Home » , » GEORGE PETTY - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ του 1947

GEORGE PETTY - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ του 1947

Written By Elena on 10.7.20 | 5:44 μ.μ.



Ο George Petty ήταν ένας Αμερικανός καλλιτέχνης γνωστός για την τέχνη του pin-up, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1930 έως τη δεκαετία του 1950. Το έργο του συχνά παρουσίαζε εξιδανικευμένες και λαμπερές απεικονίσεις γυναικών, που χαρακτηρίζονταν από το ξεχωριστό στυλ και τα παιχνιδιάρικα, μερικές φορές ριψοκίνδυνα, θέματα τους. 




Η πιο διάσημη δημιουργία του George Petty είναι το "Petty Girl", μια σειρά από εικονογραφήσεις που παρουσιάζουν έναν συγκεκριμένο τύπο εξιδανικευμένης γυναικείας φιγούρας. Αυτές οι εικόνες ήταν γνωστές για τα μακρόστενα πόδια τους, τις ερωτικές πόζες και συχνά τα μίνιμαλ ρούχα, που συνέβαλαν στη γοητεία τους.




Η δουλειά του Petty εμφανίστηκε σε εξέχοντα περιοδικά της εποχής του, συμπεριλαμβανομένου του Esquire , όπου η τέχνη του pin-up ήταν ένα σημαντικό χαρακτηριστικό. Οι εικονογραφήσεις του κοσμούσαν επίσης ημερολόγια, διαφημίσεις και αφίσες.




Ο Petty χρησιμοποιούσε συχνά τεχνικές αερογράφου για να επιτύχει την ομαλή, γυαλιστερή εμφάνιση που έγινε το σήμα κατατεθέν του. Η τέχνη του συνδύαζε τον ρεαλισμό με μια στυλιζαρισμένη, σχεδόν υπερβολική αίσθηση ομορφιάς και αναλογίας.




Η τέχνη του Petty είχε σημαντικό αντίκτυπο στη λαϊκή κουλτούρα και στην ανάπτυξη του είδους pin-up. Το έργο του επηρέασε τους επόμενους καλλιτέχνες και έγινε εμβληματικό στην αναπαράσταση της θηλυκότητας και της σεξουαλικότητας στα μέσα του 20ού αιώνα.




Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ενώ η τέχνη του Petty συχνά παρουσίαζε γυμνό ή ημι-γυμνό, συνήθως παρουσιάστηκε με παιχνιδιάρικο και μη ρητό τρόπο, χαρακτηριστικό της τέχνης pin-up εκείνης της εποχής.




Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ.ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΚΙΝΕΖΙΚΑ-ΑΓΓΛΕΖΙΚΑ-ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ-ΑΝΩΝΥΜΑ-ΜΕ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΣΟΥ....

Ψάχνουμε κάποιον που οι δαίμονες του να παίζουν καλά με τους δικούς μας

Search : Artist Name, Styles, Year, Your lost love,Anything you're looking for

Τα Top του Μηνού

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
ΠΙΝΑΚΕΣ,ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΙ,ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,ΧΑΡΑΚΤΕΣ,DIGITAL,DRAWING,EROTIC HUMOR,ILLUSTRATION,PORN ART,PARODY, SCULPTURES VINTAGE
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. Η Ερωτική Τέχνη και το Γυμνό Σώμα - Ανακαλύψτε πώς ο ερωτισμός εκφράζεται μέσα από την τέχνη, από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή.
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19