Home » , » Γλυφιτζουρι με φωναζουνε καψουρη

Γλυφιτζουρι με φωναζουνε καψουρη

Written By mpen on 20.7.17 | 7:00 π.μ.

 

Κολλώδες και γλυκό. Αυτές οι δύο λέξεις περιγράφουν καλύτερα την αρωματισμένη καραμέλα που ονομάζουμε γλειφιτζούρι. Το πολύχρωμο θα ήταν

σε δεύτερη μοίρα, καθώς αυτές οι γευστικές απολαύσεις διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και ακόμη και μεγεθών. Στις 20 Ιουλίου είναι η Εθνική Ημέρα Γλειφιτζούρι, που αναγνωρίζεται ως μια μικρή γιορτή αυτής της δημοφιλούς ζαχαρούχου απόλαυσης. Και με τους καλλιτέχνες pin-up, η ενσωμάτωση ενός γλειφιτζούρι στην τέχνη τους ήταν μια δημοφιλής επιλογή για σχεδόν όσο καιρό οι άνθρωποι απολάμβαναν την καραμέλα.



























Κανείς δεν είναι σίγουρος ποιος εφηύρε το γλειφιτζούρι, αλλά αυτό που είναι γνωστό είναι ότι η καραμέλα άρχισε να γίνεται δημοφιλής στις αρχές του 20ου αιώνα. Ένας εφευρέτης ζαχαρωτών ονόματι Τζορτζ Σμιθ ήταν ο πρώτος που σημάδεψε τον όρο γλειφιτζούρι το 1938. Ο Τζορτζ ισχυρίστηκε ότι άρχισε να κολλάει σκληρές καραμέλες σε κοντά μπαστούνια το 1908 και αποκάλεσε την καραμέλα του "lolli pop" μετά από ένα συγκεκριμένο άλογο κούρσας που λάτρευε.

Πηγαίνοντας ακόμη πιο πίσω, οι ιστορικοί βρήκαν την πρώτη αναφορά του όρου τον 18ο αιώνα. Ένας Άγγλος λεξικογράφος με το όνομα Francis Grose έγραψε την περιγραφή του ήχου που κάνει κάποιος όταν βλέπει κάτι που θέλει το στομάχι ως «γουρουνάκι» και «ποπ», το τελευταίο τον θόρυβο που κάνει η γλώσσα όταν χτυπάει την οροφή του στόματος.

Τα γλειφιτζούρια απογειώθηκαν σε δημοτικότητα καθώς ο κόσμος ανακάλυψε τις απολαύσεις των ζαχαροπλαστείων. Τα μικρά παιδιά παρακαλούσαν τους γονείς τους για μια γλυκιά απόλαυση όταν περνούσαν από το ζαχαροπλαστείο της ημέρας, και ακόμη και μεγαλύτεροι ενήλικες επιδόθηκαν στο περιστασιακό ένα (ή δύο.)

Μέχρι το έτος 1934 κυκλοφόρησε ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια της Αμερικής, η νεαρή Shirley Temple, έκανε δημοφιλή το γλειφιτζούρι σε μια συναρπαστική μελωδία: "On the Good Ship Lollipop". Το τραγούδι ήταν μεγάλη επιτυχία για το Depression hit America και έγινε επίσης δημοφιλές ως μελωδία που ακολούθησε η Mae Questal, πιο γνωστή ως η φωνή της γκαλερί των καρτούν pin-up Betty Boop:


Pin-ups και τα γλειφιτζούρια τους

Το πρώτο έργο ενός pin-up καλλιτέχνη που χρησιμοποιούσε ένα γλειφιτζούρι ως κεντρικό σημείο στη δουλειά του ήταν με τον Arnold Kohn τη δεκαετία του 1950. Ένας καλλιτέχνης pulp εξωφύλλου που έκανε αργότερα εικονογράφηση στο περιοδικό Playboy, ο Kohn ζωγράφισε το "The Lollipop Girl" κάποια στιγμή στη δεκαετία του '50 για ένα ημερολόγιο. Η ακριβής φύση του έργου φαίνεται να έχει χαθεί με τον καιρό, αλλά ο πίνακας που δημιούργησε ο Kohn παραμένει.

Σύγχρονες κυρίες με μοντέρνες πινελιές με γλειφιτζούρι

Το Lollipop pin-up art είναι πιο συχνό σήμερα. Οι καλλιτέχνες του Rockabilly pin-up έχουν τρέξει με το καλό κορίτσι με μοτίβο λήσεις, και πολλοί καλλιτέχνες τατουάζ έβαλαν έναν πελάτη να μπει στο κατάστημά τους ζητώντας μια κούκλα pin-up που κρατά ένα γλειφιτζούρι κάπου στο σώμα αυτού του πελάτη.

Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί ένας pin-up καλλιτέχνης θα έδινε ένα γλειφιτζούρι στο θέμα του. Ένα γλειφιτζούρι υποδηλώνει αθωότητα, κάτι ζαχαρούχο που θα εκραγεί τη γεύση σας.

Υπάρχει επίσης η προφανής φροϋδική ιδέα ότι ένα γλειφιτζούρι προορίζεται να μπει στο στόμα κάποιου και να το πιπιλίσουν. Παρόλα αυτά, υπάρχουν πολλά pin-up art που έχουμε δει όπου ο καλλιτέχνης δεν πάει για το προφανές. Αντίθετα, το pin-up μοντέλο τους εμφανίζει το γλειφιτζούρι πριν το απολαύσει. Απλώς αποφασίζοντας εάν το pin-up θα δοκιμάσει το γλειφιτζούρι ή θα το κρατήσει, ο καλλιτέχνης αφήνει το μυαλό σας να αποφασίσει αν πέσει στα στρατόπεδα του καλού ή του κακού κοριτσιού.

Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ.ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΚΙΝΕΖΙΚΑ-ΑΓΓΛΕΖΙΚΑ-ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ-ΑΝΩΝΥΜΑ-ΜΕ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΣΟΥ....

Ψάχνουμε κάποιον που οι δαίμονες του να παίζουν καλά με τους δικούς μας

Search : Artist Name, Styles, Year, Your lost love,Anything you're looking for

Τα Top του Μηνού

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
ΠΙΝΑΚΕΣ,ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΙ,ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,ΧΑΡΑΚΤΕΣ,DIGITAL,DRAWING,EROTIC HUMOR,ILLUSTRATION,PORN ART,PARODY, SCULPTURES VINTAGE
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. Η Ερωτική Τέχνη και το Γυμνό Σώμα - Ανακαλύψτε πώς ο ερωτισμός εκφράζεται μέσα από την τέχνη, από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή.
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19