Home » , » Adolf Ziegler (1892 – 1959, German)

Adolf Ziegler (1892 – 1959, German)

Written By Nio on 31.8.24 | 8:02 π.μ.

Ο Adolf Ziegler ήταν Γερμανός ζωγράφος και σημαντική προσωπικότητα στην καλλιτεχνική σκηνή της Ναζιστικής Γερμανίας.


 Γεννήθηκε στις 16 Οκτωβρίου 1892 και πέθανε στις 11 Σεπτεμβρίου 1959. Ο Ziegler είναι κυρίως γνωστός για τον ρόλο του ως επικεφαλής του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών του Ράιχ, μια θέση που χρησιμοποίησε για να επιβάλει τις αυστηρές οδηγίες του ναζιστικού καθεστώτος για την αποδεκτή τέχνη.



Ο Ziegler ειδικεύτηκε στη ζωγραφική γυμνών και συνδέθηκε στενά με τη ναζιστική αισθητική, η οποία έδινε έμφαση στην κλασική ομορφιά, την τάξη και τον ρεαλισμό.
Τα έργα του θεωρήθηκαν ότι ενσαρκώνουν το ναζιστικό ιδεώδες της άριας αγνότητας.
Female Nude

Ο Ziegler ήταν ένθερμος υποστηρικτής του Αδόλφου Χίτλερ και του Ναζιστικού Κόμματος.
Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διοργάνωση της περιβόητης έκθεσης «Degenerate Art» (Entartete Kunst) του 1937, η οποία είχε ως στόχο να γελοιοποιήσει τους μοντερνιστές και πρωτοποριακούς καλλιτέχνες των οποίων τα έργα θεωρήθηκαν ασυμβίβαστα με τη ναζιστική ιδεολογία. Η έκθεση περιλάμβανε έργα καλλιτεχνών όπως ο Πικάσο, ο Καντίνσκι και ο Σαγκάλ, τα οποία παρουσιάστηκαν με χαοτικό και σκωπτικό τρόπο.
Nude

Ως επικεφαλής του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών του Ράιχ, ο Ziegler είχε σημαντική εξουσία στην καλλιτεχνική κοινότητα στη ναζιστική Γερμανία. Ήταν υπεύθυνος για την εκκαθάριση μουσείων τέχνης που οι Ναζί θεωρούσαν «εκφυλισμένα» και την προώθηση έργων που ευθυγραμμίζονταν με τη ναζιστική προπαγάνδα.
Ήταν καθοριστικός στον καθορισμό του τι αποτελούσε αποδεκτή τέχνη στο Τρίτο Ράιχ και στην δίωξη καλλιτεχνών που δεν συμμορφώνονταν με αυτά τα πρότυπα.

The Four Elements

Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Ziegler συνελήφθη από τους Συμμάχους και φυλακίστηκε. Η επιρροή και η φήμη του μειώθηκαν απότομα μετά την πτώση του ναζιστικού καθεστώτος.
Σήμερα, ο Ziegler μνημονεύεται λιγότερο για τα καλλιτεχνικά του επιτεύγματα και περισσότερο για τον ρόλο του στην προώθηση και την επιβολή των πολιτιστικών πολιτικών των Ναζί.

Goddess Of Art

Τα έργα τέχνης του ίδιου του Ziegler απεικόνιζαν συχνά εξιδανικευμένα, κλασικά γυμνά. Ενώ οι τεχνικές του δεξιότητες αναγνωρίστηκαν, το έργο του έχει επικριθεί για το ιδεολογικό του περιεχόμενο και την έλλειψη καινοτομίας.

Terpsichore


Judgement Of Paris

Ο Adolf Ziegler παραμένει μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα λόγω της εμπλοκής του με το ναζιστικό καθεστώς και τις πολιτιστικές του πολιτικές. Η καριέρα του αναδεικνύει την περίπλοκη και συχνά ανησυχητική διασταύρωση τέχνης και πολιτικής σε περιόδους ιδεολογικού εξτρεμισμού.

Judgement Of Paris

Deutsche Frau
Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ.ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΚΙΝΕΖΙΚΑ-ΑΓΓΛΕΖΙΚΑ-ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ-ΑΝΩΝΥΜΑ-ΜΕ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΣΟΥ....

Ψάχνουμε κάποιον που οι δαίμονες του να παίζουν καλά με τους δικούς μας

Search : Artist Name, Styles, Year, Your lost love,Anything you're looking for

Τα Top του Μηνού

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
ΠΙΝΑΚΕΣ,ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΙ,ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,ΧΑΡΑΚΤΕΣ,DIGITAL,DRAWING,EROTIC HUMOR,ILLUSTRATION,PORN ART,PARODY, SCULPTURES VINTAGE
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. Η Ερωτική Τέχνη και το Γυμνό Σώμα - Ανακαλύψτε πώς ο ερωτισμός εκφράζεται μέσα από την τέχνη, από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή.
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19