Ισως εκεινο το ξεχασμενο κλειδι να ειναι αυτο που θα γυρισει τη κλειδαρια ..το τελευταιο
Home » , » Ο Μεγάλος Αυνανιστής - Dali

Ο Μεγάλος Αυνανιστής - Dali

Written By mpen on 4.7.24 | 7:35 π.μ.

 Ο Μεγάλος Αυνανιστής (1929) είναι ένας πίνακας του Σαλβαδόρ Νταλί που εκτελέστηκε κατά τη διάρκεια της σουρεαλιστικής εποχής και επί του παρόντος εκτίθεται στο Μουσείο Εθνικού Κέντρου της Τέχνης Reina Sofía , Μαδρίτη .

The Great Masturbator


Το κέντρο του πίνακα έχει ένα παραμορφωμένο ανθρώπινο πρόσωπο σε προφίλ που κοιτάζει προς τα κάτω, με βάση το σχήμα ενός φυσικού σχηματισμού βράχου στο Cap de Creus κατά μήκος της ακτής της θάλασσας της Καταλονίας . Ένα παρόμοιο προφίλ φαίνεται στον πιο διάσημο πίνακα του Νταλί δύο χρόνια αργότερα, The Persistence of Memory . 



Μια γυμνή γυναικεία φιγούρα (που μοιάζει με τη νέα τότε μούσα του Νταλί, Gala ) υψώνεται από το πίσω μέρος του κεφαλιού. αυτή μπορεί να είναι η αυνανιστική φαντασίωση που προτείνει ο τίτλος. Το στόμα της γυναίκας είναι κοντά σε έναν αρσενικό καβάλο ντυμένο με λεπτή επένδυση, μια πρόταση ότι μπορεί να λάβει χώρα fellatio . Η ανδρική φιγούρα που φαίνεται μόνο από τη μέση και κάτω έχει φρέσκα αιμορραγικά κοψίματα στα γόνατά του. Κάτω από το κεντρικό προφίλ του κεφαλιού, στο στόμα του, υπάρχει μια ακρίδα, ένα έντομο που αναφέρεται πολλές φορές στα γραπτά του ο Νταλί. Σε αντίθεση με τις ακρίδες της πραγματικής ζωής, η ακρίδα φαίνεται να είναι γιγάντια και έχει 4 πόδια αντί για 6 πόδια. Ένα σμήνος μυρμηγκιών (ένα δημοφιλές μοτίβο που αντιπροσωπεύει το σεξουαλικό άγχος στο έργο του Νταλί) συγκεντρώνεται στην κοιλιά της ακρίδας, καθώς και στο πρηνές πρόσωπο. Στο παρακάτω τοπίο, τρεις άλλες μορφές είναι διατεταγμένες, μαζί με ένα αυγό (που χρησιμοποιείται συνήθως ως σύμβολο γονιμότητας) και αραιά άλλα χαρακτηριστικά. Δύο από τους χαρακτήρες του τοπίου είναι διατεταγμένοι με τέτοιο τρόπο ώστε να ρίχνουν μια μεγάλη σκιά, ενώ ο άλλος χαρακτήρας φαίνεται να περπατά βιαστικά στην απόσταση στις περιφέρειες του καμβά. Στο πίσω μέρος της κεντρικής φιγούρας του κεφαλιού, διακρίνεται ένας σχηματισμός δύο βράχων και ένα ξηρό φυτό σε γλάστρα, η γλάστρα του φυτού τοποθετείται πάνω από τον κάτω βράχο ενώ εξισορροπεί τον άλλο βράχο από πάνω του με μη ρεαλιστικό τρόπο. Αυτό το μέρος πιστεύεται ότι αντιπροσωπεύει την ιδέα διαφυγής από την πραγματικότητα που βρίσκεται σε πολλά από τα άλλα έργα του Νταλί.

Ο πίνακας μπορεί να αντιπροσωπεύει τις σοβαρά αντικρουόμενες στάσεις του Νταλί απέναντι στη σεξουαλική επαφή . Στα νιάτα του Νταλί, ο πατέρας του είχε αφήσει έξω ένα βιβλίο με ξεκάθαρες φωτογραφίες ανθρώπων που έπασχαν από προχωρημένες αφροδίσιες ασθένειες χωρίς θεραπεία για να «εκπαιδεύσει» το αγόρι. Οι φωτογραφίες των τραγελαφικά κατεστραμμένων άρρωστων γεννητικών οργάνων γοήτευσαν και τρόμαξαν τον νεαρό Νταλί και συνέχισε να συνδέει το σεξ με τη σήψη και τη φθορά μέχρι την ενηλικίωση του.

Η συμπερίληψη της ακρίδας και των μυρμηγκιών που σέρνονται στο κάτω μέρος του πέτρινου κεφαλιού μπορεί να προέρχεται από την εμπειρία του Νταλί με την παραληρηματική παρασίτωση . Η ασθένεια δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά μόλις το 1937, ωστόσο ο Νταλί περιέγραψε στην αυτοβιογραφία του ότι παλεύει με τις αισθήσεις των ζωυφίων που σέρνονται στο δέρμα του.

Σε εκείνο το προνομιακό μέρος, η πραγματικότητα και η ύψιστη διάσταση σχεδόν συνδυάζονται. Ο μυστικός μου παράδεισος ξεκινά από τις πεδιάδες του Empordà, περιβάλλεται από τους λόφους Alberes και φτάνει στον κόλπο του Cadaqués. Αυτή η γη είναι η μόνιμη έμπνευσή μου. Το μόνο μέρος στον κόσμο, επίσης, όπου νιώθω ότι με αγαπούν. Όταν ζωγράφισα αυτόν τον βράχο που ονόμασα The Great Masturbator, δεν έκανα τίποτα περισσότερο από το να αποτίσω φόρο τιμής σε ένα από τα ακρωτήρια του βασιλείου μου και η ζωγραφιά μου ήταν ένας ύμνος σε ένα από τα κοσμήματα του στέμματός μου.

Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ.ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΚΙΝΕΖΙΚΑ-ΑΓΓΛΕΖΙΚΑ-ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ-ΑΝΩΝΥΜΑ-ΜΕ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΣΟΥ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ?

Είναι πορνογραφία;

Ψαχνοντας ερχεται η ορεξη

Ν ακους αυτο που δεν λεγεται

Ψάχνουμε κάποιον που οι δαίμονες του να παίζουν καλά με τους δικούς μας


Tου Μηνού

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Σ.Π.Ε ε.π.ε

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
Φωτεινό, διαυγές, με χρυσαφένιο χρώμα, άρωμα απαλό, μελένιο και φρουτώδες, αφήνει γλυκιά γεύση στον ουρανίσκο.
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19 - Χωρίς δικαιώματα και με καμμία επιφύλαξη
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19