Wassily Kandinsky

Written By Dou²lis on 1.2.16 | 9:30 π.μ.

  
Ο Wassily Kandinsky (1866-1944) ήταν Ρώσος ζωγράφος και θεωρητικός της τέχνης, που θεωρείται ευρέως ως ένας από τους πρωτοπόρους της αφηρημένης τέχνης. Το έργο του χαρακτηρίζεται από βαθύ ενδιαφέρον για το χρώμα, τη μορφή και το πνευματικό για την τέχνη. 


 Ο Καντίνσκι γεννήθηκε στη Μόσχα της Ρωσίας και αρχικά ακολούθησε σπουδές νομικών και οικονομικών. Δεν άρχισε να ζωγραφίζει παρά μόνο στα τριάντα του.
Σπούδασε τέχνη στο Μόναχο της Γερμανίας, με δάσκαλο τον Franz von Stuck στην Ακαδημία Καλών Τεχνών.

Τα πρώτα έργα του επηρεάστηκαν από τον ιμπρεσιονισμό, τον φωβισμό και το συμβολιστικό κίνημα. Επηρεάστηκε επίσης βαθιά από τη μουσική και την ικανότητά της να προκαλεί συναισθήματα.

Αφηρημένη Τέχνη, προχώρησε σταδιακά προς την αφαίρεση, πιστεύοντας ότι η τέχνη πρέπει να αντανακλά το εσωτερικό πνεύμα και όχι τον φυσικό κόσμο.

Το 1911, ο Kandinsky ίδρυσε το κίνημα Blue Rider μαζί με τον Franz Marc. Αυτή η ομάδα έδωσε έμφαση στο πνευματικό και συμβολικό περιεχόμενο στην τέχνη.

"Σχετικά με το Πνευματικό στην Τέχνη" : Το 1911, δημοσίευσε αυτό το δοκίμιο με επιρροή, περιγράφοντας τις θεωρίες του για το χρώμα, τη μορφή και την πνευματική πτυχή της τέχνης.

Περίοδος Bauhaus : Ο Καντίνσκι δίδαξε στη σχολή τέχνης και σχεδίου Bauhaus στη Γερμανία από το 1922 έως το 1933, όπου ανέπτυξε περαιτέρω το αφηρημένο στυλ του.



Η χρήση του χρώματος από τον Καντίνσκι ήταν εξαιρετικά συμβολική και πίστευε ότι τα χρώματα και τα σχήματα μπορούσαν να εκφράσουν βαθιές πνευματικές αλήθειες.

Αυτοσχεδιασμοί, εντυπώσεις ,συνθέσεις ,κατηγοριοποίησε τα έργα του σε αυτούς τους τρεις τύπους, με τις «Συνθέσεις» να είναι οι πιο σύνθετες και λεπτομερείς.

Ο Καντίνσκι θεωρείται ηγετική φυσιογνωμία στην ανάπτυξη της αφηρημένης τέχνης. Οι ιδέες του έχουν επηρεάσει πολλούς καλλιτέχνες και κινήματα, συμπεριλαμβανομένου του Αφηρημένου Εξπρεσιονισμού.

Τα έργα του φυλάσσονται σε μεγάλα μουσεία σε όλο τον κόσμο, όπως το Μουσείο Guggenheim στη Νέα Υόρκη, το Centre Pompidou στο Παρίσι και το Μουσείο Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη.
Η κληρονομιά του Καντίνσκι συνεχίζει να τιμάται για την επαναστατική του προσέγγιση στην τέχνη, τα θεωρητικά γραπτά του και τη συμβολή του στην εξέλιξη της σύγχρονης τέχνης.

Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ.ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΚΙΝΕΖΙΚΑ-ΑΓΓΛΕΖΙΚΑ-ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ-ΑΝΩΝΥΜΑ-ΜΕ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΣΟΥ....

Ψάχνουμε κάποιον που οι δαίμονες του να παίζουν καλά με τους δικούς μας

Search : Artist Name, Styles, Year, Your lost love,Anything you're looking for

Τα Top του Μηνού

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
ΠΙΝΑΚΕΣ,ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΙ,ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,ΧΑΡΑΚΤΕΣ,DIGITAL,DRAWING,EROTIC HUMOR,ILLUSTRATION,PORN ART,PARODY, SCULPTURES VINTAGE
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. Η Ερωτική Τέχνη και το Γυμνό Σώμα - Ανακαλύψτε πώς ο ερωτισμός εκφράζεται μέσα από την τέχνη, από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή.
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19