Masson André

Written By zone on 14.7.21 | 7:15 μ.μ.

 


Η προσέγγισή του στη γυμνή τέχνη, όπως και μεγάλο μέρος του έργου του, είναι συχνά αφηρημένη, ψυχολογική και συμβολική, αντανακλώντας το ενδιαφέρον του για το αυτόματο σχέδιο και την έκφραση του ασυνείδητου νου.











Masson André, L´Histoire de L´oeil, History of Eye, Georges Bataille, 1928

Ο Masson André, συχνά γνωστός ως André Masson, ήταν μια σημαντική προσωπικότητα του σουρεαλιστικού κινήματος και είναι γνωστός για τα έργα του που εμβαθύνουν στο υποσυνείδητο και την ανθρώπινη ψυχή. Ενώ μέρος της τέχνης του περιλαμβάνει γυμνές φιγούρες, το έργο του δεν επικεντρώνεται αποκλειστικά σε αυτό το θέμα. 

Ο Masson ήταν μέρος του σουρεαλιστικού κινήματος, το οποίο προσπάθησε να απελευθερώσει το δημιουργικό δυναμικό του ασυνείδητου νου, συχνά μέσω παράξενων, ονειρικών εικόνων. Τα γυμνά του συχνά αντικατοπτρίζουν αυτή τη σουρεαλιστική προσέγγιση, συνδυάζοντας στοιχεία φαντασίας και αφαίρεσης.

Ο Masson είναι γνωστός για την τεχνική του αυτόματου σχεδίου, όπου άφηνε το χέρι του να κινείται ελεύθερα πάνω στο χαρτί χωρίς ένα προκαθορισμένο σχέδιο, επιτρέποντας στο ασυνείδητο να καθοδηγήσει τη δημιουργία. Αυτή η μέθοδος συχνά είχε ως αποτέλεσμα ρευστές, οργανικές μορφές που μερικές φορές περιλάμβαναν γυμνές φιγούρες.


Πολλά από τα έργα του Masson ενσωματώνουν συμβολικά και μυθολογικά στοιχεία. Τα γυμνά του μπορούν να θεωρηθούν κάτι περισσότερο από αναπαραστάσεις της ανθρώπινης μορφής. είναι εμποτισμένα με βαθύτερα νοήματα και συνδέσεις με τους μύθους και την ανθρώπινη κατάσταση.

Μερικά από τα γυμνά του Masson εξερευνούν θέματα ερωτισμού και βίας, αντανακλώντας το ενδιαφέρον του για τις πρωταρχικές πτυχές της ανθρώπινης φύσης. Αυτό φαίνεται σε έργα όπου η γυμνή φόρμα είναι συνυφασμένη με δυναμικές, συχνά χαοτικές συνθέσεις.

Έχοντας υπηρετήσει στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, τα τραύματα και οι εμπειρίες του πολέμου επηρέασαν το έργο του Masson. Αυτό μερικές φορές εκδηλώνεται με την απεικόνιση κατακερματισμένων ή παραμορφωμένων σωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των γυμνών.


Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ.ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΚΙΝΕΖΙΚΑ-ΑΓΓΛΕΖΙΚΑ-ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ-ΑΝΩΝΥΜΑ-ΜΕ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΣΟΥ....

Ψάχνουμε κάποιον που οι δαίμονες του να παίζουν καλά με τους δικούς μας

Search : Artist Name, Styles, Year, Your lost love,Anything you're looking for

Τα Top του Μηνού

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
ΠΙΝΑΚΕΣ,ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΙ,ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,ΧΑΡΑΚΤΕΣ,DIGITAL,DRAWING,EROTIC HUMOR,ILLUSTRATION,PORN ART,PARODY, SCULPTURES VINTAGE
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. Η Ερωτική Τέχνη και το Γυμνό Σώμα - Ανακαλύψτε πώς ο ερωτισμός εκφράζεται μέσα από την τέχνη, από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή.
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19