το δέλεαρ της πορνείας έγινε μέσο επιβίωσης. Η ιδιότητα του Tea ως τρανσέξουαλ μετατράπηκε γρήγορα σε μια περιέργεια ανεκτίμητης αξίας για τους πολλούς άνδρες που, πρόθυμοι να δοκιμάσουν κάτι νέο, δεν δίστασαν να διαπραγματευτούν για τις υπηρεσίες της Tea.
Ήταν κατά τη διάρκεια αυτών των πρώτων χρόνων ως εργάτρια του σεξ που η Tea συνάντησε για πρώτη φορά τον Garino, ο οποίος είχε ακούσει να μιλάνε από τους γνωστούς του για «το πιο όμορφο πλάσμα, μισή γυναίκα και μισή άντρας». Οδηγημένος από την επιθυμία να γνωρίσει αυτό το «θαύμα της φύσης», ξεκίνησε μια αναζήτηση για να βρει την Τσάι και, έχοντας γοητευτεί αμέσως με την πρώτη ματιά, ξεκίνησε τη διαδικασία μετατροπής του αντικειμένου του πόθου του στη μεγάλη μούσα του έργου του της ύστερης περιόδου.
Μετά τον θάνατο του Garino σε ηλικία 85 ετών, πολλοί ήταν αυτοί που έκαναν θεωρίες για το ποιος ήταν πραγματικά ο Tea. Κάποιοι πιστεύουν ότι, αφού συνόδευσε τον Ιταλό ζωγράφο σε πόλεις όπως η Νίκαια, ο Τάι κατέληξε να επιστρέψει στην Τεργέστη, παραμένοντας εκεί μέχρι θανάτου. Άλλοι ισχυρίζονται ότι ο Τάι πέθανε λίγο μετά, άρρωστος και υποσιτισμένος, στα μέσα της μεταπολεμικής περιόδου. Όπως και να έχει, τίποτα περισσότερο δεν ήταν γνωστό για την Tea, ίσως το πιο διάσημο τρανσέξουαλ μοντέλο στην ιστορία της τέχνης.

«Ο Garino», έγραψε ο ιστορικός τέχνης Armando Audioli, «μας οδηγεί αμέσως σε μια αυστηρά ατομική διάσταση, χωρισμένη από τη ροή του χρόνου και της ιστορίας. Μια ψυχική διάσταση, ακόμη και πριν από τη σωματική». Και η ομορφιά του πρωταγωνιστή, τονίζει περαιτέρω η Audioli, είναι «μια εκλεπτυσμένη, τεχνητή, αλλοιωμένη ομορφιά. Μια ζαλισμένη ομορφιά ακριβώς επειδή είναι αφύσικη και διεστραμμένη. [...] Μια ομορφιά που πηγάζει από την άλυτη σύγκρουση με τη χαμηλή πεζογραφία της καθημερινής ζωής και αφοσιωμένη σε ένα μόνο δόγμα: την άνευ όρων πίστη σε μια εξαιρετική τέχνη».




Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ.ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΚΙΝΕΖΙΚΑ-ΑΓΓΛΕΖΙΚΑ-ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ-ΑΝΩΝΥΜΑ-ΜΕ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΣΟΥ....

Ψάχνουμε κάποιον που οι δαίμονες του να παίζουν καλά με τους δικούς μας

Search : Artist Name, Styles, Year, Your lost love,Anything you're looking for

Τα Top του Μηνού

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
ΠΙΝΑΚΕΣ,ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΙ,ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,ΧΑΡΑΚΤΕΣ,DIGITAL,DRAWING,EROTIC HUMOR,ILLUSTRATION,PORN ART,PARODY, SCULPTURES VINTAGE
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. Η Ερωτική Τέχνη και το Γυμνό Σώμα - Ανακαλύψτε πώς ο ερωτισμός εκφράζεται μέσα από την τέχνη, από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή.
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19