Home » , » Nude and erotic art by Dario Ortiz Rodriguez

Nude and erotic art by Dario Ortiz Rodriguez

Written By Dou²lis on 14.5.18 | 9:00 μ.μ.

 

Ο Dario Ortiz Rodríguez, ένας Κολομβιανός καλλιτέχνης που γεννήθηκε στο Ibagué το 1968, είναι γνωστός για την παραστατική του τέχνη που συχνά εξερευνά θέματα του ανθρώπινου σώματος, της σεξουαλικότητας και του ερωτισμού. Τα έργα του παρουσιάζουν συχνά γυμνές και ημίγυμνες φιγούρες, που αποδίδονται σε κλασικό στυλ που αντλεί από τις τεχνικές των Παλαιών Δασκάλων, ενώ ενσωματώνει σύγχρονα θέματα και ευαισθησίες.


Η τέχνη του Ortiz χαρακτηρίζεται από μια σχολαστική προσοχή στη λεπτομέρεια, δίνοντας έμφαση στις υφές και τις μορφές του ανθρώπινου σώματος.
Τα γυμνά του συχνά τοποθετούνται σε διφορούμενα, ονειρικά περιβάλλοντα που ενισχύουν την αίσθηση της οικειότητας και της ευαλωτότητας.

Ο ερωτισμός στο έργο του είναι συνήθως λεπτός και αποχρώσεις, εστιάζοντας στην ομορφιά και την εκφραστικότητα της ανθρώπινης μορφής και όχι στο απροκάλυπτα σεξουαλικό περιεχόμενο.


Το στυλ του Ortiz επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από την κλασική τέχνη και τα έργα του συχνά απηχούν τις συνθέσεις και τις τεχνικές των ζωγράφων της Αναγέννησης και του Μπαρόκ.
Αυτό προσδίδει στην ερωτική του τέχνη μια διαχρονική ποιότητα, συνδέοντας τους σύγχρονους θεατές με τις ιστορικές παραδόσεις της γυμνής τέχνης.

Τα ερωτικά του έργα συχνά εμβαθύνουν σε ψυχολογικά θέματα, εξερευνώντας την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης επιθυμίας, ταυτότητας και συναισθήματος.





Ο Ortiz ενσωματώνει συμβολικά στοιχεία στους πίνακές του που προσθέτουν βάθος και πλαίσιο στον ερωτισμό. Αυτά τα σύμβολα μπορεί να είναι πολιτιστικά, μυθολογικά ή προσωπικά, εμπλουτίζοντας το αφηγηματικό περιεχόμενο του έργου του.


Η σύνθεση και ο φωτισμός στα έργα του Ortiz είναι σχολαστικά κατασκευασμένα για να αναδεικνύουν τον αισθησιασμό και τη μορφή του ανθρώπινου σώματος. Η χρήση του chiaroscuro, ή η αντίθεση μεταξύ φωτός και σκότους, ενισχύει την τρισδιάστατη και ρεαλισμό των φιγούρων του.







Ως Κολομβιανός καλλιτέχνης, το έργο του Ortiz είναι επίσης ενημερωμένο από το πολιτιστικό του υπόβαθρο. Αυτό μπορεί να προσθέσει μια μοναδική οπτική στην ερωτική του τέχνη, συνδυάζοντας τοπικά πολιτιστικά θέματα και αισθητική με οικουμενικές εξερευνήσεις της ανθρώπινης μορφής.

Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ.ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΚΙΝΕΖΙΚΑ-ΑΓΓΛΕΖΙΚΑ-ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ-ΑΝΩΝΥΜΑ-ΜΕ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΣΟΥ....

Ψάχνουμε κάποιον που οι δαίμονες του να παίζουν καλά με τους δικούς μας

Search : Artist Name, Styles, Year, Your lost love,Anything you're looking for

Τα Top του Μηνού

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
ΠΙΝΑΚΕΣ,ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΙ,ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,ΧΑΡΑΚΤΕΣ,DIGITAL,DRAWING,EROTIC HUMOR,ILLUSTRATION,PORN ART,PARODY, SCULPTURES VINTAGE
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. Η Ερωτική Τέχνη και το Γυμνό Σώμα - Ανακαλύψτε πώς ο ερωτισμός εκφράζεται μέσα από την τέχνη, από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή.
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19