The Art of Jia Lu

Written By paulin on 27.7.23 | 3:00 μ.μ.



Η Jia Lu (1954 – σήμερα) γεννήθηκε στο Πεκίνο της Κίνας. Αισθάνεται έντονα ότι η ομορφιά είναι το τελευταίο μέτρο όλων των πραγμάτων. Η αληθινή ομορφιά που γεννιέται από την αυτογνωσία και την αυτοκατανόηση, καίει στην τέχνη της σαν φάρος. Οι πίνακες της Jia Lu μοιάζουν γεμάτοι με ένα πνευματικό φως που αναγγέλλει την αναμφισβήτητη παρουσία του θείου.

Η Jia Lu είναι μια σύγχρονη Κινεζο-Καναδή καλλιτέχνιδα γνωστή για τους όμορφους και υποβλητικούς πίνακές της, που συχνά απεικονίζουν γυμνές φιγούρες. Το έργο της χαρακτηρίζεται από τη λεπτή προσοχή στη λεπτομέρεια, τη χρήση ζωντανών χρωμάτων και την έντονη αίσθηση συγκίνησης και γαλήνης. Η γυμνή τέχνη της Jia Lu συχνά απεικονίζει γυναίκες σε στοχαστικές πόζες, συνδυάζοντας στοιχεία ανατολικής και δυτικής καλλιτεχνικής παράδοσης.

Οι πίνακές της εξερευνούν συχνά θέματα θηλυκότητας, πνευματικότητας και ανθρώπινης μορφής και επαινείται για την ικανότητά της να μεταδίδει βάθος και συναίσθημα μέσα από τα θέματά της. Το ύφος της δουλειάς της συνδυάζει τον ρεαλισμό με μια πινελιά του σουρεαλιστικού, δημιουργώντας μια μοναδική και συναρπαστική οπτική εμπειρία.




(Lu, Jia. Halo. περ. 1996. λάδι σε καμβά.)
Η Jia Lu μεγάλωσε σε μια οικογένεια καλλιτεχνών. Τα μαθήματα υποκριτικής, ποίησης και τέχνης γέμισαν τα πρώτα της χρόνια και πυροδότησε την ανήσυχη φαντασία της. Ωστόσο, η Μεγάλη Πολιτιστική Επανάσταση σάρωσε το Πεκίνο με καταστροφική βία και πολλά από τα μέλη της οικογένειάς της και καθηγητές τέχνης έγιναν στόχος δίωξης.

(Lu, Jia. Woman Warrior. περ. 1998. λάδι σε καμβά.)
Η Jia Lu αναγκάστηκε να προσαρμοστεί στις ριζικά μεταβαλλόμενες συνθήκες για να επιβιώσει. Έστρεψε το χέρι της σε πολλές διαφορετικές επιδιώξεις, συμπεριλαμβανομένης της εργασίας ως νοσοκόμας όπου απέκτησε ανεκτίμητη γνώση από πρώτο χέρι για την ανθρώπινη ανατομία. Στη συνέχεια γράφτηκε στην Κεντρική Ακαδημία Τέχνης και Σχεδίου.

(Lu, Jia. Purity. περ. 2001. λάδι σε καμβά.)
Μέχρι το 1983, η Jia Lu ήταν ήδη μια ολοκληρωμένη ζωγράφος. Μετακόμισε στον Καναδά χωρίς λέξη αγγλικά. Χρησιμοποίησε την ευφυΐα και την προσαρμοστικότητά της για να βρει φίλους και συλλέκτες, να μάθει τη γλώσσα και να συνεχίσει την εκπαίδευσή της. Σύντομα βρήκε δουλειά στο τμήμα εικαστικών τεχνών στο Πανεπιστήμιο του Γιορκ.

(Lu, Jia. Heaven's Song. περ. 1998. λάδι σε καμβά.)
Το ρεαλιστικό της στυλ ζωγραφικής την έκανε αουτσάιντερ σε αυτό το προπύργιο της σύγχρονης τέχνης, αλλά ποτέ δεν εγκατέλειψε τις ονειρεμένες εικόνες και το κομψό στυλ της. Όταν προέκυψε μια σπάνια ευκαιρία να ταξιδέψει στην Ιαπωνία για να εργαστεί σε ένα τεράστιο έργο στο Τόκιο που αναπαράγει αρχαίες βουδιστικές τοιχογραφίες σπηλαίων, η Jia άδραξε αυτή την ευκαιρία για να εξερευνήσει τις πολιτιστικές της ρίζες.

(Lu, Jia. Gingko. περ. 2004. λάδι σε καμβά.)
Το καλοκαίρι του 1995, μαζί με τον μελλοντικό της σύζυγο Geoffrey πέρασαν δύο μήνες στα μουσεία του Παρισιού και του Λονδίνου, βυθισμένοι στα σπουδαία έργα γλυπτικής, αρχιτεκτονικής και ζωγραφικής. Επέστρεψε στο σπίτι της στον Καναδά βαθιά εμπνευσμένη, αποφασισμένη να συλλάβει τη μεγαλοπρέπεια και την οικουμενικότητα της ανθρώπινης φιγούρας.

(Lu, Jia. Mountain Spirit. περ. 1998. λάδι σε καμβά.)
Η Jia Lu αυτή τη στιγμή ζει στο Λος Άντζελες. Απολαμβάνει την ομορφιά όπου τη βρει. Η αίσθηση της σιγουριάς και της ελπίδας της είναι μεταδοτική, τόσο στην προσωπικότητά της όσο και στην τέχνη της.

(Lu, Jia. Mandala. περ. 1999. λάδι σε καμβά.)
Μοιράζοντας την αγάπη της για το όμορφο, η Jia στέλνει τους πίνακές της στον κόσμο για να μας υπενθυμίσει ότι στην ουσία δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ του ανθρώπινου και του θείου και το έργο της εκτιμάται πολύ εδώ!

Απολαμβάνω! :)

Αναφορές: Jialu.com , ArtifactsGallery.com , jialu.deviantart.com & Visions Fine Art Gallery

Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ.ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΚΙΝΕΖΙΚΑ-ΑΓΓΛΕΖΙΚΑ-ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ-ΑΝΩΝΥΜΑ-ΜΕ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΣΟΥ....

Ψάχνουμε κάποιον που οι δαίμονες του να παίζουν καλά με τους δικούς μας

Search : Artist Name, Styles, Year, Your lost love,Anything you're looking for

Τα Top του Μηνού

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
ΠΙΝΑΚΕΣ,ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΙ,ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,ΧΑΡΑΚΤΕΣ,DIGITAL,DRAWING,EROTIC HUMOR,ILLUSTRATION,PORN ART,PARODY, SCULPTURES VINTAGE
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. Η Ερωτική Τέχνη και το Γυμνό Σώμα - Ανακαλύψτε πώς ο ερωτισμός εκφράζεται μέσα από την τέχνη, από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή.
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19