Ισως εκεινο το ξεχασμενο κλειδι να ειναι αυτο που θα γυρισει τη κλειδαρια ..το τελευταιο
Home » » Υποβλητικοί και αισθησιακοί πίνακες από τον Lauri Blank

Υποβλητικοί και αισθησιακοί πίνακες από τον Lauri Blank

Written By zone on 3.7.21 | 3:00 μ.μ.


Το έργο του Lauri Blank συχνά παρουσιάζει ρομαντικά και εικονιστικά θέματα, αποτυπώνοντας στιγμές οικειότητας, συγκίνησης και ομορφιάς.
 Ενσωματώνει στοιχεία κλασικής τέχνης, όπως τεχνικές της Αναγέννησης και του Μπαρόκ, που προσδίδουν μια διαχρονική ποιότητα στο έργο της.
Οι πίνακές  είναι γνωστοί για τη λεπτομερή απόδοση και τη φωτεινή τους ποιότητα, που επιτυγχάνονται μέσω της σχολαστικής στρώσης και της χρήσης του φωτός.





«First Kiss of Spring»

Πρόσφατα είχα μια συζήτηση με κάποιον που δεν είναι εξοικειωμένος με την ερωτική τέχνη. για τη διαφορά μεταξύ σεξ και ερωτισμού. Η συζήτηση προέκυψε επειδή χρησιμοποίησα τον όρο ερωτική τέχνη για να περιγράψω το είδος της τέχνης με το οποίο ασχολούμαι και να κάνω μια διάκριση μεταξύ ερωτικής τέχνης και πορνογραφίας.

Όπου πορνογραφικές ταινίες, φωτογραφίες, γραπτά κ.λπ. γίνονται με μοναδικό σκοπό να τονώσουν τον σεξουαλικό ενθουσιασμό, αυτός δεν είναι ο κύριος σκοπός της ερωτικής τέχνης.

Η τέχνη ασχολείται πρώτα με την αισθητική. Δηλαδή, η χρήση και η εμφάνιση γραμμής, μορφής, χρώματος κ.λπ. Δεύτερον, η τέχνη ασχολείται με τη χρήση της αισθητικής για την επικοινωνία και την έκφραση ιδεών που μας κάνουν να σκεφτόμαστε και συχνά να αμφισβητούμε τον κόσμο γύρω μας.

Το ερωτικό ασχολείται με τη σεξουαλική επιθυμία ή ευχαρίστηση και ο ερωτισμός σχετίζεται με τη χρήση σεξουαλικά διεγερτικών ή ευχάριστων συμβολισμών στη λογοτεχνία και την τέχνη. Ωστόσο, όταν ο ερωτισμός ενσωματώνεται στην τέχνη, είναι κάτι περισσότερο από την επιθυμία και την ευχαρίστηση. Στην ερωτική τέχνη, ο σεξουαλικός συμβολισμός και οι αναφορές χρησιμοποιούνται για να επισημάνουν την αφθονία των συνδέσεων που υπάρχουν μεταξύ του ερωτισμού και άλλων πτυχών της ζωής μας.




«Επιτέλους»

Καθώς πολλές ερωτικές τέχνες ασχολούνται με τη χαρά, την ευτυχία, την αγάπη, την αγάπη, την ευχαρίστηση, την παροχή ευχαρίστησης και την απόλαυση, μπορεί να καταλήξετε να αισθάνεστε διεγερμένοι κοιτάζοντάς το. Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά της ερωτικής τέχνης που ασχολείται με τη ζήλια, τον πόνο, τις διαλυμένες σχέσεις, τη θλίψη, τη δυσπιστία και τον θυμό. Έτσι, η ερωτική τέχνη δείχνει τόσο καλές όσο και κακές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων σε μια τεράστια ποικιλία μορφών και μπορεί να έχει μια διεγερτική επίδραση στον θεατή.

Το ενδιαφέρον πράγμα που πρέπει να σημειωθεί εδώ είναι ότι αυτό που είναι σεξουαλικά διεγερτικό ή ευχάριστο σε ένα σύνολο ματιών είναι ίσως βαρετό για ένα άλλο σύνολο και ακόμη και σοκαριστικό ή εξωφρενικό για ένα τρίτο άτομο. Μερικοί άνθρωποι χρειάζονται πολύ σαφείς εικόνες για να διεγερθούν σεξουαλικά ή να νιώσουν επιθυμία. Άλλοι είναι πραγματικά προσβεβλημένοι από αυτό, προτιμούν πολύ λιγότερο και προτιμούν να ανιχνεύουν το περίγραμμα ενός σώματος μέσα από τα ρούχα παρά να βλέπουν ένα γυμνό σώμα.




