Home » » Zulu (1964)

Zulu (1964)

Written By mpen on 29.7.24 | 5:10 μ.μ.

 Το "Zulu" (1964) είναι μια βρετανική πολεμική ταινία που απεικονίζει τη μάχη του Rorke's Drift, η οποία έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του Πολέμου των Αγγλο-Ζουλού το 1879. Η ταινία σκηνοθετήθηκε από τον Cy Endfield και πρωταγωνίστησε ο Stanley Baker, ο οποίος ήταν επίσης παραγωγός της ταινίας, και ένας νεαρός Μάικλ Κέιν σε έναν από τους πρώτους μεγάλους ρόλους του.

Η ιστορία βασίζεται σε ένα ιστορικό γεγονός όπου μια μικρή βρετανική φρουρά, αποτελούμενη από περίπου 150 στρατιώτες, υπερασπίστηκε με επιτυχία έναν σταθμό αποστολής ενάντια σε μια επίθεση από 4.000 πολεμιστές Ζουλού.

Η ταινία επικεντρώνεται στην ηρωική άμυνα που έστησαν οι Βρετανοί στρατιώτες υπό τις διαταγές των Υπολοχαγών Τζον Τσάρντ (που υποδύεται ο Stanley Baker) και Γκόνβιλ Μπρόμχεντ (τον υποδύεται ο Michael Caine). Απεικονίζει τα γεγονότα της μάχης με ένα μείγμα ιστορικών λεπτομερειών και δραματικής άδειας.

Η ταινία είναι γνωστή για την εκπληκτική κινηματογράφηση της, που προβάλλει το τοπίο της Νότιας Αφρικής, και για τη συγκλονιστική μουσική της, που συνέθεσε ο John Barry.

Ενώ το "Zulu" φημίζεται για την απεικόνιση της μάχης και τις συναρπαστικές σεκάνς δράσης του, ορισμένες πτυχές της ταινίας έχουν επικριθεί για ιστορικές ανακρίβειες και για ρομαντική αποικιοκρατία. Η ταινία τείνει να επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στη βρετανική προοπτική, με περιορισμένη εξερεύνηση της οπτικής γωνίας των Ζουλού, η οποία έχει αποτελέσει σημείο συζήτησης μεταξύ ιστορικών και κριτικών.

Το "Zulu" παραμένει μια δημοφιλής ταινία και αναφέρεται συχνά για τις ερμηνείες του, ιδιαίτερα αυτή του Michael Caine, ο οποίος συνέχισε να έχει μια εξαιρετική καριέρα. Η ταινία έχει γίνει κλασική στο είδος των πολεμικών ταινιών και συνεχίζει να ενδιαφέρει όσους μελετούν τον βρετανικό κινηματογράφο, τη στρατιωτική ιστορία και τις αποικιακές συγκρούσεις.


Εδω βλεπετε  ενα χαρακτηριστικο αποσπασμα ,ολη τη  ταινια θα τη δειτε on line  με ελληνικους υποτιτλους και σε σουπερ αναλυση HD στο link που θα βρειτε στα σχολια


Share this article :

1 σχόλιο :

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ.ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΚΙΝΕΖΙΚΑ-ΑΓΓΛΕΖΙΚΑ-ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ-ΑΝΩΝΥΜΑ-ΜΕ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΣΟΥ....

Ψάχνουμε κάποιον που οι δαίμονες του να παίζουν καλά με τους δικούς μας

Search : Artist Name, Styles, Year, Your lost love,Anything you're looking for

Τα Top του Μηνού

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
ΠΙΝΑΚΕΣ,ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΙ,ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,ΧΑΡΑΚΤΕΣ,DIGITAL,DRAWING,EROTIC HUMOR,ILLUSTRATION,PORN ART,PARODY, SCULPTURES VINTAGE
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. Η Ερωτική Τέχνη και το Γυμνό Σώμα - Ανακαλύψτε πώς ο ερωτισμός εκφράζεται μέσα από την τέχνη, από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή.
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19