Barahona Possollo

Written By Elena on 6.3.21 | 6:00 μ.μ.

 Ο Πορτογάλος καλλιτέχνης Barahona Possollo έχει καθιερωθεί και ως mainstream καλλιτέχνης, δημιουργώντας το επίσημο πορτρέτο του πρώην προέδρου της Πορτογαλίας, Anibal Cavaco Silva, και συνεργαζόμενος στην παραγωγή μιας σειράς αναμνηστικών γραμματοσήμων για την 500η επέτειο από την άφιξη του Vasco da Gama στην  Ινδία, και επίσης ως πρωτοποριακός δημιουργός της ερωτικής τέχνης, εξερευνώντας τακτικά αμφιλεγόμενα και παραβατικά θέματα.

Το στυλ ζωγραφικής του Barahona Possollo είναι παραστατικό, ρεαλιστικό, σχεδόν φωτογραφικό, αντλώντας σε μεγάλο βαθμό κλασικά θέματα από τις ελληνικές, ρωμαϊκές, αιγυπτιακές και ανατολικές παραδόσεις. Όπως εξηγεί, «η εικόνα είναι μια γλώσσα που όλοι μπορούμε να αποκωδικοποιήσουμε.
Τα όντα και τα αντικείμενα που αντιπροσωπεύονται μπορούν να γίνουν κατανοητά από τον παρατηρητή ως μέρη μιας ιστορίας ή κατάστασης που έχει νόημα για αυτούς. 
Φυσικά, ένας κριτικός μπορεί να διευρύνει το εύρος των προσωπικών αναγνώσεων, αλλά ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει τη δική του άμεση σχέση με την εικόνα. Δεν είμαστε σκλάβοι των συχνά αινιγματικών και ακατανόητων ερμηνειών των κριτικών.
Και πιστεύω ότι το ανθρώπινο σώμα είναι κάτι ιερό, πολύτιμο και συμβολικό. Τα σώματα περιέχουν ένα άπειρο περιεχόμενο ιστορίας και νοημάτων, η εξερεύνηση των οποίων είναι ατελείωτα συναρπαστική ».



Τα έργα του Possollo βρίσκονται σε συλλογές στην Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ελβετία, την Ιταλία, την Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και την Αργεντινή. Πορτρέτα που έχουν ανατεθεί κρέμονται, μεταξύ άλλων, στο Βατικανό, στον Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον και στην Τράπεζα της Πορτογαλίας.








Share this article :

0 Μας δωσαν το χρονο τους :

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ.ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΚΙΝΕΖΙΚΑ-ΑΓΓΛΕΖΙΚΑ-ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ-ΑΝΩΝΥΜΑ-ΜΕ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΣΟΥ....

Ψάχνουμε κάποιον που οι δαίμονες του να παίζουν καλά με τους δικούς μας

Search : Artist Name, Styles, Year, Your lost love,Anything you're looking for

Τα Top του Μηνού

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

 
Support : Κανένας | Σχεδιαστής Θέματος | Johny Template
ΠΙΝΑΚΕΣ,ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΙ,ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,ΧΑΡΑΚΤΕΣ,DIGITAL,DRAWING,EROTIC HUMOR,ILLUSTRATION,PORN ART,PARODY, SCULPTURES VINTAGE
Από πότε? Από τις 3|Ιουνίου|2009. Η Ερωτική Τέχνη και το Γυμνό Σώμα - Ανακαλύψτε πώς ο ερωτισμός εκφράζεται μέσα από την τέχνη, από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή.
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 19