«Falls embrace» 

Ωστόσο, είναι επίσης δυνατό να δούμε ένα γυμνό σώμα ή ακόμα και δύο πλεγμένα σώματα του αντίθετου φύλου χωρίς να αισθανόμαστε κάποια ερωτική απόλαυση. Ο πίνακας του Αμερικανού καλλιτέχνη Lauri Blank «Falls Embrace» είναι ένα καλό παράδειγμα αυτού. Συνολικά, το έργο του Blank δεν είναι σεξουαλικά σαφές στυλ ή μορφή, αντίθετα προσφέρει υποβλητικές αποδόσεις των σχέσεων μεταξύ εραστών.




"Promise" 
Είναι, λοιπόν, οι πίνακες του Blanks ερωτικής φύσης; Σε κάποια μάτια θα οφείλονται απλώς στο γδύσιμο των εικονιζόμενων μορφών. Για μένα είναι περισσότερο αισθησιακές παρά σεξουαλικές και θεωρώ ότι η γύμνια των φιγούρων χρησιμεύει απλώς ως σύμβολο της στενής σχέσης που υπάρχει μεταξύ δύο εραστών. Δεν αισθάνομαι ερωτική διέγερση κοιτάζοντας το έργο του Blank, αλλά αισθάνομαι συγκινημένος σε συναισθηματικό επίπεδο και αυτό από την εμπειρία μου είναι κάτι σπάνιο να βρεθεί στην ερωτική τέχνη.

Ωστόσο, το έργο του Blank δεν μπορεί να απορριφθεί ως εντελώς μη ερωτογενές. Η δουλειά του Blank είναι σημαντική γιατί για μερικούς ανθρώπους –και εδώ σκέφτομαι τις γυναίκες ιδιαίτερα– η ρομαντική και συναισθηματική σύνδεση είναι ένας πολύ ισχυρός προάγγελος για την πρόκληση σεξουαλικού ενθουσιασμού. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πολλές γυναίκες έχουν την ανάγκη να νιώσουν μια συναισθηματική σύνδεση ρομαντικού χαρακτήρα με έναν σύντροφο προτού να είναι έτοιμες να κάνουν το επόμενο βήμα όπου αποκτούν σωματική οικειότητα με τον σύντροφό τους. Το έργο του Blank προσφέρει στις γυναίκες την ευκαιρία να τοποθετήσουν μια οπτική υπενθύμιση στον τοίχο τους που θα βοηθήσει στην ενίσχυση της πολύ σημαντικής συναισθηματικής σύνδεσης που χρειάζονται για να διατηρήσουν μια στενή ερωτική σχέση με τον σύντροφό τους.




«The Kiss»

Το έργο εκτελείται με τεχνική δεξιοτεχνία και η υψηλή ποιότητα της ζωγραφικής της είναι αδιαμφισβήτητη. Οι πίνακες παρουσιάζουν ρομαντικά θέματα σε στυλ που βασίζεται στην αλήθεια στη φύση με περίπλοκες συνθέσεις που συμπληρώνονται από υποβλητικά χρώματα.




«Heaven's Embrace» 

Αν ψάχνετε για ένα έργο τέχνης που είναι αισθησιακό, ρομαντικό και υποβλητικό, το έργο του Blank πληροί τα κριτήρια.
Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ.ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΚΙΝΕΖΙΚΑ-ΑΓΓΛΕΖΙΚΑ-ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ-ΑΝΩΝΥΜΑ-ΜΕ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΣΟΥ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ?

Είναι πορνογραφία;

Ψαχνοντας ερχεται η ορεξη

Ν ακους αυτο που δεν λεγεται

Ψάχνουμε κάποιον που οι δαίμονες του να παίζουν καλά με τους δικούς μας


Tου Μηνού

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Σ.Π.Ε ε.π.ε

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
Φωτεινό, διαυγές, με χρυσαφένιο χρώμα, άρωμα απαλό, μελένιο και φρουτώδες, αφήνει γλυκιά γεύση στον ουρανίσκο.
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19 - Χωρίς δικαιώματα και με καμμία επιφύλαξη
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19