Home » , » Βίβλοι της Τιχουάνα

Βίβλοι της Τιχουάνα

Written By zone on 14.7.17 | 1:29 μ.μ.

Οι Βίβλοι της Τιχουάνα  ήταν Ερωτικά κόμικς σε μέγεθος παλάμης που παράγονται στις Ηνωμένες Πολιτείες από τη δεκαετία του 1920 έως τις αρχές της δεκαετίας του 1960. Η δημοτικότητά τους κορυφώθηκε κατά την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης .

Οι Βίβλοι της Τιχουάνα πωλούνταν κάτω από τον πάγκο για 25 σεντς σε μέρη όπου συγκεντρώνονταν άνδρες: μπαρ, αίθουσες μπόουλινγκ, γκαράζ, καπνοπωλεία, κουρεία και σπίτια μπουρλέσκ. Ένας σχολιαστής θυμάται:
ενηλικίωσα κατά τη διάρκεια του πολέμου και υπηρέτησα στο Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών και θυμάμαι ότι τους είδα πίσω από τον πάγκο σε περίπτερα περιοδικών και τερματικούς σταθμούς λεωφορείων, σε στοές και σε σκονισμένα μικρά παλαιοπωλεία. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών παραγωγής τους, στα τέλη της δεκαετίας του 1950 και στις αρχές της δεκαετίας του 1960, τα μικρά καταστήματα μεταχειρισμένων βιβλίων  φαίνεται να ήταν τα κύρια σημεία διανομής τους.

Από ορισμένες απόψεις, οι Βίβλοι της Τιχουάνα ήταν το πρώτο υπόγειο comix . Παρείχαν πρωτότυπο υλικό σε μια εποχή που τα νόμιμα αμερικάνικα κόμικς εξακολουθούσαν να τυπώνονται σε λωρίδες εφημερίδων. Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο , η ποιότητα και η δημοτικότητα της Βίβλου της Τιχουάνα μειώθηκαν.


Εκτός από χαρακτήρες κόμικς και διασημότητες, πολλές Βίβλοι περιείχαν ανώνυμους χαρακτήρες όπως οδηγούς ταξί, πυροσβέστες, ταξιδιώτες πωλητές (και κόρες αγροτών), υπηρέτριες και παρόμοια. Πολύ λίγοι αρχικοί επαναλαμβανόμενοι χαρακτήρες δημιουργήθηκαν ρητά για τις Βίβλους. Το « Fuller Brush Man » για πολλούς συλλέκτες, αυτή η σειρά ήταν η επιτομή του είδους της Βίβλου της Τιχουάνα.

 The Adventures of a Fuller Brush Man "Hot Pants"











Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ.ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΚΙΝΕΖΙΚΑ-ΑΓΓΛΕΖΙΚΑ-ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ-ΑΝΩΝΥΜΑ-ΜΕ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΣΟΥ....

Ψάχνουμε κάποιον που οι δαίμονες του να παίζουν καλά με τους δικούς μας

Search : Artist Name, Styles, Year, Your lost love,Anything you're looking for

Τα Top του Μηνού

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
ΠΙΝΑΚΕΣ,ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΙ,ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,ΧΑΡΑΚΤΕΣ,DIGITAL,DRAWING,EROTIC HUMOR,ILLUSTRATION,PORN ART,PARODY, SCULPTURES VINTAGE
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. Η Ερωτική Τέχνη και το Γυμνό Σώμα - Ανακαλύψτε πώς ο ερωτισμός εκφράζεται μέσα από την τέχνη, από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή.
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19