Home » , » Tom of Finland - Toilet

Tom of Finland - Toilet

Written By zone on 19.7.17 | 9:00 μ.μ.


Ο Tom of Finland, του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Touko Laaksonen (1920-1991), ήταν ένας Φινλανδός καλλιτέχνης γνωστός για την εξαιρετικά στυλιζαρισμένη και ομοερωτική τέχνη του. Το έργο του είχε σημαντικό αντίκτυπο στην ομοφυλοφιλική κουλτούρα και στον ευρύτερο κόσμο της τέχνης.


Ο Touko Laaksonen γεννήθηκε στις 8 Μαΐου 1920, στην Kaarina της Φινλανδίας.
Είναι περισσότερο γνωστός για τις απεικονίσεις του μυώδεις, υπερ-αρρενωποί άνδρες, συχνά ντυμένοι με δερμάτινα, στολές ή σε σεξουαλικές δραστηριότητες. Το έργο του χαρακτηρίζεται από την εξιδανικευμένη, σχεδόν υπερηρωική απεικόνιση των ανδρικών μορφών.

Η τέχνη του έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της αισθητικής της γκέι κουλτούρας, ειδικά στα μέσα του 20ου αιώνα. Παρείχε μια θετική και ενδυναμωτική αναπαράσταση των ομοφυλόφιλων ανδρών σε μια εποχή που τέτοιες απεικονίσεις ήταν σπάνιες και συχνά στιγματίζονταν.
Ο Laaksonen χρησιμοποιούσε κυρίως μολύβι και μελάνι για τα σχέδιά του, με σχολαστική προσοχή στη λεπτομέρεια και έμφαση στη σκίαση και την υφή.
Το έργο του Τομ της Φινλανδίας έχει επηρεάσει ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνών και σχεδιαστών. Οι εικόνες του έχουν υιοθετηθεί από την LGBTQ+ κοινότητα ως σύμβολα υπερηφάνειας και απελευθέρωσης.
Η δουλειά του έχει εκτεθεί σε γκαλερί και μουσεία σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στο Λος Άντζελες και του Ινστιτούτου Τέχνης του Σικάγο.
Ίδρυμα Tom of Finland : Ιδρύθηκε το 1984, το ίδρυμα διατηρεί και προωθεί το έργο του και το έργο άλλων ερωτικών καλλιτεχνών. Υποστηρίζει επίσης την αποδοχή της ερωτικής τέχνης ως νόμιμης μορφής τέχνης.
Η τέχνη του Τομ της Φινλανδίας συνεχίζει να έχει απήχηση, χρησιμεύοντας ως ισχυρή έκφραση της ομοφυλοφιλικής ταυτότητας και σεξουαλικότητας.
Η ικανότητά του να αιχμαλωτίζει τη φαντασία και την επιθυμία με μια αίσθηση χαράς και υπερηφάνειας παραμένει επιρροή τόσο στον κόσμο της τέχνης όσο και στην κουλτούρα LGBTQ+.









Nick Shadow/Tom of Finland

 

Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ.ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΚΙΝΕΖΙΚΑ-ΑΓΓΛΕΖΙΚΑ-ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ-ΑΝΩΝΥΜΑ-ΜΕ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΣΟΥ....

Ψάχνουμε κάποιον που οι δαίμονες του να παίζουν καλά με τους δικούς μας

Search : Artist Name, Styles, Year, Your lost love,Anything you're looking for

Τα Top του Μηνού

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
ΠΙΝΑΚΕΣ,ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΙ,ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,ΧΑΡΑΚΤΕΣ,DIGITAL,DRAWING,EROTIC HUMOR,ILLUSTRATION,PORN ART,PARODY, SCULPTURES VINTAGE
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. Η Ερωτική Τέχνη και το Γυμνό Σώμα - Ανακαλύψτε πώς ο ερωτισμός εκφράζεται μέσα από την τέχνη, από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή.
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19